gesmoorde aubergine met masala en ui 1

Gesmoorde aubergine met masala en ui

Wat kan ik toch genieten van aubergine als bijgerecht. Vandaag heb ik weer een nieuwe variatie voor jullie gemaakt, namelijk gesmoorde aubergine met masala en ui. Je bakt de aubergine eerst op hoog vuur goudbruin aan en daarna smoor je ‘m nog even met gebakken ui en geurige masala tot

gevulde zoete aardappels met aubergine en kikkererwten 1

Gevulde zoete aardappels met aubergine en kikkererwten

Ik ben dol op gevulde zoete aardappels en ik maak ze op alle mogelijke manieren. Een van mijn favoriete manieren was altijd tex mex-style, die ik ook op de barbecue maakte, maar daar is nu een nieuwe favoriet bij gekomen! Namelijk deze gevulde zoete aardappels met aubergine en kikkererwten. De

snelle tandoori curry met kip bloemkool en spinazie 1

Snelle tandoori curry met kip en bloemkool

Dit is mijn variatie op de traditionele kip tandoori die wij doordeweeks graag eten. Snelle tandoori curry met kip dus, waar ik ook nog extra groenten aan toevoeg zoals bloemkool en paprika. Deze snelle tandoori kun je ook heel makkelijk vegetarisch maken door de kip te vervangen door kikkererwten en

vegetarische fajitas met halloumi en ovengroenten 1

Vegetarische fajita’s met halloumi en ovengroenten

Samenwerking – In de Tex Mex keuken vind je diverse gerechten die hun naam te denken hebben aan de vouwwijze van de tortilla wraps. Zo worden enchilada’s altijd gemaakt van opgerolde wraps, voor taco’s maak je er tacoschelpen van en voor burrito’s worden de wraps eerst gevuld en daarna dichtgevouwen

hartige groentecake met courgette en honingtomaten 1

Hartige groentecake met courgette en Honingtomaten

Afgelopen week deelde ik met jullie al mijn hartige cupcakes met Honingtomaten en vandaag staat er nog een hartig baksel op de planning. Ik bakte onlangs namelijk deze hartige groentecake met courgette en Honingtomaten en dat was een schot in de roos. Want naast een heerlijk tussendoortje is het ook

gazpacho met tabasco en knoflookcroutons 1

Gazpacho met tabasco en knoflookcroutons

Mij mag je in de zomer wakker maken voor gazpacho en ik kan het de hele dag door eten. Of drinken zelfs, want als je gazpacho in een glaasje schenkt is het ook heerlijk als tussendoortje. Ik heb al meerdere gazpacho varianten gemaakt en deze is mijn favoriet. Een klassieke

barbecuesalade met groene currydressing en noedels 1

Barbecuesalade met groene currydressing en noedels

Samenwerking – Bij ons thuis wordt de barbecue ontzettend vaak aangestoken. Eigenlijk het hele jaar door wel, maar in de zomer is deze echt een verlengstuk van onze keuken. We gebruiken ‘m niet alleen om op te grillen, maar juist ook om op te koken. En naast vlees en vis

pasta met broccoli courgettesaus en pangrattato 1

Pasta met broccoli-courgettesaus en pangrattato

Dit is nou echt een top recept voor het hele gezin in de zomer. Een voedzame pasta met broccoli-courgettesaus die helemaal niet gezond proeft, maar het wel is ;-). Met lekker veel broccoli en courgette erin, op smaak gebracht met Italiaanse kruiden en citroen en afgetopt met pangrattato. Wat ook

roerbakschotel met bloemkool kikkererwten en couscous 1

Roerbakschotel met bloemkool, kikkererwten en couscous

Deze roerbakschotel met bloemkool, sperziebonen, kikkererwten, couscous en mango is heerlijk voor een doordeweekse dag waarop je snel een gezond en kruidig gerecht wilt serveren. De Marokkaanse specerijen en verse munt en koriander geven heel veel smaak aan de roerbakschotel en de mango geeft een lekker fris accent. Iedereen hier

hele bloemkool van de barbecue met kerrie misoboter 1

Hele bloemkool van de barbecue met kerrie-misoboter

Ik had een prachtige bloemkool in de groentenmand liggen en wilde daar eens iets bijzonders, maar toch ook makkelijks mee doen op de barbecue. Dat resulteerde in deze hele bloemkool van de barbecue met kerrie-misoboter. Super makkelijk om te bereiden en waanzinnig lekker. Iedere hap was een smaakexplosie en doordat

