Aspergesalade met knoflookkrieltjes, bieslook en ei

Het aspergeseizoen is weer begonnen en daar word ik een vrolijk mens van! Okay, een nog vrolijker mens dan ;-). Ik heb de afgelopen tijd al flink wat recepten ermee gemaakt en vandaag is het tijd voor mijn nieuwe aspergesalade met knoflookkrieltjes, bieslookdressing en zachtgekookt ei. Asperges worden vaak met

Japanse stijl curry met vissticks

Samenwerking – Onze kinderen zijn dol op curry’s, in alle vormen en smaken. Vooral de Japanse katsu curry met krokante kip is favoriet thuis en geïnspireerd hierdoor bedacht ik een simpele versie voor doordeweeks met een van hun favoriete andere ingrediënten, namelijk vissticks. Jawel, het werd dus een Japanse stijl

Wortelsoep met gember, paksoi en kikkererwten

Wortelsoep is een heerlijke en gezonde soep die in de basis met maar heel weinig ingrediënten gemaakt wordt. Met wortels, ui, knoflook kom je namelijk al een heel eind. Maar als je daar nog wat smaakmakers aan toevoegt, word je wortelsoep nog veel spannender. Ik maakte van de wortelsoep met

Knolselderijsteak met gnocchi en peterseliepesto

Mijn liefde voor knolselderij is groot, maar knolselderijsteak had ik er nog niet eerder mee gemaakt. Echt steaks zijn het natuurlijk niet, maar het is wel een geweldige plantaardige vleesvervanger als je een dagje geen vlees wilt eten. Ik heb inmiddels op verschillende manier mijn knolselderijsteak bereid en wat ik

Snelle viscurry met pompoen

Dat snel en gezond koken helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn, bewijst deze snelle viscurry met pompoen. Ik maak ‘m met verse groenten, cherrytomaten uit blik, witvis uit de diepvries en een van mijn favoriete kant-en-klare currypasta’s die ik altijd in huis heb. Iedereen bij ons thuis is hier

Basisrecept voor romige knolselderijsoep

Knolselderijsoep is altijd een feest om te maken in dit seizoen. En die pan soep kun je al in 45 minuten klaar hebben! Vandaag deel ik met jullie mijn basisrecept voor een romige knolselderijsoep en die is echt heel simpel. De basis is voor mij altijd ui, knoflook en knolselderij.

Pompoensoep met crostini’s en kruidensalsa

Deze pompoensoep met crostini’s en kruidensalsa is het voorgerecht van mijn budget kerstmenu van dit jaar. Een romige en smaakvolle soep die ook nog eens heel makkelijk te maken is. Ik geef er een extra feestelijke twist aan door er crostini’s met gepofte knoflookspread, geroosterde pompoen en kruidensalsa bij te

Tandoori kip met kokoschutney

Samenwerking – Deze Kerst maak ik kennis met vier bijzondere gasten die mij alles vertellen over hun kersttradities. Vandaag is Sandy op bezoek in mijn kerstkeuken en samen maken we tandoori kip met kokoschutney. Eén van haar favoriete Indiase gerechten voor de feestdagen! Sandy is van Surinaams-Hindoestaanse afkomst en dol

romige pompoensoep met pistache 1

Geroosterde romige pompoensoep met pistache

Samenwerking – Mijn meest favoriete soepen zijn romig, vol van smaak en zo puur mogelijk. Ik wil de smaak van de groenten nog kunnen terug proeven en daarom rooster ik ze vaak voordat ze in de soep verdwijnen. Zoals ik deed voor deze romige pompoensoep. Een soep gemaakt van flespompoen,

gesmoorde aubergine met masala en ui 1

Gesmoorde aubergine met masala en ui

Wat kan ik toch genieten van aubergine als bijgerecht. Vandaag heb ik weer een nieuwe variatie voor jullie gemaakt, namelijk gesmoorde aubergine met masala en ui. Je bakt de aubergine eerst op hoog vuur goudbruin aan en daarna smoor je ‘m nog even met gebakken ui en geurige masala tot

gevulde zoete aardappels met aubergine en kikkererwten 1

Gevulde zoete aardappels met aubergine en kikkererwten

Samenwerking – Ik ben dol op gevulde zoete aardappels en ik maak ze op alle mogelijke manieren. Een van mijn favoriete manieren was altijd tex mex-style, die ik ook op de barbecue maakte, maar daar is nu een nieuwe favoriet bij gekomen! Namelijk deze gevulde zoete aardappels met aubergine en

snelle tandoori curry met kip bloemkool en spinazie 1

Snelle tandoori curry met kip en bloemkool

Dit is mijn variatie op de traditionele kip tandoori die wij doordeweeks graag eten. Snelle tandoori curry met kip dus, waar ik ook nog extra groenten aan toevoeg zoals bloemkool en paprika. Deze snelle tandoori kun je ook heel makkelijk vegetarisch maken door de kip te vervangen door kikkererwten en

vegetarische fajitas met halloumi en ovengroenten 1

Vegetarische fajita’s met halloumi en ovengroenten

Samenwerking – In de Tex Mex keuken vind je diverse gerechten die hun naam te denken hebben aan de vouwwijze van de tortilla wraps. Zo worden enchilada’s altijd gemaakt van opgerolde wraps, voor taco’s maak je er tacoschelpen van en voor burrito’s worden de wraps eerst gevuld en daarna dichtgevouwen

hartige groentecake met courgette en honingtomaten 1

Hartige groentecake met courgette en Honingtomaten

Afgelopen week deelde ik met jullie al mijn hartige cupcakes met Honingtomaten en vandaag staat er nog een hartig baksel op de planning. Ik bakte onlangs namelijk deze hartige groentecake met courgette en Honingtomaten en dat was een schot in de roos. Want naast een heerlijk tussendoortje is het ook

gazpacho met tabasco en knoflookcroutons 1

Gazpacho met tabasco en knoflookcroutons

Mij mag je in de zomer wakker maken voor gazpacho en ik kan het de hele dag door eten. Of drinken zelfs, want als je gazpacho in een glaasje schenkt is het ook heerlijk als tussendoortje. Ik heb al meerdere gazpacho varianten gemaakt en deze is mijn favoriet. Een klassieke

barbecuesalade met groene currydressing en noedels 1

Barbecuesalade met groene currydressing en noedels

Samenwerking – Bij ons thuis wordt de barbecue ontzettend vaak aangestoken. Eigenlijk het hele jaar door wel, maar in de zomer is deze echt een verlengstuk van onze keuken. We gebruiken ‘m niet alleen om op te grillen, maar juist ook om op te koken. En naast vlees en vis

pasta met broccoli courgettesaus en pangrattato 1

Pasta met broccoli-courgettesaus en pangrattato

Dit is nou echt een top recept voor het hele gezin in de zomer. Een voedzame pasta met broccoli-courgettesaus die helemaal niet gezond proeft, maar het wel is ;-). Met lekker veel broccoli en courgette erin, op smaak gebracht met Italiaanse kruiden en citroen en afgetopt met pangrattato. Wat ook

roerbakschotel met bloemkool kikkererwten en couscous 1

Roerbakschotel met bloemkool, kikkererwten en couscous

Deze roerbakschotel met bloemkool, sperziebonen, kikkererwten, couscous en mango is heerlijk voor een doordeweekse dag waarop je snel een gezond en kruidig gerecht wilt serveren. De Marokkaanse specerijen en verse munt en koriander geven heel veel smaak aan de roerbakschotel en de mango geeft een lekker fris accent. Iedereen hier

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)