Francesca’s Weekmenu #270 – Licht & makkelijk

Daar gaan we dan! De eerste werkweek van het nieuwe jaar die we voor een groot deel thuis doorbrengen. In veel gevallen zelfs tegelijkertijd werkend en lesgevend. Zoals we hier in huize Kookt ook zullen doen. Ik ben daarom vanochtend maar om 6 uur opgestaan, zodat ik even rustig kon

Francesca’s Top & Flop van 2020

Ja, wat schrijf je nou over 2020. Ik zit er al een week tegenaan te hikken en besloot dat ik er vooral heel weinig over ga schrijven. Het jaar is bijna voorbij en ik ben gek genoeg dankbaar dat wij het met z’n vieren thuis gefikst hebben samen. Dat we

Warme chocolademelk met espresso en pecancrumble

Ik ben dol op warme chocolademelk in dit seizoen. Vooral in combinatie met een shot espresso voor een echte kick! Vandaag heb ik daar een lekker recept van voor jullie. De chocolademelk maak je makkelijk zelf met pure chocolade en daar gaat nog een espresso shot doorheen. Die kun je

Spiesjes met chorizo, champignons en kruidensaus

Vandaag deel ik met jullie een heerlijk hapje wat perfect is voor ieder feestje. Het zijn spiesjes met chorizo, champignons en een groene kruidensaus. Beter bekend als de ‘green goddess dressing’, oftewel de groene godin onder de sauzen. Als je ‘m proeft, snap je gelijk waarom ze ‘m zo hebben

Tarte tatin met prei, knolselderij en mosterd

Ik moet bekennen dat we deze tarte tatin met prei en knolselderij echt als een hartige taart hebben gegeten. Het was de ster van de avond, terwijl ‘ie alleen bedoeld was als een bijgerecht. Dan is je missie vrij goed geslaagd en ik deel het recept graag met jullie! In

Bouillabaisse met rouille, citroenboter en toast

Wat ik helemaal niet wist, maar onlangs ontdekte, is dat de oorspronkelijke bouillabaisse uit de Provence helemaal geen vissoep is. Wel was het een gerecht van hele gekookte vissen. De bouillon die daar vanaf kwam was een bijproduct dat veelal als voorgerecht werd gegeten. Tegenwoordig staat bouillabaisse op de kaart

Samen Eten #2: Buiten koken op vuur met Christian

Voor de tweede aflevering van mijn podcast Samen Eten ben ik naar het Noorden gereden voor een afspraak met Christian, beter bekend als De Vuurmeester. Hij nodigde me uit om samen de meeste oorspronkelijke manier van koken te ervaren: koken op open vuur! Dus ik naar Groningen voor een middag

Francesca’s kerstmenu voor een bijzondere Kerst

Er gaat geen jaar voorbij zonder een kerstmenu van mijn hand en ook dit jaar zal niet anders zijn! Vandaag presenteer ik jullie mijn kerstmenu voor dit jaar, bestaande uit drie of vier gangen met zalige recepten die ook nog eens makkelijk voor te bereiden én uitgebreid getest zijn door

In biet gemarineerde zalm met citroencrème

Deze in biet gemarineerde zalm is de ster van elk feestelijk etentje. Een gerecht dat ontzettend makkelijk te maken is, je hebt alleen wat tijd nodig; 36 uur om precies te zijn. Want zo lang heeft de verse zalm nodig om de smaak en prachtige kleur van het bietensap te

Francesca’s Weekmenu #267 – Focus op groente

Zal ik jullie eens wat verklappen? Eigenlijk eten wij nooit vegetarisch met Kerst. Ik maak wel vegetarische recepten die op mijn blog verschijnen, en die vind ik ook heerlijk, maar voor mij zijn de kerstdagen de momenten dat ik zo graag geniet van een goed stuk vlees of vis. Terwijl

Review: Ik bakte pizza’s in de Pizzaiolo van Sage

Echte houtovenpizza’s bakken in je eigen huis, ik dacht niet dat het kon. Behalve als je een houtoven in je keuken metselt, de Mr. ziet me al aankomen. Dus wij bakten altijd pizza’s in de oven en da’s prima, maar toch anders. Op de barbecue kan natuurlijk ook, maar dan

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)