Krokante polenta bites met truffelmayo en bieslook

Ben je op zoek naar een amuse of hapje dat indruk maakt, maar niet ingewikkeld is om te maken? Deze krokante polenta bites met truffelmayonaise zijn precies wat je nodig hebt. De romige polenta vormt de perfecte basis, terwijl de krokante buitenkant en de luxe smaak van truffelmayonaise zorgen voor

Stappenplan voor een stressvrij kerstdiner

Niemand zit te wachten op een kerstdiner waarbij je, na alle voorbereidingen, zelf overprikkeld aan tafel zit. Met een goede voorbereiding gaat je dat niet gebeuren en daarom deel ik vandaag mijn stappenplan voor een stressvrij kerstdiner. Idealiter opgeknipt in 4 weken zodat je alle rust hebt om het goed

Francesca’s Weekmenu #360 – Herfstig comfort food

Het is weer tijd voor het weekmenu en vandaag heb ik die gevuld met herfstige comfort food gerechten. Zoals een verwarmende bouillon met venkel, zoete aardappelcurry, vegetarische rotirol en mijn boerenkooltosti met gruyère en appel. Ik ga ook weer een paar gerechten proefkoken die niet zouden misstaan met Kerst. Het

Zoete aardappelcurry met kip van Marleen Kookt

Het recept van deze milde zoete aardappelcurry met kip heb ik gekregen van Marleen en ook zij kookt. Al jaren komen er fantastische kant-en-klare maaltijden uit haar keuken die ze eerst alleen bezorgde met de bakfiets in een paar grote steden. Maar inmiddels is haar bezorggebied vergroot naar de volledige

Bouillon met venkel, sjalot, bonen en sardines

Er zijn van die recepten die je gewoon wilt maken als het buiten guur en donker is. Deze geurige bouillon met venkel, bonen en sardines is er zo eentje. Het is een heerlijk hartverwarmend gerecht dat barst van de smaak, dankzij de frisse venkel, romige bonen en de volle sardines.

Francesca’s Weekmenu #359 – Vega herfst

Deze keer zit het weekmenu vol vega herfstgerechten. Van een kruidige groentestoof met harissa tot fajita’s met halloumi, gnocchi met een Aziatische twist, andijviestamppot, hartige taart tot een geweldige pompoencake die je nu vast kunt proefbakken voor Kerst ;-). Over Kerst gesproken: nog maar 30 dagen en dan is het

Siciliaanse caponata

Als je aan Sicilië denkt, komen de pure smaken van de Middellandse Zee al snel naar boven. En daar, midden in die rijke culinaire traditie, staat caponata op een voetstuk. Dit iconische gerecht is een heerlijke zoetzure groentestoof met aubergine in de hoofdrol. Het is een smeltkroes van smaken en

Francesca’s Weekmenu #358 – Gezond comfort food

Deze keer zit het weekmenu vol comfort food. Dat dit ook op een gezonde manier kan, bewijzen onder andere mijn bonenstoof, romige ovenschotel met spinazie en pompoen en yoghurtdip met geroosterde groenten. Op vrijdag laat ik het gezonde aspect een beetje los, want als je gebalanceerd eet kan dat prima.

5x Sinterklaas recepten met kruidnoten

De spannendste weken van het jaar komen er weer aan, want Sinterklaas is bijna in het land. En wat is er lekkerder dan een handje kruidnoten in deze periode? Ik heb voor jullie 5 recepten met kruidnoten geselecteerd uit mijn uitgebreide collectie Sinterklaas recepten. Voor als je geen zin hebt

Antilliaanse pika (zoals ze ‘m op Curaçao eten)

Een aantal maanden geleden was ik op Curaçao voor een persreis. De lokale eetcultuur stond centraal tijdens deze reis en zo gebeurde het dat we ’s ochtends vroeg als ontbijt een zalige soep (sopi) aan het eten waren bij Nacheska. Ze serveerde daar een pika bij die zo lekker was

Francesca’s Weekmenu #357 – Verwarmende gerechten

Vorige week liep ik nog zonder jas buiten in het nazomer zonnetje en vanochtend trok ik mijn winterjas aan. Het is nu echt herfst en dus tijd voor verwarmende gerechten. En daar zit dit weekmenu vol mee! Ik geef je als tip van de week een lijstje met mijn favoriete

