Review Eibertje Kiest…

Sta jij ook wel eens voor het schap in de supermarkt met de vraag ‘welk product moet ik nou kiezen?’. Nou, ik wel. De laatste jaren nog veel bewuster dan vroeger. Want sinds ik een kind heb, ben ik me nog kritischer gaan afvragen welke voedingsproducten nou echt gezond zijn.

Een kijkje in mijn leven – juni 2013

Het is vandaag 1 juli. De zomer is al even begonnen, maar de zon heeft er nog niet veel zin in. Maar daar gaan we niet op wachten, het leven is al leuk genoeg 🙂 De maand juni was een drukke en ontzettend gezellige maand in huize Francesca. Neem een

Review meelopen bij Restaurant Niven

Ik kan natuurlijk een lovende blog schrijven over dineren bij Restaurant Niven. Over de prachtige lokatie in Rijswijk, de sfeervolle inrichting, het jonge en energieke bedienend personeel en over het belangrijkste van alles, de geweldige creaties die uit de keuken van Niven Kunz en zijn brigade worden getoverd. Dat zou

Review De Peperbol in Amsterdam

Als je op zoek bent naar een uitgebreide collectie kruiden en specerijen en ook nog eens heel erg van thee houdt, dan ben je bij De Peperbol in Amsterdam aan het juiste adres. De winkel is gevestigd op de Albert Cuyp in Amsterdam en zodra je de hoek om komt

Een kijkje in mijn leven – mei 2013

Voor wie mij (nog) niet volgt op Instagram heb ik vanaf deze maand een nieuwe rubriek: Een kijkje in mijn leven. Al mijn food belevenissen en leuke momenten met mijn 2 mannen, familie en vrienden post ik op Instagram. En een selectie daarvan laat ik jullie maandelijks zien op Francesca

Hoera, ik ben 1!

Nooit gedacht dat ik mijn 1e verjaardag opnieuw zou vieren. Maar het is me toch gelukt. Want vandaag bestaat Francesca Kookt! precies 1 jaar! En wat een mooi jaar is het geweest. Mijn blog ontstond uit gekkigheid en een collega die me aanspoorde om verder te schrijven. Dank je wel

De top 10 recepten van het 1e jaar Francesca Kookt!

Het 1e jaar van Francesca Kookt! is achter de rug en dit waren jullie meest favoriete recepten:   10. Italiaanse amuse: rood, wit en groen in een glaasje 9. Courgette uit de oven 8. Overheerlijke lamsbout uit de oven 7. Paddenstoelentaart met salie en gruyère 6. Panna cotta met rood

Review Lovechock chocoladerepen

Kennen jullie de chocoladerepen van Lovechock al? Zo niet, dan gaan we daar eens heel snel verandering in brengen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ze tot 2 weken geleden ook niet kende, maar na het proeven van mijn eerste reep Lovechock ben ik om! Over Lovechock Het brein achter

Na Pasen komt zonneschijn!

Dag maart en de Paasdagen. Het is april, tijd voor nieuwe food uitdagingen en zon. We hebben een heerlijk ontspannen paasweekend gehad. Ik ben nog aan het nagenieten van al het lekkers en de gezelligheid. Er zijn veel lekkere nieuwe gerechten gemaakt waarvan jullie zeker de recepten krijgen in april.

Restaurant review: Ristorante Fratelli in Leiden

Onlangs was er weer de Restaurant Week en als food lovers maken wij daar graag gebruik van. Een super moment om weer eens nieuwe restaurants te leren kennen. Deze keer besloot ik om een lunch te reserveren en we namen onze kleine jongen ook mee. Onze ontdekkingsreis bracht ons op

Alles over sojasaus

Sojasaus, we kennen het allemaal. Het zwarte vloeibare goud wat je bij je sushi krijgt geserveerd. Maar sojasaus is nog veel meer. Het heeft een prachtig rijke historie, een indrukwekkend natuurlijk productieproces en tal van mogelijkheden om toe te passen in gerechten. Kikkoman Afgelopen week had ik de eer om

Wat eet Francesca Kookt! tijdens de kerst?

Poeh, ik ben eruit! Alle kerstdagen zijn culinair ingevuld. Ieder jaar is het weer een uitdaging. Wat gaan we wanneer, waar en met wie eten. En wat is de juiste balans tussen zelf maken en laten koken. Want echt, je kunt het je ook te complex maken tijdens de feestdagen.

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer