Lekker de dag doorkomen met Zonnatura

SPONSORED – Ze hebben bij Zonnatura niet stilgezeten de laatste tijd. Het assortiment is flink uitgebreid met nieuwe, 100% biologische producten. Voor het ontbijt, de lunch, snelle maaltijd of als je gewoon even lekker, maar toch een beetje verantwoord wilt snacken. Ik kreeg onlangs een heel pakket toegestuurd met alle producten en heb goed geproefd. Vandaag vertel ik jullie over mijn 5 favoriete producten.

Voedzaam ontbijten met speltpap

Voor de liefhebbers van pap in de ochtend is er nu het nieuwe Spelt Oergranenontbijt. Een variatie op havermout of teff en gemaakt van 100% biologische spelt. Het is een stevig ontbijt wat je bereidt met warme melk. Spelt is een bron van vezels en heeft een nootachtige smaak en is wat zoeter dan tarwe. Vooral door de smaak vind ik ‘m erg lekker. Havermout bijvoorbeeld is wat neutraler en heeft meer nodig om het op smaak te brengen. Combineer het spelt ontbijt met fruit, noten en eventueel een klein scheutje agavesiroop. Na dit ontbijt kun je er de hele ochtend tegenaan.

nieuwe-producten-zonnatura-review-5

Groentespreads voor op brood

Ik was al fan van de tomaten-, paprika- en spinaziespread van Zonnatura. Niet alleen voor op mijn eigen boterham of rijstwafel, maar ook voor die van de kleuter. Een boterham met oude kaas en paprikaspread vind hij bijvoorbeeld heerlijk. Ze hebben het assortiment nu uitgebreid met spreads in de smaken rode biet en pompoen. Die passen helemaal in dit seizoen en kun je ook op een toastje smeren of verwerken in een salade. De spreads zijn biologisch en bestaan voor minstens 60% uit groente en andere, natuurlijke ingrediënten, specerijen en een klein beetje zout en natuurlijke zoetstoffen. Vergeleken met andere producten die je op brood kunt smeren is dit echt een vooruitgang. Qua samenstelling en smaak.

nieuwe-producten-zonnatura-review-1

Voor de hartige trek in de middag

Zo rond een uur of 4 in de middag krijg ik vaak lekkere, hartige trek. Nootjes zijn dan favoriet en ik trok afgelopen week een zakje van de nieuwe soja knabbels met tamari open. Die zitten in 3 handige portieverpakkingen in 1 doosje. Goed op smaak en knapperig. Ik vond de tamari smaak echt verrassend lekker en omdat ze in een kleine verpakking zitten, eet je ook niet ongemerkt een zak leeg. Niet dat zoiets mij ooit zou overkomen, uiteraard.

nieuwe-producten-zonnatura-review-4

De notenrepen met pinda/rozijn of appel/kaneel zijn ook fijn in de middag. Deze zijn gezoet met honing, smaken echt naar pinda en appel en geven je net even wat extra energie tot het avondeten.

Snelle en voedzame maaltijd in de avond

Er zijn weleens avonden dat je echt geen tijd, of zin, hebt om te koken. Het gevaar bestaat dat je dan een pizza bestelt of patatje haalt. Nou is dat op z’n tijd echt niet erg, maar een maaltijd zonder toevoegingen die in de kast ligt is ook wel fijn. De maaltijden van Zonnatura die je binnen 2 minuten op tafel zet zijn bij mij dan een uitkomst. Ook makkelijk om mee te nemen naar kantoor als je daar een magnetron tot je beschikking hebt. Vooral de linzen met wortel en quinoa met tomaat en olijf is favoriet. Zonder gekke toevoegingen, biologisch en vol eiwitten en vezels. De quinoa met tomaat die je hier op de foto ziet heb ik nog een beetje aangekleed met verse tomaat en Parmezaanse kaas. Prima maaltje!

nieuwe-producten-zonnatura-review-6

‘Late night’ snack

Ken je dat, je zit ’s avonds op de bank en hebt trek in iets lekkers. Daar hebben ze bij Zonnatura nu ook iets voor wat meer verantwoord is dan een zak chips opentrekken. De mais crispies in de smaken sour cream of chili. Verpakt in handige, kleine zakjes van 30 gram en zonder gekke toevoegingen. De chili is mijn favoriet.

nieuwe-producten-zonnatura-review-2

Ik ben benieuwd wat jullie al kennen of wat je wilt gaan uitproberen. Ik hoor graag jullie reacties! Alle producten van Zonnatura zijn trouwens goed verkrijgbaar bij de diverse supermarkten in het land.

Dit is een samenwerking met Zonnatura. Lees hier mijn disclaimer.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Lekker de dag doorkomen met Zonnatura”

  1. Een keer food uit een zakje vind ik geen bezwaar, maar dit zijn wel heel veel zakjes 🙁 Het zout in de groentespreads word bijna vergoelijk neergezet, een klein beetje zout. Wat me opvalt bij meerdere foodblogger is steeds meer reviews van producten die ze thuisgestuurd krijgen. Ik geloof zeker dat ze achter hun blog staan en eerlijk hun mening geven. Maar ik heb de indruk dat veel producenten jullie toch gebruiken om ( goedkoop) reclame te laten maken 🙁 Ik zie liever lekkere recepten dan reviews. Sorry, maar dat is mijn mening.

    1. Hey Tanja,
      Altijd goed om je mening te uiten 🙂 Maar ik wil wel een paar dingen relativeren. Het is helemaal niet mijn bedoeling om hier te verkondigen dat je de hele dag door Zonnatura producten moet gaan eten. Ik vind dat je primair vers moet eten en daar mag af en toe best iets uit een pakje bij. Maar dan wel graag iets wat uit overwegend goede ingredienten bestaat. Ik heb de nieuwe productenlijn van Zonnatura uitgeprobeerd en dit waren mijn favorieten. Wat mijn lezers daarmee doen, moeten ze helemaal zelf weten. Je hoeft het niet te lezen 🙂 Verder publiceer ik alleen artikelen waar ik achter sta, van producten die ik ook daadwerkelijk zelf gebruik. Niemand gebruikt mij, ik bepaal zelf of iets online komt. En geloof me, ik weiger meer (betaalde) campagnes dan dat ik ze plaats. Maar dat is iets wat jullie nooit zien aan de voorkant. En wat betreft recepten, er staan er meer dan 800 hier online, versus misschien 50 reviews 😉 Ciao, F.