Mini flan (of crème caramel) met karamelschotsen

Heet het nou flan of crème caramel, dit goddelijke dessert wat je maakt met een custard? Nou, dat ligt er volledig aan in welk land je bent. In Italië en Frankrijk noemen ze het crème caramel en in onder andere Spanje en Mexico noemt men het flan.

Francesca’s Weekmenu #304 – Lekker snel op tafel

De weken voor Kerst zijn altijd loeidruk in huize Kookt. Je ziet me dan meer achter mijn laptop zitten in plaats van in de keuken staan en vaak heb ik ook echt heel weinig tijd om te koken. En dan is het heerlijk als je een repertoire aan recepten hebt die lekker snel klaar zijn.

Kookboek cadeautip

Kookboek cadeautip

Sinterklaas recepten

Sinterklaas recepten

Receptenindex

Receptenindex

Chinese pannenkoekjes met lente-ui

Ze heeft het weer voor elkaar gekregen! En ‘ze’ is in dit geval Susan Aretz die haar tweede Borreltijd boek heeft uitgebracht. In het nieuwe kookboek Wereldwijd Borreltijd reis je de wereld rond voor inspiratie om werelds te borrelen.

Zelfgemaakt olijfolie roomijs

De eerste keer dat ik olijfolie roomijs at, was jaren geleden in een restaurant. Het was zó lekker dat ik bijna overwoog om nog een tweede portie te bestellen. Eenmaal thuisgekomen bleef het maar in mijn hoofd ronddwalen en voor de aankomende feestdagen besloot ik het eens zelf te maken.

Kerst met Francesca

Kerst met Francesca

Kerst recepten

Kerst recepten

Kerst ansichtkaarten

Kerst ansichtkaarten

Francesca Kookt
Webshop

Nu shoppen

Mini pecan pies

Als er een taartje goed past bij de feestdagen is het wel pecan pie. Een krokante korst gevuld met pecannoten, boter, suiker en ei… van iedere hap word je gelukkig. Ik maakte speciaal voor de feestdagen een mini variant van mijn basisrecept.

Boerenkoolsalade met zoetzure kool en cranberry

Boerenkool kan een hele fijne toevoeging zijn aan salades, mits de boerenkool wel eerst is roergebakken. Hij krijgt daardoor een lekkere bite die goed past in een winterse salade. Als bijgerecht voor deze paddenstoelenstoof maakte ik een boerenkoolsalade met zoetzure rode kool en cranberry.