Chili van geroosterde groenten met bruine bonen

Deze chili van geroosterde groenten met bruine bonen is een ideaal doordeweeks recept dat zowel voedzaam als makkelijk te maken is. De oven doet het grootste deel van het werk voor je, terwijl jij ondertussen even kunt ontspannen. Daar word ik persoonlijk altijd wel blij van ;-). De geroosterde groenten

Hangop met gebakken paddenstoelen en crispy chili olie

Hangop met gebakken paddenstoelen en crispy chili olie is een heerlijk gerecht dat ik persoonlijk graag als lunch eet. Hangop is een dikke, romige yoghurt die ontstaat door het uitlekken van vocht uit volle yoghurt, wat de smaak nog intenser en rijker maakt. Heb je geen hangop in huis of

Pasta met spruitjes en boerenkoolpesto

Samenwerking – Dit weer vraagt om verwarmende comfort food gerechten. Zoals deze pasta met spruitjes, boerenkoolpesto en hazelnoten bijvoorbeeld. Die je heel makkelijk maakt en waar zelfs onze kinderen thuis dol op zijn door de smaak die de boerenkoolpesto geeft aan het gerecht. De hazelnoten geven een lekkere crunch mee

Boerenkoolpesto met pecorino en hazelnoten

De eerste keer dat ik boerenkoolpesto at, was in Duitsland. Ik leerde daar op traditionele manier de Duitse boerenkool maken en dat was heerlijk stevige kost. De volgende dag kreeg ik een potje boerenkoolpesto mee en ik was verrast door deze winterse variant. Pesto met een stevige, pittige nasmaak. Heerlijk

Romige ovenschotel met spinazie, pompoen en kip

Samenwerking – Deze romige ovenschotel is perfect voor doordeweeks. Zit bomvol groenten (800 gram!), vezels en is heel makkelijk om te maken. En het goede nieuws: de kids zijn er ook dol op. Ik gebruik hiervoor de diepvriesspinazie van Iglo en uit dezelfde vriezer plukte ik ook de pompoenblokjes. Je kunt

Ovenschotel met zoete aardappel en rozemarijn kip

Deze ovenschotel met zoete aardappel en rozemarijn kip heb je snel in de oven staan en het is een gevarieerd recept om doordeweeks op tafel te toveren. Je varieert namelijk makkelijk in groentesoorten per seizoen en de kip kun je steeds op een andere manier kruiden. Ik koos nu voor

Loaded nacho’s met gehakt, paprika en pico de gallo

Samenwerking – Zin in een avondje Tex Mex thuis? Maak dan deze loaded nacho’s met gehakt, paprika en pico de gallo! Een loaded nacho’s schotel die vol smaak zit en heel makkelijk te maken is. Het gehakt bak je vooraf samen met de paprika en kruidige taco specerijen. Daarna maak

Francesca’s Weekmenu #356 – Lekker bewust eten

Samenwerking – Thuis probeer ik altijd bewuste keuzes te maken voor ons weekmenu. Dat betekent lekker, gevarieerd en gezond eten met respect voor dier en milieu. Er zijn een paar vaste criteria waar ik mijn menu wekelijks aan toets. Zo wil ik er minimaal 3 dagen in de week een

Francesca’s Weekmenu #355 – Het is herfst

Alle pompoenen verzamelen, want het is nu echt herfst! Alhoewel ik gisteren nog zonder jas buiten wandelde in de zon, maar hoe heerlijk is het als dat nog even kan. Ik geniet alweer van alle herfstige smaken en daarvan heb ik er een aantal opgenomen in het nieuwe weekmenu. Denk

Voedzame caesar salade met miso-rozemarijn kip

Ik ben dol op salades als lunch en die eet ik het hele jaar door. Een van mijn favorieten van dit moment is deze voedzame caesar salade met miso-rozemarijn kip. Voor deze caesar salade heb ik een paar slimme swaps gemaakt waardoor het een voedzamere salade wordt. Zo vind je

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)