VLOG: Bedenk de nieuwe smaak van Spa Touch Of!

Samenwerking – Als iemand vraagt welke smaak perfect past bij jouw persoonlijkheid, waar zou je dan voor kiezen? Best een lastige vraag, hè? Er zijn ontelbaar veel smaken en smaakcombinaties te bedenken die ook weer worden beïnvloed door je zintuigen. Geur, kleur, maar ook herinneringen bijvoorbeeld. Waardoor jij een smaak heel anders kan ervaren dan een ander.

Een paar weken geleden kreeg ik deze vraag van Spa met een reden. Zij hebben sinds 2013 bruisend mineraalwater met een smaakje in het assortiment. Deze Spa Touch Of is een combinatie van bruisend, natuurlijk mineraalwater van Spa met een vleugje aroma. Het bevat geen calorieën (dus geen suiker), maar ook geen zoetstoffen en andere kunstmatige toevoegingen. Inmiddels zijn er 7 smaken van; lemon, mint, apple, peach, grapefruit, coconut en blackcurrant. Maar daar blijft het niet bij, want er komt een achtste smaak bij! Daar hebben ze onder andere mijn hulp voor ingeschakeld. En ook jullie kunnen je favoriete smaak(combinatie) hiervoor inzenden, daarover meer onderaan deze blog.

Ik vond het te gek dat ik de vraag kreeg, want wij drinken heel veel Spa thuis. Maar dan ook echt veel. Bij voorkeur bruisend mineraalwater overdag, waarbij ik af en toe overstap naar Spa Touch Of. Op de momenten dat ik zin heb in water met meer smaak zonder dat ik gelijk frisdrank ‘moet’ gaan drinken. Ik drink namelijk liever geen suiker, die bewaar ik wel voor in een taartje. Daarnaast ben ik ook heel gevoelig voor smaak, niet zo gek natuurlijk, waardoor er momenten zijn dat ik meer neig naar zoet fruit en andere momenten naar fris en kruidig. Daarom experimenteer ik zelf ook vaak met andere smaken door fruit, kruiden of andere smaakmakers aan mijn water toe te voegen. Dit alles komt samen in de vraag van Spa en ik stond te trappelen om mijn eigen smaak te bedenken!

“Wat is jouw natuurlijke inspiratiebron waar alles mee begon?“

Met deze vraag reisde ik af naar Spa in België waar me twee waanzinnige dagen stonden te wachten samen met Claartje van Foodness, Rachel van De Huismuts en Anouk Hoogendijk.

We gingen terug naar onze natuurlijke bron om zo inspiratie op te doen voor onze ultieme smaak voor Spa Touch Of. Had ik al gezegd dat het waanzinnig was? Nou, bij deze nog een keer! Ik verklap niet te veel, want in deze (allereerste!) vlog van mij kunnen jullie alles daarover zien.

Bedenk samen met mij de nieuwe smaak van Spa Touch Of
En, wanneer heb jij voor het laatst groenten uit zoutkorst in het bos gegeten? Ik kan je verklappen dat het GEWELDIG smaakte!

Bedenk samen met mij de nieuwe smaak van Spa Touch Of
Blind bonbons met bijzondere vullingen proeven in het bos, ook iets wat je wekelijks doet, toch?

Bedenk samen met mij de nieuwe smaak van Spa Touch Of
Edwin Sander van Food Creativ, aka ‘de held van de dag’, die ons liet kennismaken met zoveel bijzondere en zelfs een aantal nieuwe smaken.

Bedenk samen met mij de nieuwe smaak van Spa Touch Of
Helemaal opgepept na een dag met smaak bezig te zijn geweest. Het regenboogstraaltje tijdens het laatste ontbijt was ‘the cherry on top’.

Hoe nu verder met die nieuwe smaak?

