Streetsmart – Eten met een beetje liefde

In het kader van lekker eten met een extraatje tip ik Streetsmart: het Amsterdamse antwoord op het succesvolle Streetsmart ‘helping the homeless’ in Londen. Vanaf deze maand vragen 50 Amsterdamse restaurants bij het afrekenen om een vrijwillige, extra bijdrage van € 1,-. Met dit geld helpt Streetsmart Amsterdamse gezinnen die dakloos zijn of dit dreigen te worden.

Streetsmart_1

Horecaondernemers Sandra Chedi van het Amstel Botel en Bert van der Leden, eigenaar van 10 restaurants waaronder Supperclub, namen het voortouw bij de lancering van Streetsmart Amsterdam. En het duurde niet lang voordat Julius Jaspers van Julius Bar en Grill en Schilo van Coevorden van Tunes zich aansloten bij dit mooie initiatief. Meer namen? Le Garage, Izakaya, Vermeer, Bluespoon, Fifteen, Bolenius, Bo Cinq, Bord’eau en ga zo maar door. Fijn, al die chefs met een hart!

Keiharde cijfers

Eten met een beetje liefde is hard nodig, want in Amsterdam worden momenteel ruim 80 gezinnen per maand op straat gezet. Daarnaast leven 73 duizend gezinnen onder het wettelijk bestaansminimum, waarvan 22 duizend gezinnen met kinderen. Geen mooie cijfers, maar wel de keiharde realiteit.

Streetsmart_2

Koken met liefde

Trouwens: ook als je aankomende tijd niet in onze hoofdstad bent, kan je helpen. En wel door het kopen van ‘Onder de pannen met Streetsmart’. Een bijzonder kookboek gevuld met 50 recepten van Amsterdamse chefs met een hart. Onder de pannen met Streetsmart is bij de deelnemende restaurants en een aantal Amsterdamse boekwinkels te koop voor maar € 9,95. Alle opbrengsten gaan naar zorgorganisatie HVO-Querido, die hiermee de in nood verkerende Amsterdamse gezinnen gaat ondersteunen. Da’s nog eens koken met een reden!

Ik kan in ieder geval niet wachten om de Humus van Moshik Roth thuis te maken. En ik denk dat ik ook vast wat reserveringen ga maken.

Eet je mee?

Deze blog is een bijdrage van co-blogger Chariva.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *