Review De Krat: Het eerste weekend

Afgelopen vrijdag kreeg ik mijn eerste Krat. Het werd afgeleverd bij ons kantoor in Amsterdam en alleen de levering was al een feest. Want alle ingrediënten zitten echt in een krat. Zoals het je verteld wordt op de site, zo doen ze het ook in de werkelijkheid.

Kookboek 365 Dagen Koken

Kookboek 365 Dagen Koken

Gezonde recepten

Gezonde recepten

Groentensmoor met gegrilde lamsworstjes en kipsaucijsjes

Het originele recept hiervan is bedoeld om te bereiden in een tajine. Dit is een aardewerk stoofpot uit Noord-Afrika waarin je heerlijke stoofgerechten kunt maken. Maar, ik heb nog geen tajine. Ik heb er al vaak naar gekeken, maar ik twijfel nog of ik een tajine wil of een slow cooker van BK.

Salade met tomaat en basilicum-munt pesto

Voor deze take-away salade moet je wat voorwerk verrichten (eigenlijk de dag ervoor). Maar de tomaatjes uit de oven kun je extra maken en bewaren en de pesto kun je invriezen. Dus dan ben je eigenlijk heel efficiënt en lekker bezig :).

De allerlekkerste saté

Inmiddels heb ik op zo’n 18 verschillende manieren saté gemaakt en dit is, wat ons betreft, toch echt de allerlekkerste. Het 5 spices-poeder is een toevoeging van mijn Mr. en dat maakt ‘m juist zo bijzonder (de sate dus en misschien mijn Mr. ook wel een beetje).

Soep recepten

Soep recepten

Winter recepten

Winter recepten

Francesca Kookt
Webshop

Nu shoppen

Halfgedroogde tomaatjes uit de oven

Ok, ik geef vast toe dat ik tot gisteravond nog nooit zelf halfgedroogde tomaatjes had gemaakt, omdat ik altijd die zongedroogde variant uit een potje haalde. Zo, dat was bekentenis nummer 1. Nummer 2 is dat ze gisteravond niet helemaal gelukt zijn. Qua smaak wel (goddelijk!

Basilicum munt pesto

Basilicum. Mijn grote vriend. Wat maak je er niet lekker mee en wat ruiken die blaadjes toch zalig. Deze variatie op de reguliere pesto is heel verrassend en ik vind, net zo lekker. Wist je trouwens dat basilicum oorspronkelijk uit Azië en Afrika komt?