30x lekkere en bewuste recepten voor onderweg

Samenwerking – Afgelopen jaar zijn mijn fans flink aan de slag gegaan met de heerlijke biologische producten van Leev. Ze kregen een box thuisgestuurd met de producten van Leev (meer hierover lees je in mijn vorige blog) en daarmee maakten ze recepten voor onderweg. Vandaag deel ik maar liefst 30 lekkere en bewuste recepten voor onderweg. Sla dit artikel op zodat je nooit meer verlegen zit om makkelijke recepten waarmee je ook onderweg lekker en bewust kunt eten! Oh, en ik maak onderaan deze blog ook de winnaars bekend die mooie prijzen hebben gewonnen 🙂

5x ontbijt om mee te nemen

Ontbijtjes die je normaal thuis maakt kun je ook heel makkelijk meenemen als je een goed afsluitbaar bakje of beker hebt. Nog een lepel in de tas en je kunt genieten van bijvoorbeeld:

Een luxe havermout ontbijt met appel die je thuis bakt en gesneden meeneemt in een bakje. Dit recept is van Healthyfoodlove en deze maakte ze met de Oerr Haver Start van Leev. Weer eens wat anders dan havermoutpap. Ook heel lekker als tussendoortje!

Nog een heerlijk recept van Healthyfoodlove is granola met de smaak van bananenbrood die ze ook maakte met de havermout van Leev. Neem de granola en yoghurt of kwark los mee en voeg het samen in een beker vlak voordat je gaat eten.

Noor maakte een lekkere vezelrijke en voedzame smoothie van volle yoghurt, mango en Oerrr Haver Start. Deze kun je makkelijk in een goed afsluitbare beker meenemen onderweg.

Door naar de Oerrr Granola waarmee Jeanette een heerlijk ontbijt mee maakte. De granola combineerde ze met vanillevla (vanilleyoghurt kan ook), blauwe bessen, een laagje kwark, frambozen en chocoladerasp. Hiervoor kun je ook heel goed diepvriesfruit gebruiken wat ontdooit terwijl je onderweg bent.

Als laatste nog een recept van Healthyfoodlove (want die ging helemaal los met de ontbijtjes), deze geweldige nicecream met granola! Deze kun je heel goed meenemen in een goed afsluitbare beker.

15 tips en recepten voor een lunch op kantoor of onderweg

Ik vertelde het al eerder in mijn vorige artikel. Voor een lunch onderweg of op kantoor is het handig om bakjes te hebben met vakverdelers. En als je vooraf goed plant en voorbereidt heb je altijd een heerlijke lunch om mee te nemen. Kijk bijvoorbeeld naar de lunchtrommel van Mariëlle.

Ook Désirée weet wel hoe ze een lunchtrommel moet vullen! Naast de bammetjes en vers fruit bakte ze er ook nog muffins met havermout, appel, kaneel en fudge bij. Wist je trouwens dat je dit soort muffins heel goed per stuk kunt invriezen? Deze kun je dus makkelijk voorbereiden. Hier vind je een lekker recept voor dit soort muffins.

De Oerrr Crackers van Leev waren enorm in trek bij mijn fans! Er werden heerlijke combinaties gemaakt:

  • Crackers belegd met roomkaas, rauwkost en kiemen of met honing, plakjes brie en walnoten bijvoorbeeld
  • Inge belegde de crackers met zuivelspread en pesto en geitenkaas met komkommer. Ze vond het trouwens ideaal dat de crackers per 2 stuks verpakt zijn. Zo kun je ze makkelijk meenemen en blijven ze langer vers.

  • Mariëlle belegde haar crackers met verschillende soorten hummus met wat tomaat en komkommer. Simpel, makkelijk en ontzettend lekker. Hier vind je een lekker recept voor pompoenhummus.
  • Jeanette maakte een feest van haar cracker met lijnzaad door deze te beleggen met tahin, gekookt ei, avocado, oregano, kiemen, cherrytomaten en een toefje mayonaise
  • En hier vind je nog 3 verschillende gezonde cracker recepten. Met avocado en tomaat, kaas en vijgenjam en geitenkaas, honing en komkommer.

Naast crackers kun je ook soep meenemen naar kantoor. Bijvoorbeeld in een thermoskan zodat het langer warm blijft of in een goed afsluitbaar bakje waarna je het op kantoor opwarmt (als die mogelijkheid er is). Zo at Niels een zoete aardappelsoep met daarbij twee Oerrr crackers vezelrijk spelt & lijnzaad. De linker cracker is belegd met humus met rode biet en entrecote en de rechter met brie en cherrytomaten.

Door naar de wraps en pannenkoeken, die kun je namelijk ook heel goed meenemen onderweg! Zo maakte Rianne een wrap gemaakt met de Oerrr havermout en belegde die met roomkaas, kipham en rucola. Zo maak je de wraps: Mix 50 gr havermout, 100 ml sojamelk, 1 ei en een snufje zout in de blender. Bak de wraps daarna zonder boter in een koekenpan met antiaanbaklaag.

Marielle maakte heerlijke havermout pannenkoeken waarvan je hier het recept vindt.

Ook lekker is deze havermout/boekweitwrap met gegrilde groente, ricotta, pesto, parmaham en rucola. Bianca at deze thuis, maar je kunt de wrap ook makkelijk meenemen. Neem eventueel alle ingrediënten los mee in een bakje met vakverdelers en beleg de wrap vlak voordat je gaat eten.

Met rijstwafels kun je natuurlijk ook heerlijk lunchen! Zo belegde Noor haar rijstwafels van Leev met kipsalade, sla, rauwkost en gedroogde tomaten.

Als laatste nog een zoete lunch voor de liefhebbers. Mai maakte havermout met appel, kaneel, kokosvlokken en limoenrasp. Is het geen beauty! Bereid het ’s ochtends vast voor of zet ’s avonds overnight oats alvast in de koelkast. Neem het in een goed afgesloten beker mee voor onderweg.

10 tips en recepten voor tussendoortjes onderweg

Tussendoortjes voor onderweg kun je heel makkelijk of wat uitgebreider aanpakken. Hieronder deel ik de makkelijke tips, maar ook slimme en lekkere recepten. In mijn vorige artikel vind je hier ook nog tips voor.

Mariëlle bakte bijvoorbeeld een heerlijke havermout-appelcake waarvoor je hier het recept vindt.

En wat denk je van deze snelle snack met linzenwafels, pindakaas, banaan en granola? Kun je ook heel makkelijk smeren als je op kantoor bent.

Havermoutkoekjes zijn ook altijd zo lekker als snack. Jeanette maakte ze met appel, peer en noten en nam ze mee onderweg samen met een thermoskan koffie. Een basisrecept voor havermoutkoekjes vind je hier.

Dit recept vond ik hartstikke leuk: Ze dipte een rijstwafel in gesmolten chocolade en bestrooide deze daarna met kokosrasp. Even laten afkoelen en je hebt een heerlijke snack om mee te nemen. Of maak mini rijstwafels snacks. Het recept vind je hier.

Bianca had ook zin in chocolade mengde 2 gesmolten blokjes 70% chocolade met framboos met 1 grof verkruimelde speltwafel en een beetje kaneel.

En wat denken jullie van deze glutenvrije carrot cake met honing en een kokosmelk frosting met chai kruiden en granola van Mai? Zalig is deze! Dit is het recept:

Ingrediënten:
  • 500 gram wortels
  • 300 gram amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 90 gram dadels
  • 75 gram Griekse yoghurt
  • 150 gram honing
  • 110 ml kokosolie
  • 2 tl chai tea kruiden
  • 1 vanillestokje
  • Kokosmelk (vol vet)
  • Monchou
  • Kokosrasp
  • Leev granola
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een bakblik in met kokosolie
  3. Rasp de wortels en doe ze in een kom.
  4. Hak de dadels helemaal fijn .
  5. Doe in een andere kom de amandelmeel, bakpoeder, chai tea kruiden en merg van vanille stokje
  6. Verwarm de kokosolie. Zodra de kokosolie helemaal gesmolten is doe je de dadels erbij in en laat je zacht worden.
  7. Mix het kokosolie mengsel met de geraspte wortels
  8. Voeg hier de eieren, yoghurt en honing aan toe mix dit allemaal goed door elkaar
  9. Voeg dan beetje bij beetje de droge ingrediënten eraan toe en mix dit ook goed door elkaar.
  10. Doe alles in een bakvorm en bak dit ongeveer 50 – 60 minuten af
  11. Laat voor de frosting het blikje vol vette kokosmelk het liefst 24 uur goed koud worden in de koelkast.
  12. Maak het blikje open en schep alleen de vette laag eraf in een kom. Het vocht gebruik je niet. Maar kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een smoothie of curry.
  13.  Doe wat kokosrasp erbij en een gelijk deel monchou en klop dit gezamenlijk goed op.
  14. Dit smeer je op de carrotcake en top je af met de granola van Leev.

Nou hoeft verantwoord en bewust snacken niet te betekenen dat je gelijk de keuken in moet duiken. Zo heeft Leev hele lekkere Oerrr mini’s, koeken en chips die perfect zijn voor het snackmoment.

Bijvoorbeeld als je aan het Risken bent…,

…net een voetbalwedstrijd hebt gespeeld…,

…of onderweg bent in de trein.

En zelfs als je in Japan, Praag of Edinburgh bent. Neem gewoon een paar repen mee in je handbagage!

En de winnaars zijn…

Er waren zoveel heerlijke inzendingen van mijn fans en die van Gewoon wat een studentje eet en Uit Pauline’s Keuken waardoor we het echt moeilijk vonden om de winnaars aan te wijzen, maar het is gelukt!

  • Healthyfoodlove wint een hele dag wellness voor 2 personen inclusief massage!
  • De winnaars van een jaar lang Leev onbijt zijn de fans Doornathalie (Uit Pauline’s Keuken) en Laura (GWESSE). Zij winnen beide 2x een jaar lang Leev ontbijt met onder andere granola, muesli en havermout!

Gefeliciteerd allemaal met jullie prijzen 🙂

Geniet van al deze tips en recepten voor onderweg! Hopelijk inspireert het jullie en ontdek je zelf ook wat gevarieerd en bewust eten met de oerrrvoeding van Leev voor je doet. En hoe je door kleine aanpassingen in je leevstijl meer energie en kracht krijgt. Eet lekker!

Bewaar de recepten op Pinterest!

Wil je deze recepten bewaren voor later? Sla deze foto dan op een van je Pinterest borden op. Zo kun je ze weer makkelijk terugvinden.

Dit is een samenwerking met Leev. Lees hier mijn disclaimer.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “30x lekkere en bewuste recepten voor onderweg”

  1. Zooo lekker wat ik allemaal zie
    Nu nog zo leren koken mag eigenlijk geen zout en suiker
    Wil wel leren gezonde dingen te maken met koken en bakken