Smulpaapjes eten spruitjes!

Een van mijn favoriete websites in Nederland over kinderen en voeding is Smulpaapje. Oprichtster Susan was klaar met de standaard kindermenu’s en besloot de Nederlandse restaurants op de kaart te zetten waar kinderen worden behandeld als smulpaapjes. In deze blog lees je haar verhaal en een van de favoriete recepten van haar eigen dochter.

Uit eten met kinderen

Lekker uit eten met kinderen. Gezellig! Maar wat krijgen kinderen te eten? In 9 van de 10 gevallen is de keuze op het kindermenu beperkt tot kip, patat & appelmoes-achtige gerechten. Een pastaatje als je geluk hebt. Smulpaapje zet zich in voor betere kindermenu’s. Een kinderkaart waar wat uit te kiezen valt. Meer dan alleen gefrituurde gerechten. Het is zo makkelijk namelijk. Zelf met een kleine portie van de volwassen kaart kom je al een heel eind. Thuis eten je kinderen toch ook gewoon met de pot mee?

Francesca Kookt_smulpaapje_1

Thuis eten met kinderen

Naast lekker eten als je uit gaat met kinderen gaat Smulpaapje ook over lekker eten met kinderen thuis. Met ‘Smulpaapje kookt!’ inspireren we je om ook thuis eens net iets anders dan anders voor je kinderen te koken.  Ze nieuwe smaken te laten ontdekken. Er is iedere week een weekmenu met volop keuze uit lekkere, gezonde en vooral makkelijke gerechten die snel op tafel staan.

Smulpaapje kookt met spruitjes

En op Francesca Kookt! delen we een gerecht met je waar onze eigen peuter dansend van in de keuken staat – pasta met spruitjes. Ja, je leest het goed, onze peuter danst voor spruitjes. En waarom? Omdat ze in dit gerecht niet stukgekookt worden, maar lekker kort gewokt.  Wie weet binnenkort bij jou thuis ook een hit?!

Francesca Kookt_smulpaapje_pasta met spruitjes_2

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 500g spruitjes, in kwartjes
– eetlepel olijfolie
– eetlepel Provençaalse kruiden
– citroensap, naar smaak
– 5 lepels ricotta
– kleine pastavariant
– blokjes belegen kaas
– geraspte Parmezaanse kaas

Optioneel: klein teentje knoflook, fijngehakt
Optioneel: spekreepjes, uitgebakken

Spruitjes wokken

Maak alle spruitjes schoon en snijd ze in kwartjes. Verhit een wok met olijfolie en doe hierin de kruiden (en knoflook, als je die gebruikt) en verwarm even kort. Dan de spruitjes erbij en wokken maar op medium vuur. Naar verloop van tijd krijgen ze een lekkere goudbruine kleur en zijn ze klaar. Trek hier ongeveer 10 minuten voor uit. Regelmatig goed roeren, zodat ze rondom kleuren. Kook intussen je pasta gaar. Gebruik een niet te grote pastasoort. Als je kunt krijgen Orechiette of Fregula pasta. Omdat de spruitjes ook zo klein zijn gesneden, is het niet lekker om te grote pastasoorten als farfalle of penne, te gebruiken.

De smaak zit in de details

Als je spruitjes goed geroerbakt zijn doe je er een goede kneep citroensap bij. Dit is een beetje naar smaak, begin met een halve eetlepel en proef even. Wij doen er meestal een eetlepel (halve citroen) bij. Dan de ricotta er door roeren en meeverwarmen en je pastaschotel is klaar. Als je spekjes gebruikt, bak die dan in een aparte pan uit en doe ze er, uitgelekt, nu bij. Kaasblokjes erdoor en lekker wat Parmezaanse kaas erover en genieten maar!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *