Samen eten #5: Snel Surinaams koken met Sandra

Zodra iemand bij mij aankomt met kant-en-klare Surinaamse producten en gerechten begin ik vrijwel direct te fronsen. Tot op heden is er weinig van succesvol bij ons thuis door de smaaktest gekomen en was ik geen ster in snel Surinaams koken. Tot ik de specerijenpasta’s van Sorgh & Hoop ontdekte,

Bloemkoolsteaks met pesto en salade

Ik vind bloemkool echt een fantastische groente. Het neemt gemakkelijk smaken op, leent zich voor alle soorten keukens (van Indiaas tot Italiaans) en is makkelijk te bereiden. Mits je ‘m niet gaat koken tot moes (bloemkoolpuree uitgezonderd), want dan moet ik altijd een beetje huilen. Wat je ook heel goed

Francesca’s Weekmenu #281 – Een koninklijke week

Afgelopen week stond in het teken van mijn nieuwe kookboek en de buitenkeuken die werd afgebouwd. Het was een intens drukke week, maar door de heropening van de BSO heb ik zo ontzettend lekker en effectief kunnen werken! Ik vertel jullie er meer over in mijn weekoverzicht :-). De komende

Macaroni met tomaat van Mari Maris

Niets zo troostend als een bordje macaroni, maar eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik het eigenlijk nooit maak. Tot ik een tijdje terug het nieuwe kookboek À la minute van Mari Maris doorbladerde en zo stuitte op het recept voor haar ‘macaroni en tomaat’. Mari vraagt zich af of

Francesca’s Weekmenu #279 – Verwarmend in de lente

Afgelopen week werden we twee dagen getrakteerd op zomerse temperaturen en deze week staat er sneeuw op de planning. Ik vind het maar verwarrend ;-), zeker als ik ga bedenken wat ik wil eten. Want eigenlijk zat ik al helemaal in de salade- en barbecuemodus, maar aankomende week heb ik

Brioche wentelteefjes met avocado, zalm en ei

Voor een broodje met zalm en avocado mag je me altijd wakker maken, zeker tijdens feestdagen! Of misschien wordt het automatisch wel een feestje als je deze brioche wentelteefjes met avocado, zalm en ei maakt, dat kan natuurlijk ook ;-). Ik had nog een half briochebrood in de broodtrommel liggen

Samen Eten #4: Zelf bitterballen maken met Ilona

Misschien denk je ‘Goh, deze vierde aflevering van de podcast Samen Eten komt wel heel snel na de laatste online?’. Nou, dat is helemaal correct! Ik wilde namelijk per se dat deze aflevering met Ilona, oftewel de enige echte Bitterballenkoningin, op de Nationale Bitterballendag online zou komen. Want niemand minder

Samen Eten #3: Koken zonder invloed met Anne

Deze derde aflevering van mijn podcast Samen Eten is een hele bijzondere, vooral voor mij persoonlijk. Want de ster van deze aflevering, Anne, is niet alleen een gaste, maar ook een vriendin. We speelden theater in het stuk Alleen voor Vandaag, waarin we samen met een waanzinnige groep spelers het

Kidneybonencurry met tomaat, munt en rode ui

Bonen zijn geweldig voor een dagje geen vlees, want ze zijn een enorme bron van eiwitten en vezels. Sterker nog, ik vind ze een van de meest natuurlijk vleesvervangers en wij eten minstens één keer per week een avondmaaltijd met bonen. En vaak voeg ik ook nog een handje bonen

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)