Gnocchi met pesto, tomaat en mozzarella

Op een doordeweekse avond wil je wel lekker en gezond eten, maar niet te lang in de keuken staan. Dan is dit overheerlijke recept ideaal! Heerlijke pure smaken van pesto en tomaat, gecombineerd met romige mozzarella en natuurlijk gnocchi. Ik krijg alweer trek in deze gnocchi met pesto als ik

Spaghetti met tomaat en mozzarella

Supersimpel en hemelse smaak. Meer valt er niet over deze spaghetti met tomaat en mozzarella te zeggen 🙂 Wat je nodig hebt voor 2 personen: 1/2 pak spaghetti 200gr goede kwaliteit kleine roma tomaatjes flinke handvol basilicum blaadjes flinke handvol platte peterselie blaadjes 2 sjalotjes 1 bol buffel mozzarella olijfolie

Quinoa met garnalen, tomaatjes en veel kruiden

Quinoa is een pseudo-graan dat verbouwd wordt in Zuid Amerika. Doordat het zijn eigen natuurlijke beschermingsstof heeft tegen insecten, zijn er geen bestrijdingsmiddelen nodig waardoor de quinoa die je in de winkel koopt bijna altijd volledig biologisch is. Het zit vol met aminozuren/eiwitten en mineralen zoals magnesium en ijzer. Gelukkig

Limoenmayonaise

Een heerlijke frisse limoenmayonaise voor bij visgerechten. Wat je nodig hebt voor 4 personen: – 2 eidooiers – 1 eetlepel dijon mosterd – 1 theelepel limoensap – 200ml zonnebloemolie – geraspte limoenschil – peper – zeezout Wat je gaat doen: Meng de eidooiers met de mosterd en de limoensap. Meng

salade met gegrilde paprika en hummus 1 1

Salade met gegrilde paprika en hummus

Hummus is een mengsel van kikkererwten, tahin, knoflook en specerijen. Het wordt veel gegeten in landen in het Midden-Oosten en rond de Middellandse Zee. Meestal eten wij het bij brood of als een dip. Maar afgelopen week bedacht ik me dat je er ook prima een saladedressing van kunt maken

salade met rauwe andijvie en gegrilde nectarines 1 1

Salade met andijvie en gegrilde nectarines

Bijna iedereen heeft wel eens andijviestamppot gegeten. Maar rauw is andijvie ook heel lekker, zoals in deze salade met andijvie en gegrilde nectarines die in een handomdraai klaar is. Wist je trouwens dat andijvie familie is van de witlof? Dat proef je ook aan de ietwat bittere smaak. Daarom is

salade met grote garnalen en dille 1

Grote garnalensalade met dille

Ik heb altijd een grote zak tijgergarnalen van de visboer in onze diepvries liggen. Die zijn al gepeld en schoongemaakt en als we dan last minute zin hebben in garnalen, hoef ik ze alleen maar te ontdooien en kan ik aan de slag. Maar de allerlekkerste blijven natuurlijk toch die

Toetsoepje van aardbei en mango

In mijn zoektocht naar verantwoorde toetjes voor doordeweeks maakte ik een keer dit zalige toetsoepje van aardbei en mango voor mijn mannen. Het werd een blijvertje en kwam daardoor ook als recept in mijn boek Mag ik nog een hapje. Je maakt ‘m heel makkelijk met vers, zoet fruit, yoghurt

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)