Yoghurtdip met tahin en geroosterde groenten

Samenwerking – Ik ben dol op bordjes met verse groenten met een romige dip erbij. Als tussendoortje of tijdens een borrel. En nu de feestdagen weer voor de deur staan, heb ik daar een heerlijk recept voor gemaakt. Deze loaded yoghurtdip met tahin en geroosterde groenten is heel makkelijk te

Traybake met spruitjes, kipgehakt en oestersaus

Oestersaus is een geweldige smaakmaker voor groenten, zeker in combinatie met spruitjes. Zo heb ik mijn jongste kind ooit aan de spruitjes gekregen en hij is er nog steeds dol op. Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor een traybake met spruitjes, kipgehakt en oestersaus. Daar voegde ik ook

Vegetarische curry met aubergine en pastinaak

Als ik een avondmaaltijd met veel groenten wil voorschotelen aan mijn mannen is curry vaak een goed idee. Naast wokgerechten en pastasauzen, want ook daarmee krijg ik altijd een royale hoeveelheid groenten bij de heren naar binnen ;-). Maar vandaag blijven we in de curry’s en deel ik met jullie

Hartige taart met pastinaak, appel en Gruyère

Bij de eerste hap van deze hartige taart met pastinaak, appel en Gruyère proef je gelijk de herfst. Hij is heel makkelijk te maken, rijk en romig van smaak. Wij aten deze hartige taart met pastinaak lekker als avondeten, daar kun je als je wilt nog een kopje soep bij

Savooiekoolstamppot met koolrolletjes

Eigenlijk krijgen jullie vandaag twee recepten van me. Want ik vertel hoe je een heerlijke savooiekoolstamppot maakt met roergebakken kool, uitgebakken rookworst en mosterd. En ik leg uit hoe je heerlijke koolrolletjes maakt met gehaktvulling en een tomatensaus. Los al heerlijk, maar gecombineerd nog beter! Geniet van deze lekkere savooiekoolrecepten.

25x Herfstrecepten van zoet tot hartig

Op mijn blog vind je ontzettend veel lekkere herfstrecepten. Het najaar is op culinair gebied een van mijn favoriete seizoenen. Er zijn zoveel lekkere ingrediënten waar je mee kan koken! In dit artikel vertel ik je wat herfstgroenten precies zijn, hoe je de smaken kan combineren en met welke 25

Havermout met sinaasappel, kruidnagel en cranberry

Dol op havermout ben ik in de herfst- en wintermaanden. En wie mij een beetje volgt op Instagram ziet tal van variaties op het havermoutthema voorbijkomen. Ik vind het een uitdaging om steeds weer nieuwe smaakcombinaties te bedenken en vandaag deel ik met jullie mijn havermout met sinaasappel, kruidnagel en

Pompoencake met pumpkin spice frosting

Vandaag ga ik een zoet recept met mijn geliefde flespompoen met jullie delen. Ik bakte namelijk een zalige pompoencake waarvoor ik de pompoen eerst heb geroosterd in de oven, waardoor je een hele smeuïge cake krijgt. En als finishing touch maakte ik ook nog een frosting met pumpkin spice specerijen.

Gebakken miso aubergine met rijst

Ik heb een nieuwe manier gevonden om mijn geliefde aubergine te bereiden! Deze gebakken miso aubergine is een explosie aan smaak en de saus combineert fantastisch met witte rijst. Puur comfortfood in een kommetje en mijn liefde voor miso is daardoor weer een beetje groter geworden. Meer receptinspiratie? Hier vind

Broodje Oosterse paddenstoelen met lente-ui

Ik had laatst zo’n zin in paddenstoelen! En omdat ik al helemaal in de royaal belegde broodjes zat (waarover je hier meer leest) besloot ik er een heerlijk broodje Oosterse paddenstoelen van te maken. Met een combinatie van kastanjechampignons, oesterzwammen en portobello’s dook ik vervolgens de keuken in. Meer receptinspiratie?

Zoetzure pompoen met sinaasappel en kardemom

Ik heb werkelijk geen idee waarom ik nooit eerder zoetzure pompoen heb gemaakt. Zo zonde, want wat is dit lekker! Snel om te maken en met een waanzinnig resultaat. Een vriendinnetje van me wist het perfect te omschrijven, namelijk als snackgroente 3.0. Het is namelijk net alsof je snoepjes van

Verleidelijke apple pie (appeltaart met korstdeeg)

Vandaag ben ik 43 geworden en bij een verjaardag hoort natuurlijk een feesttaart! En ik weet niet weet of dat leeftijdsgebonden is, maar met de jaren hou ik steeds minder van extreem zoete, knalgekleurde taarten met marsepein en slagroom. Wel hou ik steeds meer van ingetogen taartjes met lemon meringue,

Romige broccolisoep met pastinaak en oregano

Ik heb een klein broccolimonster thuis die net zo hard juicht bij de aanblik van een stronk broccoli als een bakje aardbeien. Broccoli staat dan ook zeker één keer per week bij ons op het menu. Laatst besloot ik er romige broccolisoep van te maken en combineerde de soep met

Francesca’s Weekmenu #296 – Eerste herfstsmaken

Afgelopen week had ik nog geen herfst vibes door de heerlijke, zonnige dagen waar we op werden getrakteerd. Maar nu beginnen ze langzaam te komen hoor. Ik ben ook al de keuken ingedoken met pompoen en pastinaak dus daar is ‘ie dan, mijn weekmenu met de eerste herfstsmaken. In het

Wortelwraps met vegan chili, tomaat en avocado

Samenwerking – Ik hou enorm van goedgevulde wraps als lunch. Soms gebruik ik er kliekjes voor van de vorige avond, soms vul ik ze met rauwkost en op andere moment ga ik los en maak ik er een speciale vulling voor. Maar ongeacht waar ik mee aan de slag: de

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)