Winters vermaak bij Brasserie Winters

In deze tijd van het jaar word ik pas warm als de temperatuur het nulpunt bereikt. Liefst eronder. Niets geen gemiezer, niets geen natte sneeuw. Hoppa, gewoon richting de -10. Want winter betekent ongegeneerd genieten van warme chocolademelk met slagroom, kaasfondue en glühwein. En hoe strenger de winter, hoe lekkerder

Italiaans kerstmenu

Ik ben een grote liefhebber van de Italiaanse keuken. Je kunt me er voor wakker maken zeg maar. Dus waarom niet een Italiaans kerstmenu dit jaar! Met antipasti, primo, secondo en dolce. Zoals een Italiaan het graag ziet. En veel is al voor te bereiden en dat maakt het tot

Mix je kerstdiner bij PLUS

Ieder jaar weer die keuzestress voor het kerstdiner. Eten we vis, vlees of gevogelte en als je daar uit bent, krijg je weer met de volgende keuzemogelijkheden te maken. Want wat serveer je daar dan bij? Een volle romige saus bij vlees of een frisse saus bij een stukje vis?

Gestoofd konijn met cranberries

Voor het 3-gangen ‘makkelijk & indrukwekkend’ kerstmenu verscheen gisteren al het voorgerecht op de blog. Een aardappel-preisoep met coquilles. Vandaag is het hoofdgerecht aan de beurt en daarvoor heb ik gekozen voor gestoofd konijn met cranberries. Geïnspireerd door een recept uit de Allerhande en daarna nog wat getweakt waardoor het

Kerst op Francesca Kookt!

Dag Sinterklaasje, het is tijd voor de kerst op Francesca Kookt! Achter de schermen zijn we daar al weken mee bezig en nu is het dan zo ver. We kunnen eindelijk overschakelen op de kerst programmering. En we hebben voldoende inspiratie voor jullie in petto dit jaar! De focus dit

Review + win een FoodWeLove box!

Iedere maand heb ik minstens 1 food geluksmomentje. En dat is als de FoodWeLove box wordt afgeleverd. Of eigenlijk, als ik ‘m bij de buren ophaal en die weer ietwat verdrietig kijken als ik het doosje met heerlijkheden toch echt mee naar huis neem. Want de FoodWeLove box is genieten.

Win The Culy way of Life!

Alle foodies wisten het al maanden. Monique van Culy (oprichster en grote drijfveer) was een boek aan het schrijven. Dat kon niet anders als een machtig inspirerend boek worden. Want als je Culy een beetje kent dan weet je dat ze dat meer dan goed kunnen. En jawel, The Culy

Win een tapasbord van Bowls and Dishes

De hele dag in de keuken staan om vervolgens een enorme schaal met hapjes te serveren in de avond. Heerlijk is dat! Vooral ook die gezichten als je een schaal met lekkernijen presenteert. En nog leuker wordt het als je die hapjes op mooi servies serveert. En daarvoor heb ik

10x De lekkerste recepten voor sinterklaasavond

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nog even en dan is het sinterklaasavond. Bij ons thuis vieren we het altijd uitgebreid met de kids. Vooral de spanning en magie van Sinterklaas is bij ons belangrijk, de hoeveelheid cadeautjes wat minder. Maar het eten des te meer! Daarom heb ik voor jullie 10 van mijn lekkerste recepten

Win een GEFU pastamachine!

Zelf je eigen tagliatelle maken. Die je vervolgens heel kort al dente kookt en serveert met een homemade ragù saus en geraspte Parmezaanse kaas. Het water loopt me in de mond als ik er alleen al aan denk! Vroeger (in mijn puberjaren) gingen wij altijd naar een klein hotelletje van

Sinterklaasavond soep voor het hele gezin

Ik vind sinterklaasavond echt zo’n avond voor soep. Lekker met gebakken broodjes erbij en voorafgegaan door bergen pepernoten en gevulde speculaas. Nou kun je natuurlijk iedere soort soep maken die je lekker vindt, maar ik vond het wel een uitdaging om een echte sinterklaasavond soep te maken. Zo’n soep vol

Win een sojasaus pakket!

Wat zou een leven zijn zonder sojasaus? In mijn geval zou dat best lastig worden. Ik gebruik het niet iedere dag, maar wel een tot meerdere keren per week. Het is een natuurlijke smaakmaker met een kenmerkende smaak die niet zomaar door iets anders vervangen kan worden. De kwaliteit van

Een kijkje in mijn leven: november 2013

Het is alweer te lang geleden dat ik jullie een kijkje in mijn leven heb gegeven! Alhoewel, als je me volgt op Instagram dan zie je al een hoop 🙂 November was een hele drukke maand voor me en met een hoop veranderingen. Want sinds afgelopen week werk ik volledig

Laagjesyoghurt uit Het Voedselzandloper Kookboek

Ik heb onlangs Het Voedselzandloper Kookboek van Pauline Weuring gelezen. De uitgebreide review ervan verscheen vanochtend op mijn blog. Maar natuurlijk heb ik ook gekookt uit het boek! Vooral de ontbijtrecepten uit het boek spraken me enorm aan. Ik ontbijt, net als Pauline, ook vaak met havermout. Maar iedere dag

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)