Inspiratie: de ‘coolste’ design melk verpakkingen

Naast koken werk ik in de reclame. Of eigenlijk werk ik in de reclame en daarvoor en erna kook ik. En soms ook tussendoor, want sinds ik eigenhandig een mobiele inductiekookplaat heb aangeschaft kan er nu ook tijdens de lunch goed gekookt worden. 

Door het reclamevak heb ik een grote liefde voor design. En als je met je design bril naar food en drank verpakkingen gaat kijken, dan zie je de mooiste dingen voorbij komen. Daarom deze nieuwe food packaging serie waarbij ik steeds een andere productgroep in het zonnetje zet. Deze week ligt de focus op melkverpakkingen. Belangrijk daarbij is dat ik in deze rubriek alleen focus op de verpakking en niet op de inhoud. Ik heb in dit artikel bijvoorbeeld geen mening over melk (heb ik wel, maar zeg ik nu lekker niets over ;).


Ik geloof wel dat het een stuk gezelliger zou gaan worden in het zuivelschap met deze verpakkingen. En soms ook slimmer door gebruik van nieuwe technieken en materialen. Zo ben ik erg favoriet van de verpakking die gelijk plat is na het leegschenken. Wat is jullie favoriet?

Terwijl ik bezig was met mijn research kreeg ik van een mijn lezeressen een mailtje met de vraag ‘Wat is er mis met verse melk van de boer?’. Helemaal niets Deborah, juist niet 🙂 Ze maakte voor mij een foto van de verpakking van de boer en deze mag niet in dit rijtje ontbreken. Want soms gaat de puurheid van een product voor en dan is de verpakking ondergeschikt. En het is duidelijk dat deze pure verpakking inspiratie is geweest voor vele andere melkverpakkingen.


Bron research: Google, vrienden en collega’s.

Categoriën: Food inspiratie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Inspiratie: de ‘coolste’ design melk verpakkingen”

  1. Beste, ik vind de bovenstaande verpakkingen supermooi, de meeste dan toch. Ik ben al een hele tijd op zoek naar gepersonaliseerde melkverpakkingen. Weet u waar ik mijn melkverpakking kan halen (ik heb er maar 100 stuks nodig). Zijn deze dan gevuld of niet?
    Hopelijk kunt u me helpen.
    Groetjes, Kathleen