Tip: Organiseer een Running Dinner!

SPONSORED – Er is iets nieuws in het land wat steeds populairder aan het worden is en dan heb ik het over een Running Dinner. Dit is een avond waarbij je met vrienden, familie, collega’s of buren van huis naar huis hopt. Op elke locatie geniet je van een nieuwe gang van het diner. Lekker ongedwongen en met een groot fun element. En door al dat reizen krijg je vanzelf weer trek, ik wel in ieder geval. We kennen dit al vanuit de horeca, maar het is ook ontzettend leuk bij vrienden of bekenden thuis te organiseren.

Een Running Dinner organiseren is heel makkelijk. Het is slim om recepten te selecteren waarvoor je niet lang in de keuken hoeft te staan op de avond zelf aangezien je ook van huis naar huis gaat. Maar dat kan prima, dat ga ik je in deze blog laten zien. Volg deze stappen en wie weet heb jij binnenkort ook een gezellige Running Dinner in de planning staan!

1. Bepaal de deelnemers

Met wie ga je het Running Dinner organiseren en op welke dag? Houd bij de selectie van de deelnemers rekening dat een Running Dinner uit 4 gangen bestaat: Welcome Drinks, Voorgerecht, Hoofdgerecht en Toetje. Iedere gang nuttig je bij iemand anders thuis.

2. Nodig iedereen uit

Ga naar deze site en gebruik de handige tool om je vrienden, familie, kennissen of buren uit te nodigen. Eerst maak je het Running Dinner aan en bepaal je de datum. Vervolgens nodig je de gasten uit en bepaal je de locaties. Daarna speel je je online het Spin the Bottle spel om te bepalen wie het welke gang gaat maken, spannend!

3. Bepaal wat je gaat koken

Het Spin the Bottle spel bepaalt wie welke gang gaat koken. Zorg voor variatie in het menu en selecteer recepten die makkelijk vooraf te bereiden zijn. Hierdoor hoef je op de avond zelf niet lang in de keuken hoeft te staan. Beperk je handelingen tijdens het diner tot opwarmen en bordjes opmaken. Zo geniet je zelf optimaal van de avond!

Ik heb alvast ter inspiratie een menu voor jullie gemaakt wat volledig voor te bereiden is.

Welcome Drinks met antipasti

organiseer-een-running-dinner-welcome drinks-antipasti

Maak heerlijke Welcome Drinks en serveer daar antipasti bij. Dit kun je volledig voorbereiden. In dit artikel lees je al mijn tips voor een perfecte antipasti.

Meng voor de Welcome Drinks bijvoorbeeld tonic met koriander en rode peper. Of bitter lemon met schijfjes appel en rozemarijn. Laat je fantasie de vrije loop.

organiseer-een-running-dinner-welcome drinks

Geroosterde knoflooksoep

organiseer-een-running-dinner-voorgerecht

Deze soep maak je op de dag zelf en hoef je alleen nog maar op te warmen. Bekijk hier het recept.

Ierse lamsstoofpot met bier / Portugese rijstschotel /
Open ravioli met aardpeer, paddenstoelen en truffel

organiseer-een-running-dinner-hoofdgerecht

Keuze voor het hoofdgerecht, afhankelijk of er vlees (Ierse lamsstoofpot) of visliefhebbers (Portugese rijstschotel) aan tafel zitten. Beide gerechten zijn zeer feestelijk en een feest voor culinaire lekkerbekken. Overdag sta je in de keuken en bereid je alles voor. ’s Avonds hoef je het alleen nog op te warmen.

Vegetarisch kan natuurlijk ook, daarvoor is deze open ravioli met aardpeer, paddenstoelen en truffel zalig. Alle onderdelen van de ravioli kun je voorbereiden en zet je afgedekt in de koelkast. Op de avond zelf warm je het weer op in aparte pannetjes en kook je de lasagnevellen gaar. Daarna hoef je alleen nog de lasagne op te bouwen.

Eton mess met chocolade

organiseer-een-running-dinner-toetje

Een ultiem verwentoetje om het Running Dinner mee te eindigen. Op de avond zelf hoef je alleen nog maar de slagroom lobbig te kloppen en de glaasjes op te bouwen. Nog een kopje koffie of thee na en je hebt een geweldige avond achter de rug.

Krijgen jullie al trek? Mooi! Ik ben heel benieuwd wie er allemaal een Running Dinner gaat organiseren. Laat het me weten, ben erg benieuwd naar jullie ervaringen. Deel je foto’s, ervaringen en tips op social media met #runningdinner.

Dit is een samenwerking met Royal Club. Lees hier mijn disclaimer.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Tip: Organiseer een Running Dinner!”