Snelle viscurry met pompoen

Dat snel en gezond koken helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn, bewijst deze snelle viscurry met pompoen. Ik maak ‘m met verse groenten, cherrytomaten uit blik, witvis uit de diepvries en een van mijn favoriete kant-en-klare currypasta’s die ik altijd in huis heb. Iedereen bij ons thuis is hier

koemelkvrije zalm en croute van annabel 1

Zalm en croûte met krokante aardappeltjes en sperziebonen

Samenwerking – Deze Kerst maak ik kennis met vier bijzondere gasten die mij alles vertellen over hun kersttradities. Vandaag is Annabel op bezoek in mijn kerstkeuken en samen maken we een koemelkvrije zalm en croûte. Haar zoontje heeft namelijk een koemelkeiwitallergie. Dat luistert heel nauw tijdens het (kerst)koken, want ingrediënten

wortelrisotto met loofpesto van Karin 1

Wortelrisotto met loofpesto van Karin

Vegetarisch koken is voor veel mensen vaak nog best een uitdaging, zeker als je in de beginfase een of twee dagen vlees, vis of gevogelte wilt verruilen voor vegetarisch. In eerste instantie ga je vaak vervangen, maar op een gegeven moment ontdek je dat je groenten gewoon de glansrol kunt

kip piccata met orzo 1

Kip piccata met orzo

Kip met citroen is voor mij een gouden duo. En laten die nou de ster zijn in dit recept voor kip piccata. Afgeleid van het authentieke Italiaanse piccata recept wat vaak met kalfsvlees wordt gemaakt, maar met kip werkt het ook fantastisch. Je snijdt eerst dunne schnitzels van de kipfilet

spaghetti met geroosterde cherrytomatensaus 1

Spaghetti met cherrytomatensaus

Een tijdje terug had ik een kilo cherrytomaten in huis die ik besloot te roosteren in de oven. Uiteindelijk werd het een cherrytomatensaus voor mijn spaghetti die zalig was. En ik had ook nog eens genoeg saus over voor nog een tweede maaltijd. Meer recepten met cherrytomaten vind je hier.

pulled beef burritos 1

Pulled beef burrito’s

Burrito’s zijn een perfect Tex Mex gerecht om restjes rijst, groenten en bonen in te verwerken. Ik ben er dol op, maar mijn absolute favoriet zijn deze pulled beef burrito’s. Het malse vlees en de krachtige saus combineren fantastisch met de rijst, zwarte bonen, cherrytomaten, koriander en jalapeño’s. Als je

gevulde zoete aardappels met aubergine en kikkererwten 1

Gevulde zoete aardappels met aubergine en kikkererwten

Samenwerking – Ik ben dol op gevulde zoete aardappels en ik maak ze op alle mogelijke manieren. Een van mijn favoriete manieren was altijd tex mex-style, die ik ook op de barbecue maakte, maar daar is nu een nieuwe favoriet bij gekomen! Namelijk deze gevulde zoete aardappels met aubergine en

zoetzure wokschotel met paneer en paprika 1

Zoetzure wokschotel met paneer en paprika

Samenwerking – Altijd lekker zo’n zoetzure wokschotel met veel verse, knapperige groenten voor doordeweeks. Wij eten ‘m vaak met kip, maar je kunt ‘m ook heel goed vegetarisch maken en daarvoor ga ik vandaag het recept met jullie delen! Wanneer wij geen vlees, vis of gevogelte eten zoek ik naar

snelle tandoori curry met kip bloemkool en spinazie 1

Snelle tandoori curry met kip en bloemkool

Dit is mijn variatie op de traditionele kip tandoori die wij doordeweeks graag eten. Snelle tandoori curry met kip dus, waar ik ook nog extra groenten aan toevoeg zoals bloemkool en paprika. Deze snelle tandoori kun je ook heel makkelijk vegetarisch maken door de kip te vervangen door kikkererwten en

vegetarische fajitas met halloumi en ovengroenten 1

Vegetarische fajita’s met halloumi en ovengroenten

Samenwerking – In de Tex Mex keuken vind je diverse gerechten die hun naam te denken hebben aan de vouwwijze van de tortilla wraps. Zo worden enchilada’s altijd gemaakt van opgerolde wraps, voor taco’s maak je er tacoschelpen van en voor burrito’s worden de wraps eerst gevuld en daarna dichtgevouwen

groente enchiladas met geroosterde kip 1

Groente enchilada’s met geroosterde kip

Samenwerking – Als ik enchilada’s maak als avondeten, zit er vaak niet heel veel groente in.  Terwijl het wel een ideaal gerecht is om veel groente in te (ver)stoppen, dus ik vond het een mooie uitdaging voor deze derde editie van de Santa Maria Kookclub om eens groente enchilada’s te

barbecuesalade met groene currydressing en noedels 1

Barbecuesalade met groene currydressing en noedels

Samenwerking – Bij ons thuis wordt de barbecue ontzettend vaak aangestoken. Eigenlijk het hele jaar door wel, maar in de zomer is deze echt een verlengstuk van onze keuken. We gebruiken ‘m niet alleen om op te grillen, maar juist ook om op te koken. En naast vlees en vis

pasta met broccoli courgettesaus en pangrattato 1

Pasta met broccoli-courgettesaus en pangrattato

Dit is nou echt een top recept voor het hele gezin in de zomer. Een voedzame pasta met broccoli-courgettesaus die helemaal niet gezond proeft, maar het wel is ;-). Met lekker veel broccoli en courgette erin, op smaak gebracht met Italiaanse kruiden en citroen en afgetopt met pangrattato. Wat ook

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)