Alles wat je wilt weten over azijn

Na mijn eerdere onderzoek naar olijfolie is vandaag in de rubriek product onbekend het podium voor azijn. Ook zo’n product dat veel mensen dagelijks gebruiken, wij althans wel, en maar weinig echt over weten. Waar bestaat het precies uit bijvoorbeeld? En hoe wordt het gemaakt? En hoe herken je nu

Alles wat je wilt weten over thee

Het is voor velen de normaalste zaak van de wereld, een kopje thee drinken. En met velen bedoel ik ook daadwerkelijk velen. Thee is namelijk na water het meest gedronken drankje ter wereld. Dat is ook helemaal niet gek want thee gaat al een tijdje mee, het is voor het

Kruidnoten en chocoladeletters over?

Onze sinterklaasavond is alweer achter de rug. Het was een mooi feest met blije koppies, luid gezang, heerlijk eten en cadeautjes. Ik geniet echt van al die verwonderde gezichtjes en pretogen! Maar goed, het is ‘the day after’ en ik staar naar een overschot kruidnoten en een stapel chocoladeletters. Wat

Wat vind je in mijn voorraadkast?

Sinds ik moeder ben is de inhoud van mijn voorraadkast geëxplodeerd. Het belang van ‘een voorraadje aanleggen voor onmogelijke dagen’ is groot en heeft me al op menig drukke dag uit de brand geholpen. In combinatie met de inhoud van mijn vriezer die vol zit met groenten, kruiden, brood, vis,

Handige tips om te koken met minder zout

Per jaar eten we als volwassenen gemiddeld 1 kilo zout per persoon te veel. Vaak hebben we daar geen idee van, want zout zit ongemerkt in heel veel producten. Soms met een functie, denk aan brood en kaas, maar heel vaak ook niet. En als je daarnaast ook nog eens

5x wat kun je doen met citroen?

Stiekem heb ik deze blog vooral geschreven voor mezelf, in het weekmenu vertelde ik je namelijk al dat Francesca en ik op het moment in onze ‘citroen-fase’ zitten. Misschien herken je jezelf hier volledig in of denk je juist waar heb je het over. Voor die laatste groep, zo begin juni

Alles wat je wilt weten over olijfolie

Er zijn een heleboel producten die wij allemaal dagelijks gebruiken en waar we maar heel weinig kennis over hebben. Dat is eigenlijk best wel een beetje gek, want je zou denken dat je juist over de producten die je veel nuttigt het meeste weet. Ik heb het over ‘gewone’ producten

De aardappel: een voedzame groente of dikmaker? 

Het imago van de aardappel is tegenwoordig niet al te best: er zitten koolhydraten in en is daardoor volgens velen een echte dikmaker… Maar is het terecht dat de aardappel dit imago heeft? Als we terugkijken in de geschiedenis wordt duidelijk dat de aardappel een zeer efficiënt gewas is wat eenvoudig

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)