Gefrituurde knoflook die je over (bijna) alles kunt strooien

Mijn liefde voor knoflook is zo groot dat er wel een paar bollen per week doorheen gaan. En als ik gefrituurde knoflook maak, kan ik me bijna niet bedwingen om het achter elkaar op te eten. Nog voordat het ooit op mijn gerecht terecht komt als topping ;-). Gefrituurde knoflook

Gnocchi uit de oven met Honingtomaten en gekarameliseerde ui

Samenwerking – Ik ben dol op gnocchi uit de oven en we maken het dan ook regelmatig thuis. Vaak met veel kaas erover om te gratineren. Maar deze keer niet. Ik liet me namelijk inspireren door de week zonder vlees (en zuivel) en wilde een gerecht maken (zonder vlees en

Knolselderijsteak met gnocchi en peterseliepesto

Mijn liefde voor knolselderij is groot, maar knolselderijsteak had ik er nog niet eerder mee gemaakt. Echt steaks zijn het natuurlijk niet, maar het is wel een geweldige plantaardige vleesvervanger als je een dagje geen vlees wilt eten. Ik heb inmiddels op verschillende manier mijn knolselderijsteak bereid en wat ik

Gefrituurde sjalotjes (oftewel gebakken uitjes) maak je zo!

Er zijn een paar dingen die ik ongegeneerd kan blijven eten en gefrituurde sjalotjes (oftewel gebakken uitjes) is er daar een van. De smaak en knapperigheid zijn voor mij verslavend lekker en ik gebruik het daarom (misschien iets te) vaak als garnering. In ieder geval op tal van Aziatische gerechten,

Basisrecept voor romige knolselderijsoep

Knolselderijsoep is altijd een feest om te maken in dit seizoen. En die pan soep kun je al in 45 minuten klaar hebben! Vandaag deel ik met jullie mijn basisrecept voor een romige knolselderijsoep en die is echt heel simpel. De basis is voor mij altijd ui, knoflook en knolselderij.

Pompoensoep met crostini’s en kruidensalsa

Deze pompoensoep met crostini’s en kruidensalsa is het voorgerecht van mijn budget kerstmenu van dit jaar. Een romige en smaakvolle soep die ook nog eens heel makkelijk te maken is. Ik geef er een extra feestelijke twist aan door er crostini’s met gepofte knoflookspread, geroosterde pompoen en kruidensalsa bij te

champignonmousse voor op de borrelplank 1

Champignonmousse voor op de borrelplank

Door mijn kennismaking met Willemijn en haar snelle hammousse raakte ik geïnspireerd voor dit vegetarische borrelrecept. Deze champignonmousse is heel makkelijk om te maken, lekker romig en heerlijk van smaak door de toevoeging van gerookt paprikapoeder en mosterd. Serveer de champignonmousse met stokbrood, crostini’s of snackcups en je hebt een

romige pompoensoep met pistache 1

Geroosterde romige pompoensoep met pistache

Samenwerking – Mijn meest favoriete soepen zijn romig, vol van smaak en zo puur mogelijk. Ik wil de smaak van de groenten nog kunnen terug proeven en daarom rooster ik ze vaak voordat ze in de soep verdwijnen. Zoals ik deed voor deze romige pompoensoep. Een soep gemaakt van flespompoen,

wortelrisotto met loofpesto van Karin 1

Wortelrisotto met loofpesto van Karin

Vegetarisch koken is voor veel mensen vaak nog best een uitdaging, zeker als je in de beginfase een of twee dagen vlees, vis of gevogelte wilt verruilen voor vegetarisch. In eerste instantie ga je vaak vervangen, maar op een gegeven moment ontdek je dat je groenten gewoon de glansrol kunt

gesmoorde aubergine met masala en ui 1

Gesmoorde aubergine met masala en ui

Wat kan ik toch genieten van aubergine als bijgerecht. Vandaag heb ik weer een nieuwe variatie voor jullie gemaakt, namelijk gesmoorde aubergine met masala en ui. Je bakt de aubergine eerst op hoog vuur goudbruin aan en daarna smoor je ‘m nog even met gebakken ui en geurige masala tot

spaghetti met geroosterde cherrytomatensaus 1

Spaghetti met cherrytomatensaus

Een tijdje terug had ik een kilo cherrytomaten in huis die ik besloot te roosteren in de oven. Uiteindelijk werd het een cherrytomatensaus voor mijn spaghetti die zalig was. En ik had ook nog eens genoeg saus over voor nog een tweede maaltijd. Meer recepten met cherrytomaten vind je hier.

broodje halloumi met jalapeno sjalotspread 1

Broodje halloumi met jalapeño-sjalotspread

Halloumi is heerlijk om te bakken in de pan. Eenmaal goudbruin gebakken kun je de plakken perfect gebruiken voor een vegetarisch broodje. Maar alleen halloumi op een broodje is een beetje saai en daarom bedacht ik deze jalapeño-sjalotspread erbij. Voor iedereen die wel een beetje pit wil toevoegen aan zijn

gevulde zoete aardappels met aubergine en kikkererwten 1

Gevulde zoete aardappels met aubergine en kikkererwten

Samenwerking – Ik ben dol op gevulde zoete aardappels en ik maak ze op alle mogelijke manieren. Een van mijn favoriete manieren was altijd tex mex-style, die ik ook op de barbecue maakte, maar daar is nu een nieuwe favoriet bij gekomen! Namelijk deze gevulde zoete aardappels met aubergine en

vegetarische fajitas met halloumi en ovengroenten 1

Vegetarische fajita’s met halloumi en ovengroenten

Samenwerking – In de Tex Mex keuken vind je diverse gerechten die hun naam te denken hebben aan de vouwwijze van de tortilla wraps. Zo worden enchilada’s altijd gemaakt van opgerolde wraps, voor taco’s maak je er tacoschelpen van en voor burrito’s worden de wraps eerst gevuld en daarna dichtgevouwen

smokey pizzasaus 1

Smokey pizzasaus

Tot een paar weken geleden schepte ik op mijn pizzabodems alleen traditionele pizzasaus. Meestal zelfgemaakt en soms gekocht. Maar toen kwam mijn Mr. opeens aanzetten met zijn zelfgemaakte smokey pizzasaus voor het FormuleKip recept van Imola (jawel, mini pizza’s voor de GrandPrix van Imola). En die was me toch lekker!

hartige groentecake met courgette en honingtomaten 1

Hartige groentecake met courgette en Honingtomaten

Afgelopen week deelde ik met jullie al mijn hartige cupcakes met Honingtomaten en vandaag staat er nog een hartig baksel op de planning. Ik bakte onlangs namelijk deze hartige groentecake met courgette en Honingtomaten en dat was een schot in de roos. Want naast een heerlijk tussendoortje is het ook

gazpacho met tabasco en knoflookcroutons 1

Gazpacho met tabasco en knoflookcroutons

Mij mag je in de zomer wakker maken voor gazpacho en ik kan het de hele dag door eten. Of drinken zelfs, want als je gazpacho in een glaasje schenkt is het ook heerlijk als tussendoortje. Ik heb al meerdere gazpacho varianten gemaakt en deze is mijn favoriet. Een klassieke

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)