Prei van de barbecue met kruiden vinaigrette

Prei van de barbecue is een van de makkelijkste groentegerechten die je op de barbecue kunt bereiden. Het enige wat je nodig hebt is een brandende barbecue en een paar stengels prei. Je legt de stengels in z’n geheel op een rooster en daarna blaker je de buitenkanten mooi zwart

Salade met aardbeien, gegrilde asperges en oude kaas

Hollandse asperges en aardbeien gaan heel goed samen. Niet voor niets combineerde ik ze samen in deze salade met aardbeien, gegrilde asperges, oude kaas en een aardbeien vinaigrette die je heel makkelijk buiten kunt maken. Zowel in je achtertuin, ergens op een veldje of op de camping. Je kunt deze

Galette met groene asperges en brie

Niets lekkerder dan een galette met groene asperges in dit lenteseizoen! Door de groene asperges wat kleiner te snijden, kun je ze rauw toevoegen aan de vulling, waardoor ze nog wat bite hebben zodra de galette uit de oven komt. En door er nog wat gesmoorde prei, blokjes brie, citroen,

Peterseliepesto met pistache en citroen

Peterseliepesto is een heerlijke variatie op de klassieke basilicumpesto. Ik maakte mijn pesto met platte peterselie en voegde nog pistachenoten en citroenrasp toe. Wat geweldig combineerde met de aromatische kruiden. Platte peterselie en krulpeterselie zijn twee veelvoorkomende soorten peterselie. Platte peterselie heeft gladde, platte bladeren terwijl krulpeterselie gekrulde, decoratieve bladeren

Aspergesalade met knoflookkrieltjes, bieslook en ei

Het aspergeseizoen is weer begonnen en daar word ik een vrolijk mens van! Okay, een nog vrolijker mens dan ;-). Ik heb de afgelopen tijd al flink wat recepten ermee gemaakt en vandaag is het tijd voor mijn nieuwe aspergesalade met knoflookkrieltjes, bieslookdressing en zachtgekookt ei. Asperges worden vaak met

Vlechtbrood met tomaat en Italiaanse kruiden

Niets lekkerder dan een versgebakken vlechtbrood bij je brunch of borrel. Met zijn krokante korst en zachte binnenkant schreeuwt hij bijna om uitbundig besmeerd te worden met romige boter, een ziltige tapenade of pittige salsa. Ik maakte het feest nog wat groter, want dit vlechtbrood zit boordevol zongedroogde tomaten (alhoewel

Ravioli met spinaziepesto, burrata en Honingtomaten

Ik had laatst een kliekje verse spinazieblaadjes in de koelkast en keek tegelijkertijd naar een basilicumplantje dat niet van plan was om nog ergens dit jaar te gaan floreren. Binnen 20 minuten was mijn ravioli met spinaziepesto, burrata en Honingtomaten geboren en dat was het beste wat ik had kunnen

Wortelsoep met gember, paksoi en kikkererwten

Wortelsoep is een heerlijke en gezonde soep die in de basis met maar heel weinig ingrediënten gemaakt wordt. Met wortels, ui, knoflook kom je namelijk al een heel eind. Maar als je daar nog wat smaakmakers aan toevoegt, word je wortelsoep nog veel spannender. Ik maakte van de wortelsoep met

Gefrituurde knoflook die je over (bijna) alles kunt strooien

Mijn liefde voor knoflook is zo groot dat er wel een paar bollen per week doorheen gaan. En als ik gefrituurde knoflook maak, kan ik me bijna niet bedwingen om het achter elkaar op te eten. Nog voordat het ooit op mijn gerecht terecht komt als topping ;-). Gefrituurde knoflook

Gnocchi uit de oven met Honingtomaten en gekarameliseerde ui

Samenwerking – Ik ben dol op gnocchi uit de oven en we maken het dan ook regelmatig thuis. Vaak met veel kaas erover om te gratineren. Maar deze keer niet. Ik liet me namelijk inspireren door de week zonder vlees (en zuivel) en wilde een gerecht maken (zonder vlees en

