Review Het Voedselzandloper Kookboek + winactie!

Een paar weken geleden stuurde Pauline mij een erichtje met de vraag “Heb je mijn boek al ontvangen?”. Ik gelijk erachteraan grappend “nee, ik dacht al dat je me niet meer lief vond”. En voordat ik het wist lag het nieuwe Voedselzandloper Kookboek in mijn brievenbus. Voordat ik jullie ga vertellen wat ik van het boek vind, ga ik je meer vertellen over wat de Voedselzandloper nou precies inhoudt. En daarna vertel ik jullie hoe je een eigen exemplaar van Het Voedselzandloper Kookboek kunt winnen!

Het Voedselzandloper Kookboek review winactie_2

Over afvallen en langer jong blijven

De arts Kris Verburgh schreef het boek De Voedselzandloper (wat ik trouwens snel ga lezen hierna) waarin hij aantoont dat als je op een andere manier eet je gezonder blijft, afvalt en langer jong blijft. Nou is dat wellicht niet een hele grote verrassing, maar de manier waarop hij dat aantoont is vrij baanbrekend. En nog belangrijker, hij laat ook zien dat het allemaal niet zo ingewikkeld is. Door het invoeren van een aantal basisprincipes (zie hieronder) en en het volgen van de Voedselzandloper weet je direct wat wel en niet goed voor je is. In grote lijnen wordt geadviseerd om tarwe, zuivel en suiker te laten staan. Wat overblijft is een enorme lange lijst van gezonde ingredienten die stuk voor stuk een positief effect op je hebben. Wat je allemaal wel mag lees je in het artikel van Pauline.

Het Voedselzandloper Kookboek review_3

Koken volgens De Voedselzandloper

En toen werd Pauline gevraagd om een kookboek te ontwikkelen met Voedselzandloper recepten. En wat heeft ze dat goed gedaan! Helder ingedeeld in de categorieën Ontbijt, Lunch, Voorgerechten, Hoofdgerechten, Nagerechten, Tussendoortjes, Drankjes, Dips en Smaakmakers. Zodat je iedere moment van de dag volgens De Voedselzandloper kunt eten. Met prachtige fotografie in de kenmerkende Pauline stijl. En, voor mij het belangrijkste, met heerlijke recepten. Die allemaal heel simpel te maken zijn. Niet geheel onbelangrijk want nu kan iedereen makkelijk aan de slag ermee en wordt het ook niet een hele kostbare zaak. Je ziet vaak bij andere voedingspatronen dat er een drempel is om te beginnen door de investering die gevraagd wordt in het begin. Bij dit boek niet, alle ingredienten zijn makkelijk verkrijgbaar.

Het Voedselzandloper Kookboek review_4

Ik ben helemaal fan van het kookboek en mijn interesse is gewekt om meer te weten te komen over De Voedselzandloper, ik voel een uitdaging in 2014 aankomen 😉

Zo doe je mee

Kans maken op een exemplaar van Het Voedselzandloper Kookboek is heel simpel:

– Like & share op mijn Facebook pagina!
– En laat een reactie achter onderaan dit bericht waarin je aangeeft dat je meedoet aan deze winactie
– Alleen reacties met een geldig e-mailadres dingen mee naar de prijs
– Meedoen voor Het Voedselzandloper Kookboek kan alleen op zondag 1 december 2013 en op maandag 2 december in de middag maak ik de winnaar of winnares bekend

Veel succes 🙂 En vergeet niet dat Sinterklaas een hele week langs komt: van vrijdag 29 november t/m donderdag 5 december worden er iedere dag nieuwe cadeautjes weggegeven op Francesca Kookt!

Bron foto’s: Uit Pauline’s Keuken
Het Voedselzandloper Kookboek is voor € 19,95 verkrijgbaar bij de boekhandel of je bestelt ‘m gemakkelijk bij bol.com.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Review Het Voedselzandloper Kookboek + winactie!”