Francesca’s Weekmenu #305 – Vega decembergerechten

Het is pas over twee weken Kerst dus ik doe het dit weekmenu nog even lekker rustig aan. Ik besloot er weer eens een vega weekje van te maken. Deze keer met echte decembergerechten, lekker verwarmend, vullend, met heel veel smaak…en groenten! Zo eten we doordeweeks een salade met quinoa, …

Het is pas over twee weken Kerst dus ik doe het dit weekmenu nog even lekker rustig aan. Ik besloot er weer eens een vega weekje van te maken. Deze keer met echte decembergerechten, lekker verwarmend, vullend, met heel veel smaak…en groenten!

Zo eten we doordeweeks een salade met quinoa, boerenkool en granaatappel, pasta met knolselderij en selderijpesto, wraps met vegan chili, curry met aubergine en pastinaak en een vegetarische zuurkool met krieltjes en rijst. In het weekend borrelen we met mini tarte tatins met rode ui en geitenkaas en op zondag bakken we een klassieke carrot cake. Eet lekker!

Wil je al mijn vegetarische recepten zien? Neem dan hier een kijkje voor het volledige overzicht. En hier vind je mijn vegetarische kerstmenu voor dit jaar.

Maandag

Wat een heerlijke combinatie is dit toch als je zin hebt in een winterse salade. Een quinoasalade waarin ik boerenkool, peen, venkel en granaatappel met elkaar heb gecombineerd.

Dinsdag

Vandaag eten we deze pasta met knolselderij en selderijpesto. Een recept waarvoor je de hele knolselderij, inclusief loof, kunt gebruiken. Deze pasta kun je met vegetarische of vegan spekreepjes maken, maar zonder kan natuurlijk ook.

Woensdag

Ik hou van goedgevulde wraps als lunch of avondeten. Vandaag ga ik voor de laatste optie en maak deze wortelwraps met vegan chili, tomaat en avocado. Wat echt een top combi was, en ook nog eens helemaal plantaardig!

Donderdag

Als ik een avondmaaltijd met veel groenten wil voorschotelen aan mijn mannen is curry vaak een goed idee. Zoals deze vegetarische curry met aubergine, pastinaak, linzen en korianderolie. Klinkt wellicht spannend, maar is heel toegankelijk van smaak.

Vrijdag

Goulash kun je ook goed vegetarisch maken, heb ik ontdekt! Met krieltjes, zuurkool en heel veel paprika (uiteraard) wordt deze vegetarische goulash echt om te smullen. En je maakt ‘m ook nog eens een stuk sneller dan ‘gewone’ goulash.

Zaterdag

Voor mijn tapas kerstmenu van dit jaar maakte ik deze mini tarte tatins met rode ui, geitenkaas en tijm. Mooi moment om deze dit weekend vast even te proefkoken!

En ben je benieuwd naar mijn vegetarische weekmenu? Dat menu vind je hier.

Zondag

Ik eindig de week met het perfecte basisrecept voor een klassieke carrot cake. Een waanzinnig lekkere taart met een subtiel kruidige bodem. En de roomkaas frosting maakt ‘m helemaal af.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)