Nou, ik ben al eigenlijk best ver zoals jullie hebben kunnen zien aan het einde van de vlog. Tijdens mijn smaak experience in Spa heb ik verschillende combinaties genoteerd waarmee ik thuis gelijk aan de slag ben gegaan. Ik was er al vrij snel over uit dat ik een combinatie wilde tussen fruit en een tweede ingrediënt met karakter. Dit kan een kruid zijn of zelfs rode peper. Er zijn namelijk momenten op de dag, vooral aan het einde van de middag, dat ik iets meer pit in mijn water wil voor een natuurlijke oppepper. Die smaakcombinaties moesten natuurlijk ook getest worden en daarom heb ik de ingrediënten gecombineerd met bruisend mineraalwater van Spa en een dag laten staan in de koelkast. Zo kon ik daarna mijn combinaties goed testen met het testpanel thuis. Ik ben er bijna uit en ga binnenkort mijn smaak insturen voor de wedstrijd. Welke het wordt gaan jullie dus snel zien!

Bedenk samen met mij de nieuwe smaak van Spa Touch Of
Sneak peek van de smaken die bij mij in ontwikkeling zijn!

Stuur jouw smaak in en maak kans op een geweldig weekend voor 2 naar Spa!

 Jullie kunnen ook meedoen door je eigen smaakcombinatie in te sturen op de actiesite, hier dus! Het meedoen zelf is heel simpel, je hoeft alleen maar je gegevens achter te laten en aan te geven voor welke smaak je gaat. Vooraf heb ik nog een aantal tips voor je:

 • Bedenk een smaak die dicht bij jezelf staat. Graaf in je herinnering en probeer een smaakcombinatie te vinden die indruk op je heeft gemaakt of waar je steeds naar teruggrijpt omdat je het zo lekker vindt.
 • Maak de smaak niet te complex. Aardbei met chocolade is fantastisch als smaakcombinatie, maar zal in combinatie met bruisend mineraalwater niet lekker smaken. Alleen aardbei daarentegen wel en wat zou je daar dan nog eventueel mee kunnen combineren?
 • Probeer ‘m eerst eens uit. Doe net als ik en vul een karaf met bruisend mineraalwater en de ingrediënten die je in gedachten hebt. Het is niet ‘the real deal’, maar je zal snel genoeg proeven of de smaakcombinatie potentie heeft of niet.

Wie weet ben jij wel de gelukkige die straks de nieuwe smaak van Spa Touch Of heeft bedacht! Daarmee maak je kans op een van de drie geweldige weekendjes weg voor 2 personen naar de bron van Spa. Én daarnaast natuurlijke eeuwige roem! Want hoe gaaf is het als straks jouw smaak daadwerkelijk in de schappen staat? Ik zou daar wel heel blij van worden ;-).

Bedenk samen met mij de nieuwe smaak van Spa Touch Of
Eenmaal in Spa moet je dan zeker het ongefilterde Spa-water uit een van de 40 natuurlijke bronnen drinken. Echt een ervaring!

Wil je meer weten over de wedstrijd, heb je vragen over smaakcombinaties of wil je iets anders kwijt? Laat dan een reactie achter hieronder! En ik ben razend benieuwd waar jullie mee gaan komen qua smaken of welke smaak je echt perfect bij mij vindt passen. Laat het me weten in een reactie hieronder zodat ik al jullie smaakcombinaties kan verzamelen voor de volgende blog!

Dit is een samenwerking met Spa. Lees hier mijn disclaimer.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “VLOG: Bedenk de nieuwe smaak van Spa Touch Of!”

 1. Voor mij een watertje met salvia en groene thee. Toevallig zaterdag geproefd uit eigen tuin.

 2. Lime – roze peper! Die combi heb ik in Italië geproefd bij chips en het was fantastisch.

 3. Oh wat leuk. Ik heb meegedaan. Ik ga voor mango-gember. Mango is lekker een beetje parfum achtig en de gember geeft een lekkere kick

 4. Heerlijk spa met kers en framboos.. Dit past zeker bij elkaar 😉

 5. De combinatie van Bronwater met (geschilde/bio), fijn gesneden gemberwortel, beetje citroen(gras) en een vers blaadje salie

 6. De zomer vertaalt zich in heel veel watermeloen eten, het liefst met warm weer!
  Hoe lekker is het dan als het ook terugkomt in een glaasje Spa… met watermeloen dus!

 7. De smaken, peer perzik en citrus is overheerlijk met jullie bruiswater 🤩

 8. Een heerlijke combinatie is blauwe bessen met kokos met een vleugje rode peper, deze smaak past lijkt mij ook goed bij jou Francesca😎

Reacties zijn gesloten.