gevulde tomaten met rijstsalade en olijven 1

Gevulde tomaten met rijstsalade en olijven

Deze gevulde tomaten zijn een heerlijk bijgerecht voor een zomerse maaltijd in de tuin of voor tijdens de barbecue. Maar ook als lunch eet ik ze graag en als je kleine trostomaatjes gebruikt, kun je er een leuk hapje van maken. Ze zijn geïnspireerd op de Argentijnse ‘tomates rellenos’, de

Broodje kip hotdog met gekarameliseerde uien en mosterdketchup

Vandaag zet ik een van de favoriete recepten van mijn mannen in het zonnetje! Helemaal verzot zijn ze op dit broodje kip hotdog met gekarameliseerde uien, gegrilde paprika en mosterdketchup. Die je ook nog eens supermakkelijk maakt. Gebruik er een grillpan voor de kip hotdogs of zet de barbecue aan,

Surf & turf spiesen met auberginedip en naan

Ik vind het ontzettend leuk om samen met mijn liefde te barbecueën. Vroeger waren we minder goed in samen koken, kwam vooral omdat ik me overal mee bemoeide ;-). Maar sinds we elkaar ons ding laten doen, maken we de lekkerste dingen! Voor dit recept stookten we samen de barbecue

Galette met groene asperges en brie

Niets lekkerder dan een galette met groene asperges in dit lenteseizoen! Door de groene asperges wat kleiner te snijden, kun je ze rauw toevoegen aan de vulling, waardoor ze nog wat bite hebben zodra de galette uit de oven komt. En door er nog wat gesmoorde prei, blokjes brie, citroen,

Rabarber cheesecake met aardbeien

Mijn hart klopt ieder jaar een tandje sneller als er weer rabarber verkrijgbaar is. Niets lekkerder dan zelfgemaakte rabarbercompote. Om zo uit een bakje te lepelen of als topping op je ijs of vla. Maar helemaal feest wordt het als je er deze rabarber cheesecake met aardbeien van maakt. Misschien

Paascocktail met advocaat

Ik heb dit jaar nog één paasreceptje voor jullie in petto, namelijk mijn paascocktail met advocaat, vanille wodka en room. Een cocktail die ik maakte nadat ik de nieuwe advocaat smaken van De Librije ontving om te proeven. Waarom die zo bijzonder zijn, lees je hier. Daarbij krijg je ook

Perfect gebakken zalm met citroen spaghetti

Niets lekkerder dan een perfect stukje gebakken zalm die nog mooi rosé van binnen is, maar ook een krokant velletje heeft. En laat ik daar nou vandaag een heerlijk recept voor hebben! Ik serveerde mijn gebakken zalm met een romige citroen spaghetti en groene asperges en maakte voor de zalm

Advocaat tiramisu met cantuccini koekjes

Wat is advocaat toch heerlijk, zeker in deze tijd van het jaar als het weer bijna Pasen is. Ik kreeg laatst twee hele bijzondere flessen advocaat toegestuurd (waarover later meer) en daar besloot ik onder andere een advocaat tiramisu mee te maken en dat werd een mega succes. Dus natuurlijk

Vlechtbrood met tomaat en Italiaanse kruiden

Niets lekkerder dan een versgebakken vlechtbrood bij je brunch of borrel. Met zijn krokante korst en zachte binnenkant schreeuwt hij bijna om uitbundig besmeerd te worden met romige boter, een ziltige tapenade of pittige salsa. Ik maakte het feest nog wat groter, want dit vlechtbrood zit boordevol zongedroogde tomaten (alhoewel

Risotto met venkel, gerookte paprika en gamba

Eigenlijk had ik zin in paella, maar ik had nog risottorijst in huis. Met als resultaat een pan risotto, lichtjes geïnspireerd op de smaken van paella, maar die toch een volledig eigen smaakprofiel kreeg. Ik heb het over deze risotto met venkel, gerookte paprika en gamba. Waar ook nog kruiden

Perzische liefdescake

Ik ontdekte afgelopen jaar deze Perzische liefdescake toen ik met mijn kookvriendin Kristel aan de slag gaan met een dessert, geïnspireerd op deze cake. Het verhaal erachter intrigeerde me direct. De legende vertelt dat er ooit een Perzische vrouw intens verliefd was op een prins. Om zijn liefde te winnen,

Omgekeerde sinaasappelcake met kaneel en piment

Sinds een tijdje hebben we een sinaasappelboom geadopteerd in Valencia op de boerderij van Llaurat (alle info vind je hier). De sinaasappels laten we, in het seizoen, naar Nederland komen zodra ze zijn geplukt. Wat een feest als er weer een grote kartonnen doos binnen komt! De blaadjes zitten er

Tarte tatin met een snufje kaneel en room

Tarte tatin is een geweldig nagerecht voor een feestelijk diner. Het is makkelijk om te maken én budget proof. Daarom koos ik ervoor om dit nagerecht te serveren als afsluiter van mijn budget kerstmenu. Ik gebruikte er Jonagold appels voor en bestrooide ‘m op het laatst nog met een snufje

Pompoensoep met crostini’s en kruidensalsa

Deze pompoensoep met crostini’s en kruidensalsa is het voorgerecht van mijn budget kerstmenu van dit jaar. Een romige en smaakvolle soep die ook nog eens heel makkelijk te maken is. Ik geef er een extra feestelijke twist aan door er crostini’s met gepofte knoflookspread, geroosterde pompoen en kruidensalsa bij te

Tandoori kip met kokoschutney

Samenwerking – Deze Kerst maak ik kennis met vier bijzondere gasten die mij alles vertellen over hun kersttradities. Vandaag is Sandy op bezoek in mijn kerstkeuken en samen maken we tandoori kip met kokoschutney. Eén van haar favoriete Indiase gerechten voor de feestdagen! Sandy is van Surinaams-Hindoestaanse afkomst en dol

Beef tataki met ponzudressing en sojabonen

Deze beef tataki serveerden we als tussengerecht tijdens ons BBQ kerstdiner van dit jaar. Tataki is een bereidingstechniek die uit de Japanse keuken komt en waarbij je, in dit geval, het vlees op hoog vuur rondom dichtschroeit, maar verder niet doorgaard. De kern van het vlees blijft daarbij zo rauw

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer