Stamppot met pompoen, snijbiet en linzen

Vandaag heb ik voor jullie een heerlijke stamppot met pompoen, snijbiet en linzen gemaakt, die ook nog eens volledig plantaardig is. Bomvol smaak door de toevoeging van gerookt paprikapoeder, rozemarijn en ingekookte appelciderazijn. Wij hebben echt enorm gesmuld van deze stamppot, de smaak is heel romig en intens. De snijbiet

Paddenstoelenstoof met romige polenta

Ik ben dol op een goedgevulde paddenstoelenstoof, omdat paddenstoelen zich geweldig houden qua structuur in een stoof. En ze laten zich goed combineren met rode wijn. Deze paddenstoelenstoof is een afgeleide van een Boeuf Bourguignon, maar er is toch echt geen ‘boeuf’ in te vinden. Wel heel veel smaak trouwens!

Traybake met spruitjes, kipgehakt en oestersaus

Oestersaus is een geweldige smaakmaker voor groenten, zeker in combinatie met spruitjes. Zo heb ik mijn jongste kind ooit aan de spruitjes gekregen en hij is er nog steeds dol op. Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor een traybake met spruitjes, kipgehakt en oestersaus. Daar voegde ik ook

Vegetarische curry met aubergine en pastinaak

Als ik een avondmaaltijd met veel groenten wil voorschotelen aan mijn mannen is curry vaak een goed idee. Naast wokgerechten en pastasauzen, want ook daarmee krijg ik altijd een royale hoeveelheid groenten bij de heren naar binnen ;-). Maar vandaag blijven we in de curry’s en deel ik met jullie

Hartige taart met pastinaak, appel en Gruyère

Bij de eerste hap van deze hartige taart met pastinaak, appel en Gruyère proef je gelijk de herfst. Hij is heel makkelijk te maken, rijk en romig van smaak. Wij aten deze hartige taart met pastinaak lekker als avondeten, daar kun je als je wilt nog een kopje soep bij

Savooiekoolstamppot met koolrolletjes

Eigenlijk krijgen jullie vandaag twee recepten van me. Want ik vertel hoe je een heerlijke savooiekoolstamppot maakt met roergebakken kool, uitgebakken rookworst en mosterd. En ik leg uit hoe je heerlijke koolrolletjes maakt met gehaktvulling en een tomatensaus. Los al heerlijk, maar gecombineerd nog beter! Geniet van deze lekkere savooiekoolrecepten.

Gebakken miso aubergine met rijst

Ik heb een nieuwe manier gevonden om mijn geliefde aubergine te bereiden! Deze gebakken miso aubergine is een explosie aan smaak en de saus combineert fantastisch met witte rijst. Puur comfortfood in een kommetje en mijn liefde voor miso is daardoor weer een beetje groter geworden. Meer receptinspiratie? Hier vind

Mac and cheese met courgette en citroen

Voor een goede mac and cheese mag je me altijd uitnodigen om te komen eten. Alhoewel het een gerecht is wat ik voornamelijk eet in de herfst- en wintermaanden kun je er ook een zomerse variant van maken die wat lichter, maar nog steeds heerlijk romig is door het gebruik

Dorade uit de oven met gember, knoflook en peper

Mijn schoonzus kan waanzinnig goed koken. Naast haar Surinaamse kookrepertoire tovert ze geregeld andere verrassingen uit haar hoge hoed. Zoals Chinese gestoomde vis met gember, knoflook en peper. Ik heb een half idee hoe ze die maakt, maar ik moet het geheim nog een keer ontfutselen. Maar met haar gerecht

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)