Ideeën voor een heerlijk kerstonbijt

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Bij mijn moeder thuis was het kerstontbijt vroeger een hele happening. Als ik als klein meisje beneden kwam was de hele tafel gedekt met porseleinen servies, rook het huis naar zelfgebakken brood, was de jus d’orange geperst en de tafel afgeladen met heel veel lekkers. Ik heb deze traditie van

50x kerstrecepten: van ontbijt t/m dessert

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Deze week slaan we het weekmenu een keer over. Het is een korte weekje volgende week en ik vond het leuker om jullie meer inspiratie te geven voor het eten tijdens de kerst, van ontbijt t/m dessert. Daarom vinden jullie in deze blog 50 kerstrecepten voor ieder moment van de

Clafoutis met gemarineerde abrikozen

Ik hou van toetjes die snel klaar zijn en waanzinnig smaken. Geen schuimpjes, torentjes en gelletjes in mijn keuken, ik heb er het geduld niet voor. Liever maak ik een grote bak citroenpudding, schalen chocolademousse of een makkelijke tiramisu. In de categorie ‘makkelijk en waanzinnig’ valt deze clafoutis met gemarineerde

Goddelijke garnalen uit het nieuwe kookboek Hemels!

Er is onlangs een nieuw kookboek verschenen dat hemels is op alle fronten. Van recepturen, styling, fotografie tot smaak, alles is tot in de puntjes uitgewerkt. Dan mag je je boek ‘Hemels!’ noemen en dat is precies wat de auteurs Ria en Alexandra hebben gedaan. Hemels! viel op mijn deurmat,

Copas: de kalkoen die niet kan mislukken

Een paar weken geleden had ik de gepassioneerde heren van Boers & Boers op bezoek. Dat is best uitzonderlijk, want ik ontvang niet vaak mensen aan mijn keukentafel thuis. Maar ik was deze keer bijzonder nieuwsgierig. Naar hun kalkoenen om precies te zijn. De heren doen namelijk iets heel bijzonders.

Een groot stuk vlees met Kerstmis

Ik ben zo iemand die bij voorkeur een groot stuk vlees op tafel tovert met Kerstmis. Begeleid door een zelfgemaakte saus of jus en mooie garnituren. Een perfect kerstgerecht met vlees begint bij een goed product en daar hebben ze bij Slagerij Spoelder wel verstand van. Fijn bij hen is

Krentenbollen uit het boek ‘Brood uit eigen oven’

Als er iemand brood kan bakken in Nederland is het Levine wel. Jarenlang volg ik haar al op de blog ‘Uit de keuken van Levine‘ en ben keer op keer verbaasd over de prachtige broden die uit haar ovens rollen. Desembrood, vlechtbrood, zoete broodjes, kerstbrood, paasstollen, verzin het maar en

Mini pizza hapjes

Vandaag heb ik een heel makkelijk recept voor een feestelijk hapje voor jullie. Ingegeven door mijn peuter, alias pizzamonster. Dol op pizza dus en ik besloot daarom mini pizza hapjes te maken voor hem. Maar dan met groenten. Courgette en aubergine zijn daar ideaal voor, aangezien je er dikke plakken

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)