Pompoen-quinoasalade met feta en spinazie

Ik ben dol op lunchsalades met geroosterde groenten. Je kunt een hele berg groenten in ƩƩn keer roosteren en daar dagen van eten. Wat ervoor zorgt dat je snel, maar ook voedzaam eet. Deze pompoen-quinoasalade met feta en spinazie is een van mijn favorieten die vaak wordt gemaakt. De salade

Gezonde eiersalade in 4 verschillende smaken

Kijk, ik vind een eiersalade met mayonaise echt nog wel lekker op z’n tijd, maar tegenwoordig prefereer ik toch echt een gezonde eiersalade die ik de hele week door kan eten. En dan ook nog graag eentje met extra eiwitten, vezels Ć©n veel smaak. In deze gezonde eiersalade zit dat

Parmezaanse kip met Mediterraanse groentestoof

(Samenwerking) Een stukje malse, krokante kip is voor mij ultiem comfort food. Gefrituurde kip is misschien wel het summum, maar dat eet ik alleen op bijzondere momenten. Simpeler om te maken Ʃn voedzamer om te eten is deze Parmezaanse kip. Ik gebruik er kipfilet voor die ik mals maak door

Kipspiesen met harissa, abrikoos en puntpaprika

Deze kipspiesen met harissa kan ik iedere week wel eten! Natuurlijk heerlijk als zomers gerecht voor op de barbecue, maar de rest van het jaar maak ik ze net zo graag gewoon in mijn grillpan. Het neemt je direct mee naar de Mediterrane zon, en dat kan ik wel gebruiken

Crunchy chocolade snack met noten en blauwe bessen

Deze crunchy chocolade snack heb je binnen een kwartiertje gemaakt en is perfect als gezonde snack wanneer je zin hebt in iets zoets. Je maakt het van mais- of rijstwafels als basis en dat combineer je met pure chocolade, gehakte noten en blauwe bessen voor een zoet, fris accent. Eenmaal

Lunchsalade met bulgur, pulled chicken en avocadodressing

Deze lunchsalade met bulgur, pulled chicken, wortel, sugar snaps en een romige avocadodressing is geweldig voor jouw meal prep routine. Met 1x maken kun je namelijk 3x lunchen. Vol met voedzame ingrediƫnten en door de romige avocadodressing, waar ook nog wat limoen en koriander doorheen gaat, krijgt de salade een

Volkoren spaghetti met geroosterde groenten en walnoten

Deze volkoren spaghetti met geroosterde groenten heeft, al zeg ik het zelf, een onweerstaanbare saus die je wilt blijven eten. De truc zit ā€˜m in het roosteren van de groenten met heel veel smaakmakers. En daarna ga je ā€˜m ook nog eens een keer stoven met ui, knoflook en tomatensaus.

Salade met gegrilde groenten, kikkererwten en burrata

Ik hou enorm van mealpreppen, want zo eet ik ook tijdens de lunch lekker gezond. Deze salade met gegrilde groenten en kikkererwten is daar een perfect voorbeeld van. Je roostert de groenten en kikkererwten vooraf in de oven met lekker veel smaakmakers en daarna bewaar je het in de koelkast

Wraps met zalm en tzatziki (die je ook op de camping kunt maken)

Soms zijn het juist de simpele dingen die je vakantiegevoel compleet maken. Zoals deze wraps met zalm en tzatziki, die ik ooit bedacht op de camping en maakte in de paellapan van onze camping barbecue, wat echt mijn favoriete buitenkeuken op locatie is. Want geloof me: geef mij een skottelbraai

Rabarbercompote met aardbeien en een vleugje steranijs

Juni is wat mij betreft de maand waarin rabarber en aardbeien elkaar ontmoeten in hun volle glorie. De dieprode stengels rabarber tonen met hun kleur dat ze zoeter zijn en minder suiker nodig hebben. Tegelijkertijd zijn de eerste Ʃcht rijpe aardbeien volop verkrijgbaar. Perfect dus om te combineren in een

Couscoussalade met gegrilde groenten, baharat, citroen en nootjes

Samenwerking – Ben je op zoek naar een smaakvolle maaltijdsalade boordevol groenten, kruiden en smaak, maar zonder toegevoegd zout? Dan zit je met deze couscoussalade helemaal goed. In dit recept draait alles om het samenspel van pure smaken: van geroosterde aubergine en puntpaprika tot een kruidige tomatensaus, frisse citroen, het

