pruimencake met ricotta sinaasappel en tijm 1

Pruimencake met ricotta, sinaasappel en tijm

Traditiegetrouw bak ik richting het einde van het pruimenseizoen nog snel een pruimencake. Meerdere eigenlijk, want ik ben dol op pruimen en alle gerechten waar ze in verwerkt zijn. Vorig jaar bakte ik nog deze cake met pruimen, amandel en specerijen en vandaag is het de beurt aan mijn pruimencake

hartige cupcakes met honingtomaten voor in de lunchtrommel 1

Hartige cupcakes met Honingtomaten voor in de lunchtrommel

Samenwerking – Na 6 heerlijke zomervakantieweken gaan onze jongens vandaag weer naar school. Zij hebben er onwijs veel zin in, en ik inmiddels ook ;-). Mooi moment om de inhoud van de lunchtrommel weer eens een beetje aandacht te geven en daarvoor heb ik vandaag een heerlijk recept voor jullie,

groente enchiladas met geroosterde kip 1

Groente enchilada’s met geroosterde kip

Samenwerking – Als ik enchilada’s maak als avondeten, zit er vaak niet heel veel groente in.  Terwijl het wel een ideaal gerecht is om veel groente in te (ver)stoppen, dus ik vond het een mooie uitdaging voor deze derde editie van de Santa Maria Kookclub om eens groente enchilada’s te

snelle krieltjessalade met cherrytomaten augurk en dille 1

Snelle krieltjessalade met cherrytomaten, augurk en dille

Mij maak je altijd gelukkig met een aardappelsalade en die staat hier dan ook regelmatig op tafel. Als basis voor een avondmaaltijd, maar ook als bijgerecht bij de barbecue. Deze snelle krieltjessalade is mijn grote favoriet voor als ik in rap tempo nog een salade wil maken. Ik maak ‘m

pasta met broccoli courgettesaus en pangrattato 1

Pasta met broccoli-courgettesaus en pangrattato

Dit is nou echt een top recept voor het hele gezin in de zomer. Een voedzame pasta met broccoli-courgettesaus die helemaal niet gezond proeft, maar het wel is ;-). Met lekker veel broccoli en courgette erin, op smaak gebracht met Italiaanse kruiden en citroen en afgetopt met pangrattato. Wat ook

aardbeientiramisu met citroen 1

Aardbeientiramisu met citroen

Deze aardbeientiramisu met citroen is heerlijk fris, makkelijk te maken en iedereen kan ervan genieten! Ik maakte ‘m namelijk zonder alcohol, koffie en rauwe eieren. Vloeibaar eiwit, wat ook al gepasteuriseerd is, is perfect om te gebruiken hiervoor. In combinatie met slagroom en mascarpone maak je een heerlijk romig mengsel.

Lente taco’s met bloemkool, asperges en kikkererwten

Samenwerking – Er zijn niet heel veel dingen lekkerder dan asperges eten in de lente. Ik eet ze veelal traditioneel of verwerkt in een soep, maar er kan veel meer met asperges. Zo kun je er bijvoorbeeld deze lente taco’s met bloemkool, asperges en kikkererwten met maken. Een Tex Mex

Traybake met pompoen, worstjes en saliekruim

Pompoen is een heerlijke groente om te roosteren in de oven, zoals in deze traybake met pompoen. Ik voegde ook nog bietjes, wortel, chipolataworstjes en specerijen zoals venkelzaad en gerookte paprikapoeder toe. Een lekker warme blend die perfect combineert met de pompoen en wortel. De finishing touch van deze traybake

Vegetarische roerbakschotel met kikkererwten

Wij eten zeker één keer per week een roerbakschotel thuis. Soms gebruik ik daar gesneden groenten voor uit het koelschap en als ik nog groenten over heb, snijd ik die op. Wanneer de kinderen er zin in hebben, voeg ik kip toe. Maar regelmatig maak ik er ook een vegetarische

Thaise curry met paksoi, kipballetjes en cashew

Wij zijn dol op snelle curry’s thuis en daarom heb ik altijd pakjes currypasta in de voorraadkast staan. Zeker voor doordeweeks vind ik dat een uitkomst, omdat ik dan snel een heerlijk, smaakvol gerecht op tafel kan toveren. Zoals bijvoorbeeld deze Thaise curry met paksoi, kipballetjes en cashewkruim. Een maaltijd

Volkoren pancakes met fruitcompote

Mijn jongens eten thuis het liefst iedere dag pancakes of pannenkoeken. Ze vinden het ook heel normaal om op een doordeweekse schooldag om 8 uur ’s ochtends te vragen of ik ‘nog even’ pancakes wil bakken. Mijn antwoord daarop is uiteraard nee, gevolgd door een schaterlach. Maar oké, soms ga

Gezonde lasagne met extra groenten en vezels

In de categorie ‘gezondere gerechten’ heb ik weer een van mijn favoriete comfort food gerechten voedzamer gemaakt. Deze keer heb ik een gezonde lasagne gemaakt die qua smaak zo dicht mogelijk bij de klassieke variant ligt. Dus nog steeds met een gehaktvulling (met mager gehakt), maar wel met extra groenten.

Stamppot met pompoen, snijbiet en linzen

Vandaag heb ik voor jullie een heerlijke stamppot met pompoen, snijbiet en linzen gemaakt, die ook nog eens volledig plantaardig is. Bomvol smaak door de toevoeging van gerookt paprikapoeder, rozemarijn en ingekookte appelciderazijn. Wij hebben echt enorm gesmuld van deze stamppot, de smaak is heel romig en intens. De snijbiet

Mini sticky toffee pudding

Een sticky toffee pudding maak je van dadels en het is een heerlijk smeuïge cake die overgoten wordt met een toffeesaus. Ook daar kun je prima een kleine versie van maken en dat is precies wat ik gedaan heb voor dit tapas kerstmenu. En oh, wat was deze mini sticky

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)