Inspiratie voor een perfecte BBQ avond

Bij ons thuis zijn we verzot op BBQ’en. Zodra de zon schijnt en we naar buiten kunnen, worden de boodschappenlijstjes voor de BBQ al gemaakt. Nou hadden we tot een maand geleden geen tuin, maar dat weerhield ons er niet van om de BBQ aan te steken. Dan reden we naar het meer of stapten in de auto naar vrienden of familie. Met boodschappen en al natuurlijk, want als we onszelf uitnodigen zul je van ons geen last hebben.

BBQ’en is voor mij een van de puurste vormen van koken. Een goed stuk vlees of vis, perfect gemarineerd en gegaard op houtskool. Met een lekkere salade erbij, wat brood met smeersels en een fles wijn. Het liefst op een warme zomeravond waarbij we tot diep in de nacht onder een dekentje genieten van de buitenlucht. Dan maak je mij compleet gelukkig.

Francesca’s perfecte BBQ avond

Wat is voor mij nou de perfecte BBQ avond waar ik zo gelukkig van word? Ik heb voor jullie mijn favoriete recepten op een rijtje gezet ter inspiratie. Zorg dat de houtskool in huis is en de wijn koud staat. Daar gaan we:

Versgebakken stokbrood met een zelfgemaakt smeerseltje. Zoals bijvoorbeeld dit zomerse tomaten smeersel met feta van co-blogger Wendy, de guacamole van co-blogger Diantha of de baba ganoush (aubergine puree) van Betty’s Kitchen. Zet dit alvast op tafel met wat cherry tomaten en rauwkost om te knabbelen totdat de BBQ op temperatuur is. Ook heel lekker, maak er zelf naan bij!

Francesca Kookt_win BBQ pakket_3

Qua drankjes heb je natuurlijk de wijn al koud staan. Maar frisse alcoholvrije drankjes horen er ook bij. Maak bijvoorbeeld kannen met water met kruiden, citrus en fruit van Brenda Kookt of mijn ijsthee met gember en citroen. Zet deze koud in de koelkast en serveer met veel ijs.

En wat gaat er vervolgens op de BBQ? Nou, heb je even? Wij knikkeren echt alles op de BBQ, als het maar wel homemade gemarineerd is. Dus geen kant-en-klare vleespakketten of vlees uit een diepvries. Dat is zo zonde, dus gewoon niet doen. Hieronder mijn favoriete recepten voor vis en vlees:

Surinaamse kip
Lamskebab van Jamie Oliver
Vis taco’s met BBQ tilapia
Gemarineerde garnalen op een spies
Zelfgemaakte saté
Oosterse vispakketjes (i.p.v. in de oven kun je ze ook op de BBQ zetten)
– Groot stuk gemarineerde zalm
– Hoe bak je nou de perfecte hamburger? Dat lees je op de site van BBQ Helden!
– Ook een grote favoriet zijn lamskoteletjes met rozemarijn en knoflook. Maak hiervoor een marinade met rozemarijn, knoflook, citroenrasp, zout, peper en olijfolie. Wrijf de koteletjes hiermee in en laat minstens 8 uur marineren.

Francesca Kookt_win BBQ pakket_4

Pizza’s kun je ook perfect op de BBQ bereiden met een pizzasteen. Meer pizza inspiratie vind je hier en hier. En laten we de groenten niet vergeten. Maak spiezen met paprika, tomaat en aubergine bijvoorbeeld, of deze. En mijn favoriet, maiskolven van de BBQ. Lekker met roomboter en zeezout. Of maak ze met feta en koriander, zoals in dit recept.

Op naar het volgende onderdeel: de sausjes. Niet geheel onbelangrijk. Sterker nog, zonder sausjes geen BBQ wat mij betreft. Ook die kun je heel goed zelf maken. Zoals bijvoorbeeld deze barbecuesaus, knoflooksaus en ketchup. Heerlijk! Ik moet wel stiekem bekennen dat ik qua kant-en-klaar ook altijd fan was van de sambasaus. Noem het een guilty pleasure, ook al houd ik niet van dat woord. Die staat hoog op mijn lijstje om zelf na te maken deze zomer. Iemand nog een goed recept daarvoor?

