De kerstmenu’s van 2016

In de afgelopen weken hebben jullie verschillende kerstmenu’s voorbij zien komen. Van budgetmenu’s tot aan sterrenmaaltijden. Om het wel zo overzichtelijk te houden, zetten we deze vandaag allemaal voor jullie op een rijtje. Uiteraard hoef je je niet exact aan een menu te houden want je kunt zelf ook mixen …

In de afgelopen weken hebben jullie verschillende kerstmenu’s voorbij zien komen. Van budgetmenu’s tot aan sterrenmaaltijden. Om het wel zo overzichtelijk te houden, zetten we deze vandaag allemaal voor jullie op een rijtje. Uiteraard hoef je je niet exact aan een menu te houden want je kunt zelf ook mixen en matchen. Alhoewel we er wel rekening mee hebben gehouden dat de gerechten in de menu’s bij elkaar passen. Wat gaat het worden met kerst?

Francesca’s kerstchef menu

Een menu vol met gerechten waar Francesca als echte kerstchef erg blij van wordt. Het zijn gerechten die hoog op smaak zijn, precies waar ze zelf van houdt.

Risotto alla milanese met paddenstoelen en bacon

Gevulde kalkoen met bijgerechten

Cranberry trifle met sinaasappel

de_kerstmenu_van_2016_2

Dominique’s budget kerstmenu

Ook met een klein budget kun je een fantastisch menu op tafel zetten. Dit hele menu kost totaal € 38,50 en dus maar € 9,62 p.p.

Trio van pastinaak

Runderstoof in rode wijn met knolselderijpuree

Kokos panna cotta met mango

de_kerstmenu_van_2016_3

Niven’s sterrenchef menu

We doken de keuken in met sterrenchef Niven Kunz en kookten een driegangen kerstmenu met hem. Deze zijn prima thuis te maken doordat je al veel voor kunt bereiden.

Biet, quinoa en langoustine

Linzen, pompoen en eend

Blauwe bessen taartje

de_kerstmenus_2016_4

Tips voor kerst bijgerechten

Naast een mooi hoofdgerecht horen natuurlijk feestelijke bijgerechten. Zelf zijn we dol op bijgerechten met aardappel. We gingen aan de slag en maakten drie feestelijke bijgerechten met aardappel die volgens ons totaal niet zouden misstaan op de kersttafel.

3x-feestelijke-bijgerechten-met-aardappel-1

Tips voor kersthapjes

Met Alain van restaurant Hofstede Meerzigt maakten we maar liefst vier hapjes die perfect zijn om te serveren als hapje tijdens de Kerst. Als voorgerecht of tussengerecht kan trouwens ook heel goed. We maakten er ook nog een filmpje van waarin je kunt zien hoe het eraan toe ging bij Alain in de keuken.

kersthapjes_met_hofstede_meerzigt_uitgelicht_1

Wil je meteen een feestelijke indruk maken? Dan is onze gepimpte kaasplank ook een heel fijn plan.

Tips om te bakken met Kerst

Als er iets een feestelijke sfeer geeft aan kerst zijn het wel prachtige baksels. Samen met Hidde de Brabander maakten we een christmas pudding met chocolade en bramen. Oh en heel veel alcohol. Die maakte hij samen met Francesca, ja zelfs nu ze zwanger is, en het resultaat daarvan kun je hier in het filmpje zien.

kerstchef-christmas-pudding-hidde-de-brabander-1

Altijd een succesnummer zijn natuurlijk onze chocolade lava cakejes met een hart van dulce de leche. Daar blaas je de gasten aan tafel sowieso mee weg.

Tips voor het kerstontbijt of de kerstbrunch

Natuurlijk moet er ook ontbeten en gebruncht worden tijdens Kerst, want als we dan een keer de hele dag ongegeneerd mogen eten dan doen we het ook goed. Goede kansmakers voor bij ons op de tafel zijn: ei in een broodje met truffel, gevlochten nutellabrood, ananas ontbijttaartjes en met de brunch zeker de makreelsalade.

de_kerstmenu_van_2016_1

Hopelijk gaan jullie van de Kerst genieten met een van deze menu’s, gerechten of welke creatie dan ook. Deel je iets op social media? Vergeet dan niet #francescakookt te gebruiken, dan kunnen we het terug vinden.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)