Dadels met cream cheese, raw cacao en walnoten

Dadels vullen met een cream cheese mengsel is jullie vast niet vreemd. Ik had onlangs wat dadels over en ben toen aan het experimenteren geslagen met raw cacao. Deze gezonde cacaopoeder gebruik ik vaak voor milkshakes of in toetjes. Het is wat sterker dan regulier cacaopoeder, daarom belangrijk dat je de dosering in een gerecht aanpast. Gecombineerd met de ahornsiroop wordt het een heerlijk zoete en romige vulling. 

Wat je nodig hebt
– 200gr verse, ontpitte dadels (medjoul dadels zijn mijn favoriet, maar de verse die je bij de AH koopt zijn ook niet verkeerd)
– 100gr cream cheese
– 1/2el raw cacao (dit kun je helaas nog niet in de supermarkt kopen, dus daarvoor is een bezoekje aan de bio winkel nodig)
– 1el ahornsiroop (te koop bij de supermarkt in het natuurlijke schap, heerlijk om in huis te hebben voor over pannenkoeken, in yoghurt of in smoothies)
30gr walnoten

Wat je gaat doen
Roer de cream cheese los en romig met de raw cacao en de ahornsiroop. Hak de walnoten fijn en roer deze ook erdoor. 

Vul de dadels met het cream cheese mengsel en je heerlijke zoete, maar toch ook gezonde verwensnack is klaar.

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *