Tex Mex bowl met kipgehakt en geroosterde groenten

Samenwerking – Deze gezonde Tex Mex bowl kan ik iedere week wel eten en is perfect voor de Tex Mex Friday! Hij is gevuld met smeuïg gestoofd kipgehakt, geroosterde wintergroenten, kidneybonen, rucola, een chili-yoghurtsaus én tortillachips die ik maakte van de oat tortilla’s van Santa Maria. Daarmee krijg je weer

Francesca’s Weekmenu #364 – Februari weekmenu

Op deze eerste dag van februari is het ook tijd voor een nieuw weekmenu. Deze keer zonder thema, maar gewoon een lekker allegaartje met gerechten waar ik trek in had. Waarbij ik de hele wereld zo’n beetje over vlieg. Er zit een vleugje Tex Mex, Italiaans en Aziatisch in en

Volkoren bananenbrood met kaneel en noten

Wie mij volgt op Instagram weet ik dat ik een tijdje volkoren bananenbrood recepten heb getest samen met mijn jongste zoon. Ik wilde een volkoren bananenbrood net zo smeuïg smaakte als een plakje ‘gewoon’ bananenbrood. Maar dat deze ook vol zou zitten met voedzame ingrediënten zodat ik in theorie iedere

Preirisotto met gebakken pietermanfilet en tomaatkruim

Vandaag staat er een romige preirisotto op het menu en die serveer ik met gebakken pietermanfilet. Een ondergewaardeerde vis uit onze eigen kustwateren, zoals de Noordzee en Atlantische Oceaan. Ik voeg ook nog wat tomaatkruim en verse citroen toe, een heerlijke combi die de delicate smaak van de pieterman versterkt.

Parelcouscous met geroosterde bloemkool en kikkererwten

Voor de drukke dagen binnen ons gezin ben ik dol op avondmaaltijden waar alles in zit qua goede voedingsstoffen en die makkelijk voor te bereiden zijn. Deze parelcouscous met tomaten-paprikasaus, geroosterde bloemkool en kikkererwten valt daar zeker onder. Ik maak ‘m al op zondag en bewaar ‘m vervolgens in de

Francesca’s Weekmenu #363 – Winterse kost

Wanneer je winterse kost hoort, denk je wellicht direct aan zware, voedzame maaltijden. Maar in mijn keuken is dat zeker niet het geval. Mijn winterse kost wordt gemaakt van aardse seizoensgroenten, verwarmende specerijen en hoeft echt niet altijd zwaar op de maag te vallen. Zo heb ik een winterse caprese

Zo maak ik mijn erwtensoep zonder varkensvlees

In de klassieke erwtensoep recepten vind je ze natuurlijk allemaal terug. Ik heb het over onder andere varkensribben, schouderkarbonades, speklappen en rookworst. Maar als je nou erwtensoep zonder varkensvlees wilt maken, hoe doe je dat dan? Nou, verrassing!, wij eten ‘m thuis altijd zonder varkensvlees en vandaag deel ik mijn

Kaasdip met witte wijn en tijm

Ik ben echt dol op kaasfondue, maar er zijn een aantal mensen in mijn omgeving die niet zo goed tegen de geur van gesmolten kaas kunnen. Dus ik ging op zoek naar een kaasdip voor een borrel waarmee ik wel het gevoel van kaasfondue kon creëren, maar er verder niemand

Francesca’s Weekmenu #362 – Klaar voor het nieuwe jaar!

Als er iemand klaar is voor 2025 dan ben ik het wel. De hoeveelheid ballast die ik achter me laat is immens en ik voel me mentaal kilo’s lichter. Nu alleen nog de hormonale kilo’s die ik eraan heb gegeten de afgelopen jaren, maar daar wordt nu al aan gewerkt.

Smeuïge kaneelbroodjes van croissantdeeg

Begin je ochtend feestelijk met deze smeuïge kaneelbroodjes van croissantdeeg! Ze zijn niet alleen heerlijk zacht en gevuld met de warme smaak van kaneel, maar de gedroogde abrikozen en de crunch van pecannoten maken deze kaneelbroodjes helemaal af. Het beste van alles? Je maakt ze in een handomdraai met een

Francesca’s Weekmenu #361 – Kerstfeest

Aankomende week is het Kerst dus het zal jullie niet verbazen dat het weekmenu deze keer barstensvol kerstrecepten zit. Maar we beginnen de week rustig, met een zalige maaltijdsoep. Op kerstavond gaan we borrelen met heerlijke hapjes, op 1e Kerstdag serveer ik een compleet kerstmenu, op 2e Kerstdag staat de

Griekse kerstsalade met Looye Honingtomaten en opgeklopte feta

Samenwerking – Deze klassieke Griekse kerstsalade heb ik in een feestelijk jasje gestoken, perfect voor de kerstbrunch! De smaken van frisse komkommer, ingelegde rode ui, kalamata olijven en verse oregano combineren prachtig met de romige opgeklopte feta, die ik extra smaakvol maak met een vleugje knoflookolie. De ster van het

Zalm uit de Airfryer met krokant korstje en pompoen hasselback

Samenwerking – Dit jaar heb ik een kerst dagmenu uit de Airfryer gemaakt en dat was een geweldig succes! Voor het hoofdgerecht heb ik mijn nieuwe dubbele BK Airfryer gebruikt, zodat alles tegelijkertijd bereid kon worden. De zalm uit de Airfryer krijgt een krokant korstje dankzij de dille-panko-topping, terwijl de

Ik liet een AI mijn kerstmenu bedenken

Dit jaar besloot ik het eens anders aan te pakken. Ik heb namelijk een kerstmenu laten ontwerpen door… een AI! Ja, je leest het goed: een digitale assistent (ChatGPT) heeft mij voorzien van inspiratie voor een volledig feestmenu. Met een drukke agenda en de feestdagen in zicht leek het me

Pompoen carpaccio met sinaasappel en geitenkaas

Wil je je gasten verrassen met een vegetarisch voorgerecht dat er spectaculair uitziet, maar eigenlijk heel eenvoudig te maken is? Dan is deze pompoen carpaccio precies wat je zoekt! Dunne plakjes flespompoen vormen de basis van dit kleurrijke gerecht. Ze worden geroosterd en daarna gegarneerd met een sinaasappeldressing, romige geitenkaas,

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)