Review Het Voedselzandloper Kookboek + winactie!

Een paar weken geleden stuurde Pauline mij een erichtje met de vraag “Heb je mijn boek al ontvangen?”. Ik gelijk erachteraan grappend “nee, ik dacht al dat je me niet meer lief vond”. En voordat ik het wist lag het nieuwe Voedselzandloper Kookboek in mijn brievenbus. Voordat ik jullie ga

Win een VacuVin Bread & Dip!

Een broodje met smeersels serveren tijdens een feestje doen we bijna allemaal. Niets zo gezellig, en lekker, als een tafel vol met vers afgebakken brood gecombineerd met bijvoorbeeld kaasjes, hummus, tomaten tapenade en aioli. Met de VacuVin Bread & Dip heb je alle onderdelen in huis om dit op een

Guacamole zelf maken

Guacamole zelf maken moeilijk? Welnee! Verjaardagen worden bij ons thuis altijd gevierd met zelfgemaakte hapjes voor de visite. Geen culinaire hoogstandjes, maar gewoon lekkere ‘homemade’ snacks en dips voor bij een glas wijn of een biertje. Dat houdt over het algemeen dus niet in dat ik dagen in de keuken

Oma’s borstplaat recept

Zo lang ik me kan herinneren maakt mijn moeder borstplaat. Vooral voor haar kleinzoon maakt ze het graag en ach, dat het vol zit met suiker vergeten we deze keer gewoon…het is tijd voor oma’s borstplaat recept! Borstplaat is een echte Sinterklaas lekkernij en bestaat al eeuwen in Nederland. Toen

L’OR EspressO Blue Batak: verrassing uit Sumatra

Koffie heb ik echt moeten leren drinken, en ik ben altijd een gelegenheidsdrinker gebleven. Thuis zet ik nooit koffie, maar op kantoor sla ik het geen enkele dag over. Stiekem drink ik mijn koffie met melk en suiker, behalve als ik niet meer in mijn lievelingsbroek pas. Dan lust ik

Gnocchi uit de oven met paddenstoelen

Dit recept heb ik vorige week uit de Allerhande gehaald. Ik was even een dag inspiratieloos (ja, zelfs ik heb daar wel eens last van) en was gecharmeerd van de foto en de ingredienten. En de melding dat dit een kids favoriet is, sprak me ook aan. Want die avond

Streetsmart – Eten met een beetje liefde

In het kader van lekker eten met een extraatje tip ik Streetsmart: het Amsterdamse antwoord op het succesvolle Streetsmart ‘helping the homeless’ in Londen. Vanaf deze maand vragen 50 Amsterdamse restaurants bij het afrekenen om een vrijwillige, extra bijdrage van € 1,-. Met dit geld helpt Streetsmart Amsterdamse gezinnen die

Pizzarette review

Hou jij van pizza? En helemaal van écht verse pizza’s die net uit de steenoven komen? Lees dan vooral verder, want het water zal je in de mond lopen! Toen ik de vraag kreeg of ik samen met Francesca de Pizzarette wilde testen, heb ik gelijk JA geroepen. Want oh

Seizoensgroenten november

Als je door onze supermarkten loopt, kun je bijna alle groente en fruit het hele jaar door krijgen. Aardbeien in de herfst, venkel in maart, spruitjes in juni en watermeloen in de winter. Eigenlijk heel gek, want wie heeft er nou zin in een watermeloen in de winter? Door de

Francesca’s Food Inspiratie #1

Ik krijg heel vaak persberichten binnen van nieuwe producten die gelanceerd zijn, oude producten in een nieuw jasje, openingen van nieuwe restaurants en ander food nieuws. Soms vind ik dingen wel interessant, maar wil ik er niet een hele blog aan wijden. En ik vind het ook niets om jullie

Chocolate Company Amsterdam

Recentelijk opende de Chocolate Company zijn deuren aan de Rijnstraat in Amsterdam. En de naam verraadt al een hoop, want zodra je binnen komt gaat het alleen nog maar over chocolade. En wat voor chocolade…iedere chocolade addict zou hier voor gaas gaan! Bij de opening kon ik niet aanwezig zijn,

Ontbijt appeltaartjes met kaneel en rozijnen

Ontbijten met appeltaart? Ja hoor, dat kan. Op het eerste gezicht lijken deze ontbijt appeltaartjes wellicht ongezond, maar niets is minder waar. En het mooie is dat je ze voor kunt bereiden en kunt invriezen. Zo heb je altijd een bewust verwenontbijtje op je wachten, ook als je ‘s ochtends

Bijzondere High Tea bij The Pheasants

In oktober werd mijn moeder 71. Wederom een prachtige leeftijd en dat wilde ze vieren, maar op een bijzondere manier. En aan mijn moeder kun je bijzondere dingen wel overlaten. We werden uitgenodigd voor een High Tea op een zondag bij vrienden van haar thuis. Ik had geen idee wat

De rol van de vrouw in onze voedselcultuur

Gistermiddag zat ik naast een bijzonder aardige man te eten bij Ron Blaauw. Ik kende hem niet, heb niet eens zijn naam gevraagd tijdens de lunch (sorry daarvoor), maar we hebben heerlijke gesprekken gevoerd. Over onze voedselcultuur, slow food, dat we zo weinig tijd aan gezonde en echte voeding besteden

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)