Francesca Kookt_win BBQ pakket_5

Wat missen we nog. Oh ja, een lekkere frisse salade natuurlijk. Wat denk je bijvoorbeeld van deze zomerse watermeloensalade met feta en munt? Of, als we toch met de watermeloen aan de gang gaan, deze salade met watermeloen, sinaasappel en mosterd? Deze frisse komkommersalade met koriander en limoen doet het altijd goed. En er staat nog een heerlijke salade caprese op de blog. Maar je mag van mij ook gewoon wat rucola, tomaat en wortel door elkaar husselen met goede olijfolie, azijn, peper en zout. Er staat op dat moment al zoveel lekkers op tafel dat een simpele salade ook erg fijn is.

Francesca Kookt_win BBQ pakket_6

Iemand nog trek in een toetje hierna? Sluit dan af met een homemade ijsje! Bijvoorbeeld limoncello ijs of fruitijs op een stokje. Je kunt volledig in stijl afsluiten met deze bananaque pops van Not Quite Nigella of met deze gegrilde perziken met yoghurt, granaatappel en munt.

Nog meer inspiratie nodig? Op deze pagina’s vind je nog veel meer recepten. Steek snel die BBQ maar aan en geniet!

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's
Tags:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Inspiratie voor een perfecte BBQ avond”

 1. En goede motivatie. Maak ik kans naast 161 anderen. Heb ik een goede reden. Wat een prachtig pakket. En wat zou ik daar heerlijk van kunnen genieten in mijn kleine tuintje nunde zomer er weer aan komt. Prachtprijzen Francesca:)

 2. Wauw, prachtig! Graag zou ik kans willen maken en met mooi weer heerlijk met zijn alle willen genieten van dit prachtige pakket! Graag zou ik hem aan mijn ouders cadeau willen geven, dat verdienen ze wel na alles!

 3. BBQen heeft de laatste jaren steeds meer betekenis gekregen voor ons: BBQen = vrienden en dat willen we voortzetten in ons eigen huis dat we dit jaar hebben gekocht. Financieel zit een barbecue kopen er voorlopig nog niet in. Eentje winnen zou geweldig zijn!

 4. Ooooooh…. Nu weet ik zeker dat we deze zomer flink gaan barbecuen. Wat een verleidelijke recepten!!! *kwijl*
  Ik zou zeker deze prijs willen winnen, want wij lenen altijd de (gas)barbecue van mijn ouders, maar ik mis de houtskool…
  En die pizzasteen zou echt een uitkomst zijn bij ons, want twee van onze vier kids houden niet van barbecue, maar zijn wel gek op pizza. Ideaal dus om dat te combineren!

 5. De enigste goeie reden waarom ik dit zou moeten winnen is zodat ik er dan heerlijk met mn 2 zoons van 9 en 5 ervan kan genieten op warme zomeravonden in de achtertuin!! We zouden er heel erg blij mee zijn!!! Groetjes Lianda, Jemayro en Lichelron

 6. Met grote ogen en openstaande mond kijk ik naar mijn beeldscherm! Ik wil heel graag winnen omdat: Ik allemaal lekkere eten hierop kan bereiden,, omdat het nog gezelliger is met mij en een paar van mijn vrienden erbij, om de bbq sfeer te proeven en delen met mede park/strandgangers, om te experimenteren, om te genieten van het mooie weer en gezelligheid rondom de bbq. Daarom willen we winnen! Wat zou het leuk zijn om mijn “partners in bbq crime” hiermee blijer dan blij te zien :-). Toffe actie francesca

 7. Dit outdoor zomerparadijs pakket met een goddelijke pizzasteen en top bbq stel zal zorg dragen voor een zomer vol avonturen regelrecht uit een sprookjesboek. Dat sprookjesboek wil ik achteraf wel schrijven na een zomer vol avonturen. Geweldige actie! Met Francescakookt.nl is de eerste stap naar een geweldige zomer al gezet!

 8. We hebben eindelijk onze fantastische tuin op orde, waardoor we de rust hebben daar nu heerlijk te genieten van een fantastische BBQ en hoe moet ik anders jou heerlijke recepten uit proberen Francesca? Hoogtijd om lekker te smullen. kom net van de markt met allerlei heerlijke verse ingredienen die prima zouden passen op deze fantastische BBQ, Dus kom maar op, deze kant op!

 9. Wij zijn gek op barbecuen en hebben ook een hele mooie barbecue. Ik wil deze prijs niet voor mezelf winnen maar voor mijn dochter Michelle. Zij gaat in binnenkort op zichzelf wonen in een huis met een kleine binnenplaats. Ik hoop dat Michelle dankzij dit barbecuepakket straks net zo zal genieten van barbecues met vrienden zoals wij dat ook doen.