Makkelijke recepten voor onderweg + meld je aan!

Samenwerking – Ik werk al jaren aan mijn eigen eettafel waardoor ik ruime keuze heb in producten om een lekkere en voedzame lunch voor mezelf te maken. Dat geldt ook voor het snackmoment, er is altijd wel iets voor in huis te vinden.

Maar wat nou als je iedere dag onderweg bent? Zoals ik dat vroeger ook deed toen ik nog op kantoor werkte? Nou, ik kan je verklappen dat ik in die tijd veel minder bewust at dan toen. Dol was ik op broodjes kroket of andere vette dingen en lunch of snacks meenemen voor onderweg deed ik vrijwel nooit. Het is duidelijk dat ‘mijn leevstijl’ flink is veranderd in al die jaren, wat alleen maar positief is! Het is trouwens geen foutje, die ‘v’ in leevstijl, maar heel bewust. Ik ben namelijk gaan samenwerken met het mooie, biologische merk Leev. Van ontbijt, lunch, snack tot bakken, ze hebben tal van producten in het assortiment met veel voedingswaarden. Goed voor je, bewust, gebalanceerd en vooral heel lekker.

Daarnaast delen ze de bedrijfswinst via de Leev Foundation aan goede doelen en minder bedeelden in ons land. Een mooi voorbeeld hiervan is Leevboerderij Het Erfdeel waar kwetsbare jongeren een warm ‘thuis’ krijgen die anders tussen wal en schip zouden vallen. Vanuit daar werken ze doelgericht naar een zelfstandige plaats in de maatschappij.

Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat ik groot fan ben van Leev en daarom mag ik jullie gaan verrassen met een hele bijzonder bloginsiders actie! Daarover hieronder meer 🙂

Handige tips voor het meenemen van eten

Voordat ik jullie mijn makkelijke recepten voor onderweg geef, eerst een paar basistips waardoor je nog sneller en makkelijker je eten kunt voorbereiden om mee te nemen.

  • Investeer in handige bakjes met vakverdelers: er is niets vervelender dan zompige crackers of verlept fruit als je eten meeneemt. Het oogt niet lekker en zo smaakt het ook niet. Door handige bakjes met vakverdelers kun je alles los meenemen en op de plaats van bestemming je gerecht ‘afmaken’. Denk aan het beleggen van een cracker met ingrediënten of het toevoegen van granola aan je kwark. Als je dan toch bezig bent, koop ook een meeneemsetje bestek, een kleine koeltas en een koelelement voor in de vriezer. Bij Mepal en Lock & Lock ga je voor dit alles zeker slagen.
  • Maak een weekplanning voor jezelf: kijk naar je agenda en bepaal wanneer je wat wilt meenemen onderweg. Zit je veel in de auto, bereid dan wat makkelijke snacks voor die je onderweg kunt eten.
  • Kijk ook naar je avondplanning qua maaltijden. Misschien heb je een salade of gewokte groenten ingepland op een avond? De restjes daarvan kun je ook heel goed meenemen als lunch. Zo gooi je tevens minder weg.
  • Bereid de avond ervoor al zoveel mogelijk voor: maak het jezelf in de ochtend zo makkelijk mogelijk, zeker als je geen ochtendmens bent. Vul de bakjes vast met ingrediënten en zet alles (gekoeld indien nodig) klaar zodat je het ’s ochtends alleen nog hoeft in te pakken. Vergeet daarbij je koelelement niet, zeker op een warme dag.

Ontbijt recept voor onderweg

Ben je niet zo’n ontbijter vroeg in de ochtend? Neem dan je ontbijt gewoon mee! Vul een goed afsluitbare beker met kwark of yoghurt en neem daarnaast bakjes mee met granola, vers fruit en eventueel nog wat noten of zaden. Op de plaats van bestemming hoef je alleen nog alles bij elkaar te doen en je hebt een heerlijk ontbijt. Of lunch trouwens, daar is dit ook heel geschikt voor.

Lunch recept voor onderweg

Zoals gezegd werk ik meestal thuis, maar mijn Mr. gaat wel ’s ochtends altijd naar kantoor. En als hij weer een moment heeft dat hij meer balans in zijn leven wil aanbrengen dan neemt hij altijd eten mee van huis. Zo heeft hij de juiste producten bij zich en gaat niet snaaien, omdat hij slecht of ongestructureerd eet. Naast restjes eten van de avond ervoor is dit een hele handige tip: Vul een of meerdere bakjes (of een bakje met vakverdelers) met verschillende ingrediënten. Denk aan sla, rauwkost, geroosterde groenten, hummus of groentespread, kaas, kipfilet, noten, peulvruchten, et cetera. Neem daarnaast bijvoorbeeld crackers mee (die van Leev zitten in handige portieverpakkingen) en je maakt in een handomdraai een lekkere en gezonde lunch.

Snack recept voor onderweg

Nou, eigenlijk heb ik voor snacks onderweg niet echt een recept. Dat vind ik namelijk persoonlijk te veel gedoe. Wat ik wel vaak doe zijn bakjes vullen met rauwkost of noten. En makkelijk eetbaar fruit doet het ook altijd goed. Recent heb ik de Oerrr koeken van Leev ontdekt en die zijn top! Vooral de versie met karamel, zeezout en granen is mijn favoriet. Er zit altijd wel een reep in mijn tas voor onderweg, ideaal.

Voor de hartige trek heb ik onlangs de Leev paprika oerchips op basis van linzen ontdekt. Wat een top product, ik vond ze verrassend lekker.

Meld je aan als Bloginsinder en krijg een goedgevuld Leev pakket thuis!

Ik ben benieuwd hoe jullie je leevstijl verbeteren met makkelijke en bewuste recepten voor onderweg. Wat lunch en snack jij als je niet thuis bent? Meld je nu aan als Bloginsider en laat het me weten! Je krijgt dan namelijk een goedgevuld Leev pakket thuis waarmee je zelf aan de slag kunt. Daarbij komen een aantal opdrachten om recepten te maken of tips te delen. En daarmee ga ik dan uiteindelijk weer een eindblog maken waarin al jullie recepten worden gedeeld met anderen.

Naast het fantastische pakket (totaal geven we er 100 weg) maak je ook nog kans op toffe prijzen, namelijk:

  • 1x een hele dag wellness voor 2 personen inclusief massage
  • 2x een jaar lang Leev ontbijt met onder andere granola, muesli en havermout

Beleev het zelf! Meld je nu hier aan als Bloginsider en ontdek wat de oerrrvoeding van Leev voor je doet. En hoe je door kleine aanpassingen in je leevstijl meer energie en kracht krijgt. Ik ben heel benieuwd naar al jullie bevindingen én recepten 🙂


Dit is een samenwerking met Leev. Lees hier mijn disclaimer.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Makkelijke recepten voor onderweg + meld je aan!”

  1. Wil me graag aanmelden als blog-insider voor Leev maar heb geen Facebook. En kan ook niet ontdekken hoe ik me dan aan moet melden 🙁

    1. Hi Liesbeth, als je op de link klikt in het artikel kom je op de Bloginsiders-pagina. Rechtsbovenin zie je de knop aanmelden, vervolgens kun je je aanmelden door je naam en e-mailadres + wachtwoord in te vullen. Daarna wijst het zich allemaal voor zich. Je hebt geen Facebook nodig verder.