Leuke lunch box

Ik kwam deze week een ontzettend leuke site tegen die ik echt even met jullie moet delen! Vol met inspiratie om voor kids een creatieve lunchtrommel te maken. Leuke lunch box is van Mariël en zij is op de eerste schooldag van haar dochtertje Ninthe begonnen met het maken van een bijzondere lunchtrommel. In het begin deed ze dat om de eerste spannende dagen op een nieuwe school wat gemakkelijker en leuker te maken. Maar haar dochtertje werd er zo blij van dat ze het tot op de dag van vandaag nog steeds doet.

Bento box

Leuke lunch box is geïnspireerd op de bento box. Dit zijn van oorsprong Japanse lunchtrommels. Deze lunchtrommels bestaan uit verschillende vakjes en/of lagen om verschillende soorten eten van elkaar gescheiden te houden. Een goede gebalanceerde bento bevat eigenlijk een klein beetje van alles. In Japan bevat een bento voornamelijk rijst, vlees, vis, groenten, etc. Maar omdat we in Nederland voornamelijk boterhammen aan onze kinderen meegeven, kun je bij Leuke lunch box tips, truukjes en inspiratie op doen voor een gezonde en leuke boterham, de bento lunchtrommel op zijn Hollands!

Wat vind je op Leuke lunch box

Op de site vind je inspiratie voor creatieve lunchtrommels voor beginners en gevorderden. Je kunt je aanmelden voor een workshop en er is een mini webshop met de leukste producten om zelf aan de slag te gaan.

Hier zie je een selectie van de geweldige creaties die ik vond op de site.

beer-uit-boterham-211x300 Hello-Kitty-boterham-243x300 Photo-12-02-12-21-42-46-300x186

Ga zelf ook eens aan de slag met een leuke, mooie, lekkere en gezonde lunchtrommel! En houd daarbij de belangrijkste tip van Mariël in je achterhoofd: “Wees creatief! Van bijna alles is wel iets leuks te maken. En bedenk dat het niet uit maakt hoe simpel of hoe moeilijk je het jezelf maakt, je kind zal het allemaal prachtig en lekker vinden!”

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Leuke lunch box”