Review Bridges Amsterdam

Soms heb je mazzel in het leven. Zo reserveerde ik tijdens de laatste Dining with the Stars een tafel voor 2 bij Bridges in Amsterdam. En vlak voordat we daar gingen lunchen kregen ze een Michelinster. En dan heb je mazzel, in ieder geval in mijn belevingswereld. Bridges is gevestigd

Review Clipper thee

Ik krijg inmiddels enorm veel persberichten in mijn inbox over foodproducten. De een wat interessanter dan de ander en heel soms zit er een persbericht tussen waardoor ik zelf een klein geluksmomentje heb. En dat was het geval toen ik las dat Clipper thee ook in Nederland verkrijgbaar is! Clipper

Speelse broodjes voor kinderen

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik graag met en voor kinderen kook. Niet alleen voor mijn eigen peuter, maar ook voor anderen. Lekker en gezond eten is leuk, maar voordat kinderen zo ver zijn, moet je ze soms wel even een handje helpen. Want het gaat niet altijd

Een kijkje in mijn leven: december 2013

December stond bij ons thuis alleen maar in het teken van koken, eten en uit eten. Het was een heerlijke feestmaand en ik heb er van genoten, maar ik kan even geen feestmaaltijd meer zien 😉 Het is ook een beetje een gekke maand, want als foodblogger ben je al

Francesca Kookt! Flop 10 van 2013

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, ik snap wel waarom jullie deze recepten het minst bekeken hebben in 2013. De Flop 10 van 2013 kenmerkt zich namelijk door de meest slechte foto’s die ik in 2013 heb gemaakt 😉 Ik heb grinnikend achter de laptop deze

Francesca Kookt! Top 10 van 2013

De laatste dag van 2013, nog een paar uur en we gaan massaal aan de oliebollen, appelbeignets en champagne. En dan is het opeens 2014. Een nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden en waar alles nog open staat. Laat maar komen, ik heb zin in het nieuwe jaar 🙂

Kookworkshop NOBLE Academy met Edwin Kats

In januari 2014 start restaurant NOBLE met de NOBLE Academy. In meerdaagse kookworkshops kunnen amateurkoks de fijne kneepjes van het vak leren. Co-blogger Bo was aanwezig bij de eerste kookworkshop van de NOBLE Academy waar met Patron Cuisinier Edwin Kats een diner werd bereid. Ze vertelt jullie er alles over

10 alternatieven voor ontbijten met brood

Ik wil niet iedere dag ontbijten met brood. Niet zozeer vanwege de koolhydraten of de discussie over tarwe, maar meer omdat ik hou van variatie. Het smaakt me beter en het is gezonder, ik kan geen betere reden bedenken. En hou me ten goede, een donkerbruin broodje met oude kaas…yum!

Fijne kerstdagen!

Lieve foodies, op deze kerstochtend wil ik jullie allemaal een hele fijne kerst toewensen. Hopelijk zitten jullie net zo ontspannen als ik te genieten van een ontbijtje. Ik heb ervan genoten om de afgelopen maanden voor jullie alle kerstrecepten voor te bereiden. Eet er lekker van! Maar belangrijkste blijft om

Alle Francesca Kookt kerstmenu’s op een rij

Het is de dag voor Kerstmis en jullie krijgen geen nieuwe recepten meer van me. Het leek me wel genoeg voor nu 😉 Maar aangezien er zoveel kerstmenu’s de revue hebben gepasseerd, heb ik ze nog wel even netjes voor jullie onder elkaar gezet. Voor de lastminute kerstrecept inspiratie. Maak

De bijzondere groenten van Kwekerij Zonnemaire

Een verlaten landweggetje in Zeeland. We komen aangereden bij een hek, stappen uit en zien een vrouw vrolijk en druk zwaaien naar ons. “Joehoe, ik kom eraan!” En dan opent de poort naar Kwekerij Zonnemaire, het Zeeuwse paradijs van Dieneke Klompe. En ze komt ons lachend tegemoet. Het leven van

Francesca’s Food Inspiratie #2

De tweede editie van Francesca’s Food Inspiratie is een feit! Met daarin de laatste nieuwtjes op het gebied van food, drinks, kookboeken, hotspots en ander foodgerelateerd nieuws. En de persberichten en mails vlogen me de afgelopen weken om de oren. Zo vlak voor de feestdagen wil iedereen nog wel een

Review APARTT.e Taste on a Stone

Onlangs ben ik aanwezig geweest bij de introductie van het nieuwe concept APARTT.e Taste on a Stone. APARTT Eten & Drinken is gelegen aan de Blaak, in de oude haven van Rotterdam. De ingang onder de kubuswoningen van architect Piet Blom verdoezelt wat een geweldige locatie dit is, inclusief groot

Tentoonstelling ‘For the love of chocolate’

Wat zou een wereld zijn zonder chocolade? Ik heb het me afgevraagd toen ik bij de opening was van de tentoonstelling ‘For the love of chocolate’ in Het Scheepvaartmuseum. Want chocolade is overal en zo ontzettend lekker. Maar als je in de wereld van cacaoproductie duikt dan schrik je best

Italiaans kerstmenu

Ik ben een grote liefhebber van de Italiaanse keuken. Je kunt me er voor wakker maken zeg maar. Dus waarom niet een Italiaans kerstmenu dit jaar! Met antipasti, primo, secondo en dolce. Zoals een Italiaan het graag ziet. En veel is al voor te bereiden en dat maakt het tot

10x De lekkerste recepten voor sinterklaasavond

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nog even en dan is het sinterklaasavond. Bij ons thuis vieren we het altijd uitgebreid met de kids. Vooral de spanning en magie van Sinterklaas is bij ons belangrijk, de hoeveelheid cadeautjes wat minder. Maar het eten des te meer! Daarom heb ik voor jullie 10 van mijn lekkerste recepten

Pizzarette review

Hou jij van pizza? En helemaal van écht verse pizza’s die net uit de steenoven komen? Lees dan vooral verder, want het water zal je in de mond lopen! Toen ik de vraag kreeg of ik samen met Francesca de Pizzarette wilde testen, heb ik gelijk JA geroepen. Want oh

Seizoensgroenten november

Als je door onze supermarkten loopt, kun je bijna alle groente en fruit het hele jaar door krijgen. Aardbeien in de herfst, venkel in maart, spruitjes in juni en watermeloen in de winter. Eigenlijk heel gek, want wie heeft er nou zin in een watermeloen in de winter? Door de

Francesca’s Food Inspiratie #1

Ik krijg heel vaak persberichten binnen van nieuwe producten die gelanceerd zijn, oude producten in een nieuw jasje, openingen van nieuwe restaurants en ander food nieuws. Soms vind ik dingen wel interessant, maar wil ik er niet een hele blog aan wijden. En ik vind het ook niets om jullie

Chocolate Company Amsterdam

Recentelijk opende de Chocolate Company zijn deuren aan de Rijnstraat in Amsterdam. En de naam verraadt al een hoop, want zodra je binnen komt gaat het alleen nog maar over chocolade. En wat voor chocolade…iedere chocolade addict zou hier voor gaas gaan! Bij de opening kon ik niet aanwezig zijn,

De rol van de vrouw in onze voedselcultuur

Gistermiddag zat ik naast een bijzonder aardige man te eten bij Ron Blaauw. Ik kende hem niet, heb niet eens zijn naam gevraagd tijdens de lunch (sorry daarvoor), maar we hebben heerlijke gesprekken gevoerd. Over onze voedselcultuur, slow food, dat we zo weinig tijd aan gezonde en echte voeding besteden

Seizoensfruit oktober

Als je door onze supermarkten loopt, kun je bijna alle groente en fruit het hele jaar door krijgen. Aardbeien in de herfst, venkel in maart, spruitjes in juni en watermeloen in de winter. Eigenlijk heel gek, want wie heeft er nou zin in een watermeloen in de winter? Door de

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)