Francesca’s Weekmenu #293 – Surinaamse week

Na onze culinaire vakantietrip naar Italië, reizen we deze week af naar Suriname in mijn weekmenu! Een perfect land om te ontdekken in de vakantie, omdat je dan meer tijd hebt om te experimenteren met nieuwe gerechten. Of misschien ben je al geoefend in de Surinaamse keuken en dan is …

Na onze culinaire vakantietrip naar Italië, reizen we deze week af naar Suriname in mijn weekmenu! Een perfect land om te ontdekken in de vakantie, omdat je dan meer tijd hebt om te experimenteren met nieuwe gerechten. Of misschien ben je al geoefend in de Surinaamse keuken en dan is het fijn om al die heerlijke gerechten nog een keer onder elkaar te hebben in het menu.

Tijdens het selecteren van de gerechten heb ik trouwens nog een belangrijke notitie gemaakt voor mezelf. Ik kwam namelijk tot de ontdekking dat ik eigenlijk best weinig vegetarische Surinaamse gerechten online heb staan. Daar ga ik wat aan doen vanaf de herfst, want inmiddels heb ik persoonlijk al kennis mogen maken met tal van vegavariaties die bijzonder lekker waren. Dus ik ga ze langzaam eens uitwerken zodat jullie er ook van kunnen genieten.

In mijn vakantie weekmenu vind je deze keer onder andere een vegetarische bami met kousenband, garnalen in masala met aardappel, kip kerrie van de barbecue, Surinaamse nasi en roti met lam, aardappel en kousenband. In het weekend maken we een broodje bakkeljauw en op zondag staan de felroze kokosflensjes op het menu. Njang switi en geniet van de vakantie!

Wil je al mijn Surinaamse recepten zien? Neem dan hier een kijkje voor het volledige overzicht.

Maandag

Ik denk dat iedereen bijna al wel mijn recept voor Surinaamse bami met kip kent. Maar er staat ook een heerlijke vegetarische versie van bami met kousenband op mijn blog. Een heerlijk gerecht om de week mee te beginnen.

Dinsdag

Ik ben dol op dit gerecht van aardappel en garnalen in een rijke masalasaus. Ik serveer er graag snijbonen bij.

Woensdag

Vandaag steken we de barbecue aan en maken we kerrie kip erop!

En de volgende dag kun je met de kliekjes natuurlijk deze broodjes maken.

Donderdag

Vandaag eten we Surinaamse nasi. Die je kunt serveren met deze kip uit de oven en sambal.

Vrijdag

Zin in een uitdaging deze vakantie? Maak dan eens deze roti met lam van mijn schoonmoeder. In mijn nieuwe kookboek 365 Dagen Koken komt trouwens mijn recept voor roti met kip!

Zaterdag

Een van mijn favoriete Surinaamse broodjes is toch wel een broodje bakkeljauw. En die kun je heel makkelijk ook zelf maken. Als je maar goed de tijd neemt voor het ontzouten van de bakkeljauw. In het recept vertel ik daar alles over.

Zondag

You love them or you hate them, deze felroze kokosflensjes die je misschien ook wel kent als ‘goelong goelong’. De roze kleur krijgen ze natuurlijk van kleurstof (waarvoor je trouwens ook bietensap kunt gebruiken) en de smaak is onvergetelijk lekker. Als je van kokos houdt, uiteraard ;-).

Deze bojo, oftewel een zoete en zachte cassavecake, is ook echt een aanrader om te bakken in het weekend.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)