Francesca’s Weekmenu #309 – Lekker gezond menu

De afgelopen tijd heb ik jullie met een aantal nieuwe recepten laten zien dat je met slimme aanpassingen gerechten voedzamer kunt maken. Door het toevoegen van meer groenten en vezels bijvoorbeeld. Maar voedzamer, of gezonder, betekent echt niet dat een gerecht minder lekker is, verre van zelfs ;-). Daarom heb

Francesca’s Weekmenu #308 – Menu van ons kind

Ons oudste kind is vandaag jarig! Jessey is 11 jaar geworden en wat ben ik trots op mijn sportieve kanjer. Ons huis ziet er op dit moment als een Feyenoord clubhuis (want: zijn cluppie) en we gaan met z’n viertjes allemaal leuke dingen doen vandaag. Het leek me heel toepasselijk

Francesca’s Weekmenu #307 – Lekker stoven

Jullie hebben mijn weekmenu even moeten missen de afgelopen 1,5 maand. Eerst had ik kerstvakantie en daarna kwamen de quarantaines en coronabesmettingen in huize Kookt. Gelukkig zijn we daar allemaal prima van hersteld en langzaam ben ik weer aan het inlopen qua achterstallig werk. En ik vond het dit weekend

Francesca’s Weekmenu #306 – Menu voor de kerstweek

Het is de laatste week voor Kerst en traditiegetrouw heb ik jullie overladen met nieuwe kerstmenu’s en kerstrecepten. Die ik al een paar maanden geleden gemaakt heb met de gedachte dat we dit jaar met z’n allen weer Kerst konden vieren. Het liep een beetje anders, daar weten we inmiddels

Francesca’s Weekmenu #303 – Menu van mijn mannen

Ik heb mijn mannen maar weer eens gevraagd om een weekmenu samen te stellen. En daar waren ze snel uit: vijf dagen shoarma was het antwoord. Met vegetarische shoarma, een kapsalon, broodje lamsshoarma, shoarma nasi en nog iets anders met shoarma. Zeer eensgezind waren de drie heren, maar we hebben

Francesca’s Weekmenu #301 – Peulvrucht favorieten

Peulvruchten zijn zaden, of vruchten, die groeien in een omhulsel, oftewel de peul. Eenmaal gerijpt wordt het omhulsel verwijderd en eet je de vrucht. De familie van de peulvruchten is gigantisch. Denk aan witte bonen, bruine bonen, linzen, kikkererwten, kapucijners, bruine bonen, kidneybonen en nog veel meer bonen. Ook doperwten

Francesca’s Weekmenu #300 – Klassiekers op het menu

Wat een mijlpaal weer, want vandaag deel ik met jullie het 300ste weekmenu van mijn hand! Wie even snel rekent, weet dat ik dus al 6 jaar weekmenu’s maak. Sterker nog, het is zelfs al 7 jaar. Want soms sla ik wat weekjes over ;-). Wat een tijd hè, en

Francesca’s Weekmenu #299 – Lekkere Herfstvakantie

Het is Herfstvakantie bij ons en dat vier ik deze week met een menu boordevol vakantierecepten voor dit seizoen. Allemaal gerechten die je doordeweeks misschien niet zo snel zou maken, maar waar je nu net even wat meer zin in of tijd voor hebt. Of omdat je gewoon zin hebt

Francesca’s Weekmenu #298 – Weekje extra energie

Iedereen heeft wel eens een moment in het jaar waarin je wat extra energie kunt gebruiken. Zo’n moment dat je niet vooruit te branden bent en dat aan alles voelt. Ik zit er nu middenin en dat inspireerde om een weekmenu te maken waar je extra energie van krijgt. Want

Francesca’s Weekmenu #296 – Eerste herfstsmaken

Afgelopen week had ik nog geen herfst vibes door de heerlijke, zonnige dagen waar we op werden getrakteerd. Maar nu beginnen ze langzaam te komen hoor. Ik ben ook al de keuken ingedoken met pompoen en pastinaak dus daar is ‘ie dan, mijn weekmenu met de eerste herfstsmaken. In het

Francesca’s Weekmenu #294 – Weer aan het werk!

In een aantal delen van het land zijn de scholen alweer begonnen, maar bij ons hadden we afgelopen week nog vakantie. Wij waren een weekje weg met de familie en het was geweldig, wat eigenlijk geldt voor de hele vakantie met mijn mannen. Wat een genot was het om 5

Francesca’s Weekmenu #293 – Surinaamse week

Na onze culinaire vakantietrip naar Italië, reizen we deze week af naar Suriname in mijn weekmenu! Een perfect land om te ontdekken in de vakantie, omdat je dan meer tijd hebt om te experimenteren met nieuwe gerechten. Of misschien ben je al geoefend in de Surinaamse keuken en dan is

Francesca’s Weekmenu #292 – Italiaanse week

Mijn vakantie is begonnen, en hoe! Want gisteren heb ik mijn nieuwe kookboek 365 Dagen Koken afgerond en er zijn 416 pagina’s aangeleverd bij de drukker… niet normaal wat een pil en wat ben ik trots! Met maar liefst 365 verschillende recepten, waarmee je meekookt met de seizoenen, is het

Francesca’s Weekmenu #290 – Het is zomer!

Als je naar het weerbericht kijkt, zou je het bijna niet willen geloven. Maar het is toch echt zomer! Ik heb de eerste kersen alweer op, de bramen zijn weer in het seizoen en ik eet volop salades. En dat inspireerde me om een weekmenu te vullen met alleen maar

Francesca’s Weekmenu #289 – Laatste lentesmaken

Nog een paar dagen en dan is het officieel zomer. Heerlijk, maar mijn foodhart wordt ook altijd een beetje paniekerig. Want dan verdwijnen dus ook mijn allerliefste lentegroenten ;-). De raapstelen zijn al even van het toneel verdwenen, maar mijn grote liefdes (Hollandse asperges en rabarber uiteraard) verdwijnen ook. En

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)