Francesca’s Weekmenu #354 – Lekker makkelijk

Deze week ga ik voor een lekker makkelijk weekmenu, voor een groot deel ingegeven door de drukke maand die we zelf hebben. Met de kinderen weer naar school, alle sporten die op volle toeren draaien, werk wat doorgaat en de verhuizing van mijn moeder naar haar nieuwe seniorenwoning (eindelijk bij

Fajita’s met portobello, pompoen en kruidenolie

Samenwerking – Deze fajita’s met portobello en pompoen zitten bomvol groenten en dat vind ik voor doordeweeks altijd een heel goed idee, zeker nu we na de zomervakantie weer in het school-, werk- en sportritme zitten. Wat ook weer even wennen is trouwens… herkenbaar? ;-). Maar goed, heerlijke fajita’s gevuld

Tjap tjoy met kip

Een ideaal gerecht om lekker veel groenten te serveren bij de avondmaaltijd is bij ons thuis tjap tjoy. Dit van oorsprong Chinese gerecht betekent letterlijk ‘gemengde groenten’ en daarvoor kun je veel verschillende groentesoorten gebruiken. Bij ons thuis eten ze het liefst tjap tjoy met kip en daarvoor krijgen jullie

Francesca’s Weekmenu #353 – In het september seizoen

Het is alweer september en stiekem hoop ik op een Indian Summer waarin we nog aardig wat dagen lekker buiten kunnen eten. Maar aan de andere kant heb ik ook zin in de herfst en de smaken die daarbij horen. Dus deze week heb ik een mix gemaakt in het

Seizoensgroenten september: fruit en groente uit Nederland

In september genieten we volop van de oogst van lokale seizoensgroenten en -fruit in Nederland. Een aantal typische groenten die nu in het seizoen zijn, zijn pompoenen, courgettes, spinazie, snijbonen, bloemkool en broccoli. Pompoenen lenen zich perfect voor beginnende herfstgerechten als de temperatuur wat afneemt. Denk aan soepen, ovenschotels en

Gebakken havermout met amandel en rood fruit

Sinds ik mijn voedingspatroon heb omgegooid en iedere ochtend start met een voedzaam ontbijt heb ik aardig wat ontbijtrecepten uitgeprobeerd. Want ik hou echt van lekker ontbijten ;-). Een van mijn succesrecepten is deze gebakken havermout met amandel en rood fruit. Boordevol vezels, eiwitten en gezonde vetten en smaakt heerlijk.

Francesca’s Weekmenu #352 – Weer naar school

Ons jongste kind is vanochtend weer naar school gegaan, dus de zomervakantie is nu officieel voorbij in huize Kookt! We hebben het samen ontzettend fijn gehad deze zomer, dus ik heb er alleen maar fijne herinneringen aan. We zijn opgeladen, de kinderen klaar voor een nieuw schoolseizoen en ik voor

Orzo met pesto, Honingtomaten en kabeljauw

Ik ben dol op orzo in de lente en zomer. Deze kleine pastasoort heb je zo gemaakt en het combineert heel goed met diverse sauzen en groenten. Vandaag heb ik voor jullie een zalige orzo met pesto en daar voegde ik nog wat groene asperges en frizsoete en knapperige Looye

3x alcoholvrije drankjes voor zomerse dagen

Steeds vaker kies ik voor alcoholvrije drankjes. Ik vind het lekker en voel me er beter door, ook de volgende dag. En dat is me veel waard! Door de ruime keuze in alcoholvrije alternatieven die er tegenwoordig is, wordt het je ook wel heel makkelijk gemaakt om heerlijke alcoholvrije drankjes

Francesca’s Weekmenu #351 – Zomer vibes

Hola! Wij hebben onze eerste vakantieweek achter de rug in Frankrijk. Inmiddels zijn we de grens overgestoken naar San Sebastián en wat een feest is het hier! Daar ga ik vast nog veel over delen, na onze vakantie ;-). Gelukkig is het in Nederland ook lekker weer deze week, laat

Mini pavlova’s met rabarber en limoenroom

Het geheim van een perfecte pavlova zit ‘m in de textuur: knapperig van buiten en met een zachte, marshmallowachtige kern. Dit bereik je door de meringue langzaam en geduldig te bakken. Als je geen haast hebt, maak je zo gemakkelijk de perfecte pavlova. Of deze mini pavlova’s met rabarber en

Zalmtaco’s met koolsalade, citroen en dille

Samenwerking – Ook in de zomer eten wij graag Tex Mex gerechten. Dit seizoen leent zich er geweldig voor om te experimenteren met frisse smaken in combinatie met de welbekende kruidige Tex Mex specerijen. Vandaag deel ik met jullie het recept van mijn zalmtaco’s met koolsalade, citroen en dille. Heerlijk

Francesca’s Weekmenu #350 – De zomervakantie is aan

Het is zover, we hebben zomervakantie in huize Kookt! Onze jongens hebben hun schooljaar goed afgerond, het huis is bijna opgeruimd en de tassen worden as we speak ingepakt voor een roadtrip van 3 weken. We gaan toeren door Frankrijk en Spanje en de route is geweldig. Verder heb ik

Bloemkool tempura met zeewierchips

Helemaal verslingerd ben ik aan dit nieuwe borrelhapje. De bloemkool tempura wordt lekker sticky door de kruidige ketjapsaus en combineert perfect met de krokante spicy zeewiersnacks. Als je deze bloemkool tempura gaat maken, is het wel belangrijk dat je de roosjes bloemkool op het laatste moment frituurt. Want zo blijft

Gnocchi alla sorrentina

Vandaag neem ik jullie mee naar de zonnige kust van Italië met een heerlijk gerecht: Gnocchi alla sorrentina. Deze klassieker uit Sorrento, een stadje in de regio Campanië, combineert zachte aardappelgnocchi met een rijke tomatensaus, verse basilicum en romige mozzarella. Het resultaat? Een onweerstaanbaar lekker comfort food gerecht dat je

Francesca’s Weekmenu #349 – Tot zover de zomer!

Het leek even alsof het zomer werd met tropische temperaturen. Maar helaas. Iemand heeft de kraan weer aangezet. Nou ga ik niet klagen, want dat vind ik ook weer een beetje zonde van de tijd. Maar het zou wel leuk zijn voor de kinderen die net vakantie hebben en al

Ontbijt trifle met Griekse yoghurt, muesli en rabarber

Wil je lekker én gezond ontbijten? Dan is deze ontbijt trifle met Griekse yoghurt, chocolade muesli, rabarber en aardbeien echt iets voor jou! Ik combineerde Griekse yoghurt met mijn chocolade muesli, zelfgemaakte rabarbercompote (zonder toegevoegde suiker) en wat verse aardbeien in een glaasje en dat was een en al genieten.

Salade met zoete aardappel, burrata, za’atar en gekonfijte citroen

Ik heb standaard een potje gekonfijte citroen in de koelkast staan. Hiervoor worden hele citroenen gepekeld in water met zout waardoor de structuur van de schil helemaal veranderd, die wordt namelijk zacht. De smaak wordt ook anders. In plaats van friszuur, krijgt de citroen een meer gerijpte smaak. Iets zoutig,

Francesca’s Weekmenu #348 – Tijd voor zonnige gerechten

De zon schijnt, en hoe. En ik heb weer eens een menuutje gemaakt, het mocht even duren ;-). Vanaf vandaag komt het weekmenu weer terug, dat is natuurlijk ook zonnig nieuws. Een weekmenu met makkelijke gerechten, veelal voedzaam en vaak ook geschikt voor het hele gezin. Ik geef je extra

Rabarber zoeten zonder suiker? Zo doe je dat.

In mijn kokende leven had ik nog niet eerder rabarbercompote zonder suiker gemaakt. Ik kon me niet voorstellen dat dat lekker ging worden, want iedereen weet dat de toegevoegde suiker de zure smaak van de rabarber balanceert, of eigenlijk maskeert ;-). Maar nu ik anders ben gaan eten en veel

Picknick sandwich met burrata, Looye Honingtomaten en pesto

Samenwerking – Buiten eten is voor mij een van de fijnste dingen in de lente- en zomermaanden. Zodra het kan, staat bij ons de achterdeur wagenwijd open en leven we in de buitenkeuken. Maar ook een wandeling op het strand of ergens op een grasveldje turen over het water terwijl

Minestrone met tuinbonen, citroen en lente-ui

Wanneer er weer tuinbonen in het seizoen zijn, begin ik heel snel te doppen. Dubbel doppen om precies te zijn, want als ook het stugge vliesje van de tuinboon is verwijderd, smaakt deze het allerlekkerst. Met de allereerste oogst die ik in huis haalde, maakte ik onlangs deze minestrone met

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)