pasta met broccoli courgettesaus en pangrattato 1

Pasta met broccoli-courgettesaus en pangrattato

Dit is nou echt een top recept voor het hele gezin in de zomer. Een voedzame pasta met broccoli-courgettesaus die helemaal niet gezond proeft, maar het wel is ;-). Met lekker veel broccoli en courgette erin, op smaak gebracht met Italiaanse kruiden en citroen en afgetopt met pangrattato. Wat ook

roerbakschotel met bloemkool kikkererwten en couscous 1

Roerbakschotel met bloemkool, kikkererwten en couscous

Deze roerbakschotel met bloemkool, sperziebonen, kikkererwten, couscous en mango is heerlijk voor een doordeweekse dag waarop je snel een gezond en kruidig gerecht wilt serveren. De Marokkaanse specerijen en verse munt en koriander geven heel veel smaak aan de roerbakschotel en de mango geeft een lekker fris accent. Iedereen hier

gevulde tomaten met rijstsalade en olijven 1

Gevulde tomaten met rijstsalade en olijven

Deze gevulde tomaten zijn een heerlijk bijgerecht voor een zomerse maaltijd in de tuin of voor tijdens de barbecue. Maar ook als lunch eet ik ze graag en als je kleine trostomaatjes gebruikt, kun je er een leuk hapje van maken. Ze zijn geïnspireerd op de Argentijnse ‘tomates rellenos’, de

zoete aardappelsalade met broccoli bulgur en granaatappel 1

Zoete aardappelsalade met broccoli, bulgur en granaatappel

Ik kan enorm genieten van zoete aardappel in een salade. Ik rooster de aardappel het liefst in de schil en daarna meng ik ‘m met andere ingrediënten tot een maaltijdsalade. En dat is precies wat ik vandaag ook doe in dit recept voor zoete aardappelsalade met broccoli, bulgur en granaatappel.

Spaghetti aglio e olio met grote garnalen

Mijn grootste man thuis eet het liefst iedere week spaghetti aglio e olio, oftewel spaghetti met knoflook en peper. Hij eet ook het liefst iedere week bami en mijn jongens spaghetti bolognese. Dus eigenlijk hoef ik alleen nog maar pakken spaghetti in huis te halen, maar wellicht dwaal ik nu

zelfgemaakte chimichurri 1

Zelfgemaakte chimichurri

Bij een mooi gegrild stuk vlees serveer ik graag een bakje zelfgemaakte chimichurri. Deze van oorsprong Argentijnse saus is daar niet voor niets ooit speciaal voor bedacht. Maar ook bij gegrilde groenten vind ik chimichurri zalig, dus je kunt er ook een plantaardige combinatie mee maken. En ik heb het

aspergesoep met doperwten dille en bieslook 1

Aspergesoep met doperwten, dille en bieslook

Aspergesoep blijft een feest om te eten in dit seizoen. Op mijn blog vind je al een klassiek recept voor romige aspergesoep, maar ik wilde ook een keer een lichte, vegetarische variant maken. Dat is deze licht gebonden aspergesoep met doperwten, dille en bieslook geworden, allemaal ingrediënten die heel goed

frambozencake met citroenglazuur 1

Frambozencake met citroenglazuur

Cake bak je over het algemeen in een springvorm of cakeblik. Maar wist je dat je deze ook in een gietijzeren pan kunt bakken in de oven? Gietijzer is multifunctioneel, omdat het de warmte zo goed geleidt en is dus ook perfect voor een baksel. Ik bakte deze frambozencake met

gegrilde grote garnalen met bieslook en tabasco 1

Gegrilde grote garnalen met bieslook en tabasco

Ontzettend simpel om te maken, heel feestelijk en lekker: dat zijn deze gegrilde grote garnalen met een bieslook vinaigrette. Ik voegde er nog een beetje pit aan toe met een paar druppeltjes milde tabasco. Maar als je daar nou niet van houdt, kun je dat ook achterwege laten. Ik ben

aardbeientiramisu met citroen 1

Aardbeientiramisu met citroen

Deze aardbeientiramisu met citroen is heerlijk fris, makkelijk te maken en iedereen kan ervan genieten! Ik maakte ‘m namelijk zonder alcohol, koffie en rauwe eieren. Vloeibaar eiwit, wat ook al gepasteuriseerd is, is perfect om te gebruiken hiervoor. In combinatie met slagroom en mascarpone maak je een heerlijk romig mengsel.

Lente taco’s met bloemkool, asperge en kikkererwten

Samenwerking – Ook dit jaar ga ik weer samenwerken met Santa Maria, waar ik weer ontzettend veel zin in heb! We hebben de Santa Maria Kookclub nieuw leven ingeblazen en samen met Leonie van GWESSE en Brenda van Brenda Kookt gaan we dit jaar verschillende Tex Mex recepten maken, deze

Truffeleiersalade met sjalot en bieslook

Dol op eiersalade ben ik! En vooral op deze truffeleiersalade met sjalot en bieslook. Een recept wat ik speciaal ontwikkelde voor de paasbrunchbox die ik samen met Boers & Boers heb gelanceerd dit jaar. In de truffeleiersalade zit onder andere wat mosterd, sjalot, bieslook en een vleugje witte wijnazijn en

Gevulde eieren met bietensalade en zalm

Samenwerking – Nu Pasen weer begint te naderen, begin ik automatisch ook weer recepten met eieren te maken. Want een eitje hoort voor mij echt bij Pasen! En vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie in petto. Deze gevulde eieren met bietensalade en gerookte zalm zijn heel makkelijk om

Traybake met pompoen, worstjes en saliekruim

Pompoen is een heerlijke groente om te roosteren in de oven, zoals in deze traybake met pompoen. Ik voegde ook nog bietjes, wortel, chipolataworstjes en specerijen zoals venkelzaad en gerookte paprikapoeder toe. Een lekker warme blend die perfect combineert met de pompoen en wortel. De finishing touch van deze traybake

Geroosterde groenten met gepofte knoflook en puree

Voor deze verwarmende kom boordevol geroosterde groenten heb ik een van mijn grootste vrienden in de keuken gebruikt, namelijk de oven. Hierin worden de groenten geroosterd en de knoflook gepoft. De laatste wordt daardoor veel zachter en milder van smaak en dat smaakt heerlijk bij de groenten en aardappelpuree. Je

Zalmbonbon met garnalen, appel en koffiemayonaise

Samenwerking – Met een rode roos en een tot de nok toe gevulde tas reed ik naar Gouda. Onderweg naar Tineke & Marcel die net zijn uitgeroepen tot Buurtheld van het Jaar door PLUS en daarom ging ik voor ze koken. Tijd om hen eens flink te verwennen, als kleine

Gebruinde kruidenboter met salie en zeezout

Wanneer ik gebruinde boter eet of zelfs alleen ruik, maakt mijn hart een sprongetje en in de wereld van boterliefhebbers ben ik zeker niet de enige die daar zo op reageert. Als je dan gebruinde boter hebt gemaakt en weer koelt, kun je er vervolgens een gebruinde kruidenboter van maken.

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)