zoete aardappelsalade met broccoli bulgur en granaatappel 1

Zoete aardappelsalade met broccoli, bulgur en granaatappel

Ik kan enorm genieten van zoete aardappel in een salade. Ik rooster de aardappel het liefst in de schil en daarna meng ik ‘m met andere ingrediënten tot een maaltijdsalade. En dat is precies wat ik vandaag ook doe in dit recept voor zoete aardappelsalade met broccoli, bulgur en granaatappel.

gegrilde grote garnalen met bieslook en tabasco 1

Gegrilde grote garnalen met bieslook en tabasco

Ontzettend simpel om te maken, heel feestelijk en lekker: dat zijn deze gegrilde grote garnalen met een bieslook vinaigrette. Ik voegde er nog een beetje pit aan toe met een paar druppeltjes milde tabasco. Maar als je daar nou niet van houdt, kun je dat ook achterwege laten. Ik ben

Lente taco’s met bloemkool, asperges en kikkererwten

Samenwerking – Er zijn niet heel veel dingen lekkerder dan asperges eten in de lente. Ik eet ze veelal traditioneel of verwerkt in een soep, maar er kan veel meer met asperges. Zo kun je er bijvoorbeeld deze lente taco’s met bloemkool, asperges en kikkererwten met maken. Een Tex Mex

Vegetarische roerbakschotel met kikkererwten

Wij eten zeker één keer per week een roerbakschotel thuis. Soms gebruik ik daar gesneden groenten voor uit het koelschap en als ik nog groenten over heb, snijd ik die op. Wanneer de kinderen er zin in hebben, voeg ik kip toe. Maar regelmatig maak ik er ook een vegetarische

Geroosterde groenten met gepofte knoflook en puree

Voor deze verwarmende kom boordevol geroosterde groenten heb ik een van mijn grootste vrienden in de keuken gebruikt, namelijk de oven. Hierin worden de groenten geroosterd en de knoflook gepoft. De laatste wordt daardoor veel zachter en milder van smaak en dat smaakt heerlijk bij de groenten en aardappelpuree. Je

Francesca’s Weekmenu #309 – Lekker gezond menu

De afgelopen tijd heb ik jullie met een aantal nieuwe recepten laten zien dat je met slimme aanpassingen gerechten voedzamer kunt maken. Door het toevoegen van meer groenten en vezels bijvoorbeeld. Maar voedzamer, of gezonder, betekent echt niet dat een gerecht minder lekker is, verre van zelfs ;-). Daarom heb

Thaise curry met paksoi, kipballetjes en cashew

Samenwerking – Wij zijn dol op snelle curry’s thuis en ik heb daarom altijd wel een pakje Thaise currypasta in de voorraadkast staan. Zeker voor doordeweeks vind ik dat een uitkomst, omdat ik dan snel een heerlijk, smaakvol gerecht op tafel kan toveren. Zoals bijvoorbeeld deze Thaise curry met paksoi,

Chokha van aubergine en tomaat

De eerste keer dat ik chokha at was tijdens een weekendje weg met mijn schoonfamilie. Er werden wat aubergines en tomaten geroosterd in de houtskool en daar maakte mijn schoonzus een sambal van. Dat is dus chokha, een sambal gemaakt van groenten, en het is een ware smaakexplosie! Vaak wordt

Volkoren pancakes met fruitcompote

Samenwerking – Mijn jongens eten thuis het liefst iedere dag pancakes of pannenkoeken. Ze vinden het ook heel normaal om op een doordeweekse schooldag om 8 uur ’s ochtends te vragen of ik ‘nog even’ pancakes wil bakken. Mijn antwoord daarop is uiteraard nee, gevolgd door een schaterlach. Maar oké,

Gezonde lasagne met extra groenten en vezels

Samenwerking – In de categorie ‘gezondere gerechten’ die ik samen met PLUS ontwikkel, heb ik weer een van mijn favoriete comfort food gerechten voedzamer gemaakt. Deze keer heb ik een gezonde lasagne gemaakt die qua smaak zo dicht mogelijk bij de klassieke variant ligt. Dus nog steeds met een gehaktvulling

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer