Zomerse gazpacho met kersen

Deze gazpacho met kersen is perfect voor een warme zomerse avond. Weer eens wat anders dan een salade, maar net zo verfrissend en vol groente én fruit. Bovendien: hij is zo gemaakt!

Francesca’s Weekmenu #255 – Haal Italië in huis

Wat kun je doen als je deze zomer niet naar het buitenland op vakantie gaat? Dan haal je je favoriete vakantieland gewoon naar je eigen huis! Iets wat wij afgelopen meivakantie al hebben gedaan. En dat beviel zo goed dat ik het idee graag met jullie deel deze zomervakantie!

Receptenindex

Receptenindex

Zomer recepten

Zomer recepten

Kip Hawaï van de barbecue

Kip Hawaï van de barbecue

Weekend Noord-Limburg met de kids én lekker eten

Wat ben ik samen met mijn mannen weer aan het genieten van al het moois dat Nederland ons te bieden heeft. Zo hadden we een maandje geleden een weekend Noord-Limburg gepland om het nieuwe Pillows Charme Hotel Château De Raay in Baarlo te ontdekken.

Mango lassi van Pakistaanse mango’s

Heb je zin in een verfrissend en puur zomerdrankje, dan is mango lassi het antwoord daarop. Deze yoghurtdrank die oorspronkelijk uit India komt, kun je daar ongeveer op iedere hoek van de straat kopen.

Griekse tzatziki met komkommer en dille

Ik wilde heel graag eens de echte Griekse tzatziki maken, want die ontbrak nog op mijn blog! En ik vind deze dip (of spread) juist zo lekker. Dus ik ben aan de slag gegaan en ontdekte de perfecte manier om de komkommer goed uit te laten lekken.

Barbecue recepten

Barbecue recepten

Salade recepten

Salade recepten

Francesca Kookt
Webshop

Nu shoppen

Francesca Proeft #5 – Alcoholvrij genieten

De lekkerste nieuwe producten, bijzondere drankjes, verrassende kookboeken, handige tools voor in de keuken en nog veel meer. Bijna wekelijks verras ik jullie met mijn food nieuwtjes in Francesca Proeft. Met deze week als thema: Alcoholvrij genieten!

Bladerdeegtaartjes met cherrytomaat en balsamico

Als je een pakje met bladerdeeg in de diepvries hebt liggen, kun je eigenlijk altijd wel in een handomdraai een lekker hartig hapje maken. Vaak gewoon met ingrediënten die je al in huis hebt en kliekjes. Zo maakte ik laatst deze bladerdeegtaartjes met cherrytomaten en balsamico.