Seizoensgroenten november

Als je door onze supermarkten loopt, kun je bijna alle groente en fruit het hele jaar door krijgen. Aardbeien in de herfst, venkel in maart, spruitjes in juni en watermeloen in de winter. Eigenlijk heel gek, want wie heeft er nou zin in een watermeloen in de winter? Door de …

Als je door onze supermarkten loopt, kun je bijna alle groente en fruit het hele jaar door krijgen. Aardbeien in de herfst, venkel in maart, spruitjes in juni en watermeloen in de winter. Eigenlijk heel gek, want wie heeft er nou zin in een watermeloen in de winter? Door de kassen en import is het mogelijk om jaar rond alle producten in de schappen te hebben liggen. Met als consequentie een hoge prijs.

Maar als je een beetje mee eet met de seizoenen dan eet je veel lokaler en vaak ook gezonder. En je voelt het direct in je portemonnee. En niet geheel onbelangrijk, het is ook lekker! Ik geniet ieder seizoen van de nieuwe producten van het land.

Klik op een van de links hieronder en je ziet direct welke recepten er op Francesca Kookt! staan met deze groenten.

Seizoensgroenten november

Aardappel
Andijvie
Bleekselderij
Bloemkool
Boerenkool
Broccoli
Champignons
Chinese kool
Courgette
Groene kool
Knolselderij
Paksoi
Pastinaak
Pompoen
Prei
Raap
Rammenas/Rettich

Seizoensgroenten november_Rammenas


Rode biet
Rode kool
Savooiekool
Schorseneren
Spruitjes
Ui
Veldsla
Venkel
Winterwortel
Witlof
Witte kool
Wortel/Bospeen
Zuurkool

Bron hoofd foto, bron foto rammenas

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer