100+ kerstrecepten voor 2015

Het is de maandag voor kerst en zo te zien aan mijn statistieken zitten jullie volop in de kerstmenuvoorbereiding. Tjonge, wat is het druk op de blog! Geweldig om te zien dat jullie zoveel inspiratie bij me kunnen vinden. Ik ga daar vandaag nog een handje bij helpen, want ik

Ambacht in beeld: zo wordt Boerenkaas gemaakt

Een dag lang op pad met de kaas connaisseurs van Zijerveld, wat een feest! We bezochten het indrukwekkende pakhuis van Zijerveld en gingen daarna op bezoek bij Lineke de Bruin van Kaasboerderij familie de Bruin in Bodegraven. Zij liet ons zien hoe zij dagelijks boerenkaas maken. Geweldig om te zien

Met Boer Bart en zijn dieren in de bus

Ik was een dag op culinaire tour in Friesland met collega-foodbloggers. Zo’n dag dat je van hort naar her sjeest om zoveel mogelijk te zien, proeven en beleven van de culinaire schatten van Friesland. Na de lunch wandelen we naar onze schoolbus (ja, het leek ook echt een schoolreisje) en

Hoe snijd je een hele kip

In huize Francesca wordt heel veel kip gegeten. Een kip in z’n geheel gebraden (in de oven of in de pan) is een geweldig gerecht om te serveren. Maar ook hele kippen die ontleed worden om te marineren en daarna te bakken zijn bij ons niet vreemd. Dat krijg je

Creatief met rijstwafels

De rijstwafel. We kennen ‘m allemaal, maar vaak beleggen we ‘m toch een beetje saai. Ik doe daar net zo hard aan mee. Plakje kaas of kipfilet en misschien nog een tomaatje of komkommer erop en dat is het wel. Terwijl je toch heel veel met rijstwafels kunt doen. De

5x witte asperges in de hoofdrol

In 2015 ben ik in Nedersaksen geweest waar ik kennis heb gemaakt met de tradities & smaken van dit gebied. Een van de dingen die hoog op mijn #JoinGermanTradition agenda stond zijn de Nedersaksische asperges die een lange traditie hebben in deze regio. Er is zelfs een aspergeroute te vinden

5x vakantie op je bord

Ik ga op vakantie! Man, wat ben ik daar aan toe zeg na de afgelopen maanden. Een weekje chillen in Frankrijk, in de Languedoc om precies te zijn. Ik ga in de zon zitten, eten, wijn drinken, eten, slapen en vooral genieten met mijn mannen. Alles in willekeurige volgorde. De

5x maaltijdsalade op maandag

Nu de lente er echt bijna is, komen er ook steeds meer salades bij ons thuis op het menu en dat zal voorlopig alleen nog maar erger worden. De maandag is voor ons echt zo’n dag waarop een goede maaltijdsalade meer dan welkom is. Na een eerste dag werken, naar

5x makkelijk in een pannetje

Van die gerechten die je doordeweeks snel kunt maken en waarvoor je maar 1 pan nodig hebt. We zijn er dol op thuis. Nou ja, ik dan. Want het scheelt tijd en chaos in de keuken. En aangezien ik tijd te weinig heb en chaos teveel heb, is het af

Francesca’s Food Inspiratie #8

Met welk food nieuws beginnen we het nieuwe jaar? Je leest het in de nieuwe Francesca’s Food Inspiratie. Met deze keer de allerlekkerste chocolade die ik in lange tijd heb geproefd, de eerste fairtrade sambal ter wereld, online shoppen en recepten zoeken en een juweeltje van een Nespresso apparaat waar

Koken met de restjes van kerst

Kerstmis is weer voorbij, het waren 2 (in ons geval 3) fantastische dagen! Opende jij vanochtend ook de koelkast en dacht je ‘wat ga ik in hemelsnaam met al die restjes doen?’. Nou, ik niet, want het valt reuze mee bij ons dit jaar. Maar ik weet er wel alles

Ideeën voor een heerlijk kerstonbijt

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Bij mijn moeder thuis was het kerstontbijt vroeger een hele happening. Als ik als klein meisje beneden kwam was de hele tafel gedekt met porseleinen servies, rook het huis naar zelfgebakken brood, was de jus d’orange geperst en de tafel afgeladen met heel veel lekkers. Ik heb deze traditie van

50x kerstrecepten: van ontbijt t/m dessert

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Deze week slaan we het weekmenu een keer over. Het is een korte weekje volgende week en ik vond het leuker om jullie meer inspiratie te geven voor het eten tijdens de kerst, van ontbijt t/m dessert. Daarom vinden jullie in deze blog 50 kerstrecepten voor ieder moment van de

Een groot stuk vlees met Kerstmis

Ik ben zo iemand die bij voorkeur een groot stuk vlees op tafel tovert met Kerstmis. Begeleid door een zelfgemaakte saus of jus en mooie garnituren. Een perfect kerstgerecht met vlees begint bij een goed product en daar hebben ze bij Slagerij Spoelder wel verstand van. Fijn bij hen is

3 nieuwe foodbox concepten om in te bijten

Foodboxen zijn hot tegenwoordig. Er is overal wel een box of krat voor, de een wat beter van kwaliteit dan de ander. Persoonlijk ben ik nog steeds groot fan van De Krat en van de Foodelicious Box, maar daar gaan we het in deze blog verder niet over hebben. Die

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)