Francesca’s Familie Weekmenu #19

Kerstmis 2014 is voorbij, het is weer tijd voor een gewoon weekmenu. Alhoewel, gewoon…er komt nog een oud & nieuw feestje aan en dan zal er vast nog wel wat gesnoept worden her en der. De komende dagen krijgen jullie nog wat fijne recepten voor hapjes, oliebollen en champagnecocktails en …

Kerstmis 2014 is voorbij, het is weer tijd voor een gewoon weekmenu. Alhoewel, gewoon…er komt nog een oud & nieuw feestje aan en dan zal er vast nog wel wat gesnoept worden her en der. De komende dagen krijgen jullie nog wat fijne recepten voor hapjes, oliebollen en champagnecocktails en natuurlijk schenken we er ook aandacht in het weekmenu. Maar echt gek maken we het nou ook weer niet. Eet lekker de komende week en voor iedereen alvast een spetterend oud & nieuw en al het moois voor 2015.

Maandag – Freekeh salade met geroosterde pompoen en spinazie

Freekeh-salade-met-geroosterde-pompoen-en-spinazie_11

Dinsdag – Lasagne met andijvie en gehakt

Lasagne van andijvie en gehakt_2

Woensdag – Oudjaarsavond

Op Oudjaarsavond eten wij meestal Surinaams. In ieder geval komt er een grote pan saoto soep op tafel! Ideaal om te maken als je met veel mensen in huis bent. Verder staan er natuurlijk oliebollen en appelbeignets op tafel en heel veel hapjes. Mijn favoriete hapjes voor oud & nieuw vind je onder het weekmenu.

Saoto3-680x450

Donderdag – Nieuwjaarsdag

Op Nieuwjaarsdag wordt er bij ons weinig gekookt. We eten de restjes van de avond ervoor en maken misschien nog iets makkelijks zoals deze shakshuka met brood of een pan stevige bonensoep met worstjes.

Shakshuka-met-sardines_klein_11

Vrijdag – Snelle kip rendang

Als je woensdag nou voldoende kip bakt, heb je ook al de basis voor je gerecht van vrijdag. Want voor deze kip rendang gebruik je geplukte kip als basis.

Snelle-kip-rendang-van-Jamie-Oliver_uitgelicht_1-680x450

Francesca’s favoriete borrelhapjes voor oud & nieuw

Gevulde bladerdeegsterren met champignon-amandel paté

Bladerdeegsterren gevuld met paddenstoelen_1

Cranberry hapjes met brie

Cranberry-hapjes-met-brie_1_uitgelicht-680x4502

Pasteitjes met kip

Kip pastei2

Mini pizza hapjes

Mini pizza hapjes_1

Kastanjechampignons gevuld met sjalot en worst

Gevulde-kastanjechampignons-met-sjalot-en-worst_1-680x4501

Naan met homemade dips als guacamole, baba ganoush, muhamarra en pompoen hummus

Pompoen hummus_2

Kaasplankje met brood en toastjes

Review delekkerstekaas.nl_uitgelicht_1

Feestelijke bruschetta’s

Kerst-bruschettas_1_uitgelicht-681

Dim sum met garnalen

Gestoomde dim sum met garnalen1

Toastjes met chutney van paprika en aubergine

Toastje paprika-aubergine chutney2

Krabkoekjes met mais en korianderdip

Krabkoekjes met mais en korianderdip

En natuurlijk oliebollen, appelbeignets en champagne!

Geniet van het menu van deze week! Als je verzoeknummers hebt, laat dan een reactie hieronder achter. Plaats je een foto op social media met een van de gerechten die je hebt gemaakt, tag deze dan met #francescakookt. Ik vind het iedere week weer erg leuk om te zien wat jullie van van het weekmenu maken!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer