Francesca’s Familie Weekmenu #187

Ik heb jullie vandaag iets te vertellen in het weekmenu. Wat je al weet als je mij op Instagram volgt, maar hier op de blog heb ik nog niet verteld dat ik een halve sabbatical neem tot einde van het jaar.

Pre-sale Eetkalender 2019

francesca-kookt-eetkalender-2019

De 5 leukste tips voor een culinair dagje Gouda

Afgelopen zomer sloot ik de zomervakantie af met een dagje Gouda met mijn oudste kind. We wonen er een kwartiertje vandaan met de auto, maar ik was er eigenlijk nog nooit echt geweest. Met uitzondering van wat zakelijke afspraken, maar de stad werkelijk beleven had ik nog niet gedaan.

Broodje kroket met zuurkool en rozemarijnmayonaise

Samenwerking – Doordeweeks ben ik vaak blij als ik tijd genoeg heb om tijdens de lunch twee crackers met kaas te eten. Oké, nu overdrijf ik misschien een beetje, maar chronisch tijdgebrek overdag is bij mij vaak wel een dingetje. Ja, zelfs bij een foodblogger dus!

Hand pies met tutti frutti en noten

Een heerlijk herfstreceptje moest dit worden en hoewel ik het idee voor hand pies al langer in mijn hoofd had, liet het idee voor de vulling nog wat langer op zich wachten. De kleuren van de herfst waren uiteindelijk mijn inspiratie voor de vulling.

Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

Auberginecurry met kleine rode kidneybonen

Nu het langzaam aan toch echt herfst gaat worden, met af en toe nog een zomerse dag tussendoor, ga ik weer vol voor de stoofschotels en curry’s. Een van de lekkerste groenten voor een curry vind ik aubergine.

Hapje met Surinaamse kip, piccalilly en cassave

Samenwerking – Vorige week kreeg ik zo’n leuk nieuws. Voordat ik in de auto stapte om een waterproeverij in Spa te geven, werd de officiële top 3 bekend gemaakt van de jurering en mijn smaak met ananas en gember zit erbij. Te gek!