Italiaanse broodsoep met cannellini bonen en basilicum

Zodra het lente is, verandert mijn behoefte aan eten. De dagen worden langer, de zon laat zich steeds vaker zien, maar de ochtenden en avonden kunnen nog flink fris zijn. Juist dan is deze Italiaanse broodsoep perfect. Je haalt de zon op je bord met rijpe tomaten en basilicum, terwijl

Gemarineerde aardbeien met ijs, limoenroom en munt

Ik ben dol op de klassieke Romanoff in het aardbeienseizoen, maar ik heb niet altijd zin in de alcohol en suiker die daar ook in zit. Dus ik maakte een alcoholvrije variant die iets bewuster is en waar de kinderen ook van kunnen genieten. Eigenlijk dus gemarineerde aardbeien met ijs,

Macaroni met tomaat en kipgehakt

Op zoek naar een makkelijk en voedzaam pastagerecht waar het hele gezin van smult? Deze macaroni met tomaat en kipgehakt is een absolute aanrader! Boordevol groenten, rijk aan smaak en perfect voor drukke dagen. En gebruik je volkoren macaroni, dan krijg je ook nog eens een extra portie vezels binnen.

Geroosterde bloemkool met paprika, salsa en dukkah

Steeds vaker prep ik groentegerechten voor meerdere dagen en zet ze daarna klaar in de koelkast. Deze geroosterde bloemkool met paprika, salsa en mijn zelfgemaakte dukkah is er een van. Het is een multifunctioneel groentegerecht, want je kunt het zo eten. Of je combineert het met een (volkoren) tortilla wrap,

Tortilla egg wrap met linzen, spinazie en feta

Ik heb een geweldige lunch voor jullie in petto! Makkelijk te maken en vol vezels, eiwitten en smaak. Het is een tortilla egg wrap met spinazie, feta, avocado Ʃn mijn Tex Mex-style crispy chili oil, oftewel de smoky chili crunch. Hiervan maak je een potje vol en daar doe je

Dukkah van geroosterde hazelnoten en sesamzaadjes

Heb je weleens dukkah geproefd? Deze Midden-Oosterse specerijenmix zit boordevol smaak en is verrassend veelzijdig in de keuken. Oorspronkelijk komt dukkah uit Egypte en wordt het traditioneel gegeten als dip met brood en olijfolie. Je doopt een stuk flatbread eerst in olijfolie en daarna in de dukkah. Simpel, maar zó

Lauwwarme salade met sperziebonen, wilde zalm en dille

Zin in een gezonde, snelle en smaakvolle lunch? Deze lauwwarme salade met sperziebonen, wilde zalm en dille zet je in 20 minuten op tafel! Hij is heerlijk fris en kruidig, en je kunt ā€˜m perfect mealpreppen voor de volgende dag. Of je nu kiest voor verse sperziebonen in het seizoen

Bruschetta’s met tomaat, rode ui en basilicum

Samenwerking – Ik maakte laatst bruschetta’s met de overgebleven saus van deze Spaanse albóndigas en dat was zó ontzettend lekker dat ik ook een variant wilde maken waarvoor je niet eerst een pan vol gehaktballetjes hoeft te maken ;-). Nou, gelukt hoor! Want met de Heinz Tomato FritoĀ® Basil heb

Spaanse albóndigas – kleine gehaktballetjes in een heerlijke tomatensaus

Samenwerking – Wie ooit in Spanje is geweest, kent ze vast: albóndigas, heerlijke gekruide gehaktballetjes die langzaam garen in een smaakvolle tomatensaus. Dit klassieke gerecht wordt in tapasbars vaak geserveerd met brood om de rijke saus tot de laatste druppel op te deppen. Voor mijn versie van albóndigas gebruikte ik

Parelcouscous met geroosterde bloemkool en kikkererwten

Voor de drukke dagen binnen ons gezin ben ik dol op avondmaaltijden waar alles in zit qua goede voedingsstoffen en die makkelijk voor te bereiden zijn. Deze parelcouscous met tomaten-paprikasaus, geroosterde bloemkool en kikkererwten valt daar zeker onder. Ik maak ā€˜m al op zondag en bewaar ā€˜m vervolgens in de

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)