Vegan chocolade toetje met kersen en dadel balletjes

In de categorie ‘lekker gezond snoepen’ heb ik nu wel weer een heel fijn toetje voor jullie gevonden! Eigenlijk is het een soort dikke milkshake. Maar hoe minder kokosmelk hoe dikker het wordt en hoe meer het op een toetje gaat lijken. De dadel balletjes kun je makkelijk van te voren maken en zijn ook heerlijk als snack tussendoor. Bewaar ze in de koelkast, dan zijn ze lekker stevig. 

Wat je nodig hebt voor 4 personen
– circa 10 verse dadels zonder pit
– 1 handvol cashewnoten
– 1 handvol blanke amandelen
– 1el raw cacao
– 1el maple syrup
– 100ml kokosmelk (biologisch)
– 1 bevroren banaan
– ½ doosje bevroren kersen (laat er een paar ontdooien en houd die achter voor het serveren)
– 1el raw cacao
– 1el geraspte (biologische) kokos
– 1el raw cacao nibs

Wat je gaat doen
Hak de dadels grof en doe deze samen met de cashewnoten, amandelen, raw cacao en maple syrup in de keukenmachine. Pureer totdat het een fijne, kleverige massa is. Als het mengsel nog niet stevig genoeg is om balletjes van te draaien doe er dan nog een paar noten bij. Draai er balletjes van en zet ze in de koelkast om op te stijven.

Doe in een blender de kokosmelk, banaan in stukjes, de kersen en de raw cacao. Mix dit tot een dikke milkshake. Als het te dun is doe er dan nog wat banaan bij. Als het te dik is, schenk er dan nog wat kokosmelk bij.

Leg 3 dadel balletjes in een bakje en schenk daar wat van de milkshake bij. Strooi er wat kokos en cacao nibs over en serveer direct.

 The Diva Dish – thanks voor de inspiratie

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *