Hoeveel suiker eet ik eigenlijk per dag?

Samenwerking – Door mijn samenwerking met het Diabetes Fonds én hun Suiker Terugroepactie ben ik zelf ook weer kritischer naar mijn voeding gaan kijken. Ik realiseerde me dat ik eigenlijk nooit heb bijgehouden hoeveel suiker ik zelf per dag eet. Dan heb ik het niet over het totaal aan kcal

De mooiste kersttafelversiering voor jong en oud

Vorige week deelde ik met jullie al het makkelijke kerstmenu waar iedereen van kan smullen tijdens de kerstdagen. Vandaag ga ik nog een stapje verder, want jullie krijgen ook makkelijke tips voor de kersttafelversiering. Niemand is namelijk hetzelfde, maar toch willen we allemaal hetzelfde. En dat is tijdens het kerstdiner

10 feestelijke kerstvoorgerechten

Zeker met de kerstdagen is het leuk, en uitdagend, om uit te pakken met feestelijke kerstvoorgerechten. Traditioneel meestal een voorgerecht dat per persoon aan tafel geserveerd wordt, maar je kunt natuurlijk ook een gerechtje samen delen. In dit artikel heb ik 10 verschillende kerstvoorgerechten voor jullie op een rijtje gezet

Wat zijn vezels en waarom zou je ze (moeten) eten?

Binnen de voedingswereld heerst vaak onenigheid, maar rondom deze voedingsstof, voor de verandering, eens niet! We hebben het over vezels. Deze plantaardige stoffen staan in een goed daglicht en dat is ook helemaal terecht. Vezels zijn goed voor de stoelgang, ze verlagen het risico op darmkanker én vezels geven ons

Geproefd #2: Van eten uit blik tot fairtrade koffie

Het duurde even, maar vandaag is hier toch echt de tweede editie van Geproefd! Net als bij de eerste editie hebben we de laatste tijd weer van alles mogen proeven, van maaltijden uit blik tot fairtrade koffie. Benieuwd hoe het ons gesmaakt heeft? Lees dan snel verder! Bonduelle edamame bonen

Vraag het HAK: Wat zit er nou in jullie potten?

Samenwerking – In de voorraadkast van HAK in Giessen staan zeker 50 miljoen potten met groenten-, bonen- en fruitconserven te wachten om uiteindelijk een plekje te bemachtigen in onze, iets kleinere, voorraadkasten thuis. En als je denkt dat dat veel is, bedenk dan dat ze hier in het Land van

Geproefd #1: Van e-nummers tot walnootolie

Dominique en ik hebben een probleem. We krijgen het namelijk niet voor elkaar om jullie op regelmatige basis te voorzien van foodnieuws. Proberen doen we het wel, alleen bijhouden is ons struikelblok. Dat komt met name doordat we alles eerst uitgeprobeerd willen hebben voordat we het met jullie delen en

Bewaartips voor je koelkast en vriezer

Hoe kun je nou het beste je eten bewaren in de koelkast en vriezer? In dit artikel geef ik je bewaartips voor het optimaal bewaren van producten waardoor je én voedselveilig én bewust bezig bent. Want voedsel weggooien is natuurlijk zonde, zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Ken

Vraag het Jonathan: Hoe zit het nou met zout?

In de nieuwe rubriek ‘Vraag het Jonathan’ stellen we voedingsvragen aan diëtist en voedingscoach Jonathan Klaassen. Met als doel om verwarringen weg te nemen en voeding weer begrijpelijk te maken. In deze eerste aflevering trap ik af met mijn eigen vraag over zout. Heb jij andere voedingsvragen voor Jonathan? Stel

Meer koken met bonen? Ik geef je handige tips!

Dat het een goed idee is om meer bonen toe te voegen aan je maaltijden is inmiddels algemeen bekend. Ze zijn voedzaam, zitten vol vezels en eiwitten, je kunt er eindeloos mee variëren en, niet geheel onbelangrijk, ze zijn erg lekker. Maar welke bonen zijn er dan allemaal en hoe

Gin Festival: dit zijn mijn favoriete gin-merken

Na de succesvolle eerste editie van het Gin Festival besloten de organisatoren om er dit jaar een tweedaags festival van te maken. Deze vond afgelopen mei plaats en als grote gin-liefhebber moest ik daar natuurlijk wel bij zijn. Wie denkt dat je hier een grote bar vindt waar je een

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)