Knolselderijsteak met gnocchi en peterseliepesto

Mijn liefde voor knolselderij is groot, maar knolselderijsteak had ik er nog niet eerder mee gemaakt. Echt steaks zijn het natuurlijk niet, maar het is wel een geweldige plantaardige vleesvervanger als je een dagje geen vlees wilt eten. Ik heb inmiddels op verschillende manier mijn knolselderijsteak bereid en wat ik

Gefrituurde sjalotjes (oftewel gebakken uitjes) maak je zo!

Er zijn een paar dingen die ik ongegeneerd kan blijven eten en gefrituurde sjalotjes (oftewel gebakken uitjes) is er daar een van. De smaak en knapperigheid zijn voor mij verslavend lekker en ik gebruik het daarom (misschien iets te) vaak als garnering. In ieder geval op tal van Aziatische gerechten,

Basisrecept voor romige knolselderijsoep

Knolselderijsoep is altijd een feest om te maken in dit seizoen. En die pan soep kun je al in 45 minuten klaar hebben! Vandaag deel ik met jullie mijn basisrecept voor een romige knolselderijsoep en die is echt heel simpel. De basis is voor mij altijd ui, knoflook en knolselderij.

Pompoensoep met crostini’s en kruidensalsa

Deze pompoensoep met crostini’s en kruidensalsa is het voorgerecht van mijn budget kerstmenu van dit jaar. Een romige en smaakvolle soep die ook nog eens heel makkelijk te maken is. Ik geef er een extra feestelijke twist aan door er crostini’s met gepofte knoflookspread, geroosterde pompoen en kruidensalsa bij te

champignonmousse voor op de borrelplank 1

Champignonmousse voor op de borrelplank

Door mijn kennismaking met Willemijn en haar snelle hammousse raakte ik geïnspireerd voor dit vegetarische borrelrecept. Deze champignonmousse is heel makkelijk om te maken, lekker romig en heerlijk van smaak door de toevoeging van gerookt paprikapoeder en mosterd. Serveer de champignonmousse met stokbrood, crostini’s of snackcups en je hebt een

romige pompoensoep met pistache 1

Geroosterde romige pompoensoep met pistache

Samenwerking – Mijn meest favoriete soepen zijn romig, vol van smaak en zo puur mogelijk. Ik wil de smaak van de groenten nog kunnen terug proeven en daarom rooster ik ze vaak voordat ze in de soep verdwijnen. Zoals ik deed voor deze romige pompoensoep. Een soep gemaakt van flespompoen,

wortelrisotto met loofpesto van Karin 1

Wortelrisotto met loofpesto van Karin

Vegetarisch koken is voor veel mensen vaak nog best een uitdaging, zeker als je in de beginfase een of twee dagen vlees, vis of gevogelte wilt verruilen voor vegetarisch. In eerste instantie ga je vaak vervangen, maar op een gegeven moment ontdek je dat je groenten gewoon de glansrol kunt

gesmoorde aubergine met masala en ui 1

Gesmoorde aubergine met masala en ui

Wat kan ik toch genieten van aubergine als bijgerecht. Vandaag heb ik weer een nieuwe variatie voor jullie gemaakt, namelijk gesmoorde aubergine met masala en ui. Je bakt de aubergine eerst op hoog vuur goudbruin aan en daarna smoor je ‘m nog even met gebakken ui en geurige masala tot

spaghetti met geroosterde cherrytomatensaus 1

Spaghetti met cherrytomatensaus

Een tijdje terug had ik een kilo cherrytomaten in huis die ik besloot te roosteren in de oven. Uiteindelijk werd het een cherrytomatensaus voor mijn spaghetti die zalig was. En ik had ook nog eens genoeg saus over voor nog een tweede maaltijd. Meer recepten met cherrytomaten vind je hier.

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer