Francesca’s Weekmenu #300 – Klassiekers op het menu

Wat een mijlpaal weer, want vandaag deel ik met jullie het 300ste weekmenu van mijn hand! Wie even snel rekent, weet dat ik dus al 6 jaar weekmenu’s maak. Sterker nog, het is zelfs al 7 jaar. Want soms sla ik wat weekjes over ;-). Wat een tijd hè, en …

Wat een mijlpaal weer, want vandaag deel ik met jullie het 300ste weekmenu van mijn hand! Wie even snel rekent, weet dat ik dus al 6 jaar weekmenu’s maak. Sterker nog, het is zelfs al 7 jaar. Want soms sla ik wat weekjes over ;-). Wat een tijd hè, en ik ben er nog steeds niet klaar mee.

Ik werd een beetje nostalgisch van nummer 300 dus ik ben de archieven ingedoken. Om te beginnen om het allereerste weekmenu op te snorren, nou gevonden hoor! Supertof om te zien dat ik nog steeds bijna dezelfde structuur aanhou voor de indeling van het menu. Vegetarisch op maandag, vis op dinsdag en comfortfood (wat ik toen snacken noemde) op vrijdag. In de loop der jaren ben ik wel veel meer vegetarische gerechten gaan opnemen. En alle extraatjes zoals mijn overige favorieten zijn verdwenen. Door het menu beknopt te houden, bleef het voor mij ook leuk en behapbaar om te maken.

Ook zocht ik naar klassiekers uit de oude doos. Recepten die al járen op mijn blog staan en vaak door jullie gemaakt zijn! Deze heb ik vandaag met trots opgenomen in het 300ste menu. En ik heb ook gelijk even opgezocht hoe vaak deze gerechten al bekeken zijn op mijn blog. Waanzinnig om de uitschieters te zien. Maar ik geef ook een podium aan de ondergeschoven kindjes (zelfs met de slechte foto’s, haha), omdat ik weet dat ze waanzinnig smaken.

Doordeweeks eten we een Oosterse stamppot met paddenstoelen, zalm met teriyakisaus en noedels, Surinaamse nasi, een ‘Mexicaanse’ ovenschotel en spaghetti al ragù. In het weekend maken we een broodje sloppy joe (waar ik snel nieuwe foto’s van ga maken, want deze is zó lekker) en op zondag bakken we de appeltaart van mijn moeder.

Wil je al mijn weekmenu’s zien? Neem dan hier een kijkje voor het volledige overzicht.

Maandag

We beginnen de week rustig met deze Oosterse sla stamppot met champignons. Gooi eens wat gember en sojasaus door je stamppot en je hebt opeens een hele andere smaakbeleving.

2.593 mensen gingen je voor.

Dinsdag

Toevallig kwam ik afgelopen week iemand tegen die riep dat ze mijn zalm met zelfgemaakte teriyakisaus al zó vaak had gemaakt! Dus deze krijgt echt een plekje in het menu.

56.750 mensen gingen je voor.

Woensdag

Iets Surinaams mag natuurlijk ook niet ontbreken in dit jubileumsweekmenu! Ik had voor de Surinaamse bami kunnen gaan (meer dan 1 miljoen mensen gingen je voor), maar ik besloot toch voor de Surinaamse nasi te gaan. Ook een van mijn grote favorieten.

287.000 mensen gingen je voor.

Donderdag

Deze ‘Mexicaanse’ ovenschotel stamt uit de tijd dat ik nog niet wist wat het verschil was tussen de Mexicaanse en Tex Mex keuken. Inmiddels weet ik dat wel ;-). En dit is natuurlijk gewoon een Tex Mex ovenschotel. Die een feest blijft om te eten!

154.700 mensen gingen je voor.

Vrijdag

Nog zo’n heerlijke klassieker is deze spaghetti al ragù. Vergeet vooral niet om een dubbele portie te maken zodat je een deel kunt invriezen.

94.000 mensen gingen je voor.

Zaterdag

Tijd voor nog een ondergeschoven kindje, want dit recept voor sloppy joe met kip is echt té lekker. Maar ja, fototechnisch misschien wat minder aantrekkelijk. Ik ga ‘m een make-over geven binnenkort, beloofd! Het heerlijk smeuïge kipmengsel eet je op een hamburgerbroodje of, in ons geval, een stuk vers Turks brood.

1.009 mensen gingen je voor.

Zondag

Appeltaart is natuurlijk ook echt een klassieker. En daar heb ik er meerdere van op mijn blog staan, maar deze blijft mijn favoriet. Want wat je van je moeder leert, blijft het beste.

6.345 mensen gingen je voor.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer