Restauranttips #2 met o.a. Villa Augustus

Het is weer tijd om jullie te voorzien in wat restauranttips. Zeker nu het nog zomer is en voor sommigen zelfs vakantie, willen jullie vast een keer ergens een hapje gaan eten. Wij hebben dat al een aantal keer gedaan en daarom hebben we vandaag maar liefst drie zomerse restauranttips.

Vakantie is meer dan onbeperkt eten opscheppen

De eerste keer dat het me overkwam, had ik niet zitten opletten. Opeens zat ik in een all-inclusive resort in een Egyptische badplaats. Ik keek de nietsvermoedende jongen achter de balie boos aan toen hij me probeerde in te lijven met het groene polsbandje wat ik blijkbaar de rest van

Handige tips om te koken met minder zout

Per jaar eten we als volwassenen gemiddeld 1 kilo zout per persoon te veel. Vaak hebben we daar geen idee van, want zout zit ongemerkt in heel veel producten. Soms met een functie, denk aan brood en kaas, maar heel vaak ook niet. En als je daarnaast ook nog eens

Klaar voor Kids Culinair Zoetermeer 2016!

Ook dit jaar organiseren wij het Kids Culinair gedeelte op Culinair Zoetermeer. Voor mij wordt dit de eerste keer en voor Francesca wordt het alweer de vierde editie. Voor degene die net als ik niet goed weten wat het precies inhoudt: Op de Markt in Zoetermeer vindt dit jaar van

5x wat kun je doen met citroen?

Stiekem heb ik deze blog vooral geschreven voor mezelf, in het weekmenu vertelde ik je namelijk al dat Francesca en ik op het moment in onze ‘citroen-fase’ zitten. Misschien herken je jezelf hier volledig in of denk je juist waar heb je het over. Voor die laatste groep, zo begin juni

10x eetrariteiten die je nog niet van me wist

Goed, met de billen bloot vandaag. Want er zijn aardig wat rare dingen die jullie nog niet van me weten. Op het gebied van eten dan, verder ben ik natuurlijk heel normaal. Mijn mannen, familie en vrienden zullen dat ook direct beamen. Zoek het woord doodnormaal op in de Dikke

Slikken voor ongezoete koek

Vroeger was het leven zo overzichtelijk. Wilde je een paprika, dan kocht je er eentje in de kleur rood, groen, geel of zelfs oranje. Tegenwoordig moet je eerst een lijstje met beperkingen doornemen. Want hoe zit het nou eigenlijk met het vetgehalte van een paprika en is deze wel glutenvrij?

Perslancering Mag ik nog een hapje?

Ik leef al dagen op een roze wolk en ik zweef van het ene naar het andere magische moment. Hoe bizar gaaf is het als je je eerste boek lanceert! Na al dat harde werken volgt dan de ontlading. Je kunt er toch niets meer aan veranderen, het boek is

Alles wat je wilt weten over olijfolie

Er zijn een heleboel producten die wij allemaal dagelijks gebruiken en waar we maar heel weinig kennis over hebben. Dat is eigenlijk best wel een beetje gek, want je zou denken dat je juist over de producten die je veel nuttigt het meeste weet. Ik heb het over ‘gewone’ producten

De aardappel: een voedzame groente of dikmaker? 

Het imago van de aardappel is tegenwoordig niet al te best: er zitten koolhydraten in en is daardoor volgens velen een echte dikmaker… Maar is het terecht dat de aardappel dit imago heeft? Als we terugkijken in de geschiedenis wordt duidelijk dat de aardappel een zeer efficiënt gewas is wat eenvoudig

Review van de KitchenAid Magnetic Drive Blender

Medio 2015 kwam de nieuwe KitchenAid Magnetic Drive Blender op de markt. Niet zomaar een blender, deze kan namelijk supersonische snelheden aan waardoor blenden naar een nieuw niveau wordt getild. Ik was benieuwd wat deze blender nou zo bijzonder maakt en vroeg of ik ‘m een paar weken mocht lenen

Hoofdstad Brasserie: toegankelijk aan de Amstel

Door de grote draaideuren van Hotel de L’Europe, langs de entree met kroonluchters en over het rode tapijt loop je zo Hoofdstad Brasserie binnen. Je verwacht een chique restaurant, maar het zal je verrassen: het is een echte brasserie. Gelukkig maar, want het was natuurlijk wel een beetje spannend, mijn

Nieuw in het team: Maak kennis met Dominique!

“Er komt een moment dat je het allemaal niet meer zelf aankunt en dat punt bereikte ik vorig jaar. Na deze oproep voor een nieuwe stagiaire kreeg ik enorm veel leuke reacties en CV’s toegestuurd. Een daarvan was Dominique die niet alleen op zoek was naar een stageplek, maar ook

Bewust eten? Met deze 40 recepten help ik je op weg

Net even wat meer groente en fruit, minder vlees, meer voedingsvezels en goede vetten. Dat waren mijn uitgangspunten voor de maand januari waarin ik bewuster wilde eten. Geen overdreven gedoe, gewoon simpele aanpassingen in je voedingspatroon waardoor je structureel beter gaat eten. Alle oliebollen de deur uit Ik ging afgelopen

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)