Francesca’s Top & Flop van 2020

Ja, wat schrijf je nou over 2020. Ik zit er al een week tegenaan te hikken en besloot dat ik er vooral heel weinig over ga schrijven. Het jaar is bijna voorbij en ik ben gek genoeg dankbaar dat wij het met z’n vieren thuis gefikst hebben samen. Dat we …

Ja, wat schrijf je nou over 2020. Ik zit er al een week tegenaan te hikken en besloot dat ik er vooral heel weinig over ga schrijven. Het jaar is bijna voorbij en ik ben gek genoeg dankbaar dat wij het met z’n vieren thuis gefikst hebben samen. Dat we gezond zijn en bijna al onze familie en vrienden ook. Meer kan ik nu niet wensen en ik hoop met heel mijn hart dat 2021 het jaar wordt waarin de rust weer terugkeert, we mogen knuffelen, samenleven, ondernemen en zorgen op een normale en bewuste manier. Ik laat het maar over me heenkomen, iets anders gaat (voor mij) nu niet werken. En flinken koken hè, het helpt echt!

Zo, dat was dus 2020. Tenminste, bijna dan. Ik besloot ook dat ik wel een top & flop van mezelf wilde maken over afgelopen jaar. Leek me leuk, want ondanks het gekke jaar heb ik aardig wat recepten gekookt. Waar werden jullie nu heel blij van en waarvan niet? En wat zijn de all-time favorieten van mijn blog waar jullie al jaren extreem gelukkig van worden? Spoiler alert: jullie favoriete recept is al meer dan 600.000 keer bekeken, niet normaal!

Mijn top recepten van 2020

Het is wel duidelijk dat jullie heel blij werden dit jaar van comfort food. Goulash, romige aardappelsalade, chili, spaghetti bolognese, cheesecake en paella. Met al deze gerechten zou ik een prima weekmenu kunnen vullen ;-). Mooi vind ik ook de balans tussen vlees, vis en vegetarisch. Een flexitarische top 10, zo zie je maar dat jullie echt een afspiegeling zijn van wie ik ben als persoon en hoe wij thuis zelf eten. Helemaal trots ben ik op de negende positie van de eerste aflevering van mijn nieuwe serie Ons Eten!

Hier zijn ze, de top 10 recepten van 2020:

1. Zalm uit de oven met balsamico, tomaat en citroen

2. Zelfgemaakte goulash

3. Romige aardappelsalade met ei, augurk en kruiden

4. Vegan chili met groenten, bonen en bloemkoolrijst

5. Mijn versie van spaghetti bolognese

6. Banketbakkersroom die niet kan mislukken

7. Cheesecake met aardbeien, frambozen en citroen

8. Hele kip van de barbecue met citroen en knoflook

9. De echte Marokkaanse couscous

10. Vegetarische paella

Mijn flop recepten van 2020

Oké, goed, prima. Ik zal nooit meer een recept maken met bieten die eerst 5 uur gerookt moeten worden. Beloofd, haha. Dit was echt het meest slecht gelezen recept van 2020 en achteraf snap ik dat ook wel ;-). Grappig ook dat de basics zoals jam, ingemaakte courgette en pesto weinig worden gelezen. Misschien weten jullie al wel hoe je dat soort dingen maakt, of zijn jullie het niet gewend van me. Dat kan natuurlijk ook. Ahhh, en die onwijs lekkere mosselen van de barbecue! Was mijn eigen schuld, had ik het recept maar niet moeten plaatsen aan het einde van de zomer. Deze krijgt volgend jaar een nieuwe kans van me, op een beter moment. Mooi lijstje zo, allemaal lekker ook ;-).

Hier zijn ze, de flop 10 recepten van 2020:

1. Gerookte bieten met appel, walnoten en peterselie

2. Blauwe bessenjam met mango en vanille

3. Mosselen van de barbecue met bier

4. Bonensoep met pompoen en currypasta

5. Ingemaakte zoetzure courgette met ui

6. Pompoentaartjes met pecannoten en ahornsiroop

7. Sinterklaas plaatcake met roomkaasglazuur

8. Zomerse gazpacho met kersen

9. Selderijpesto met pecannoten

10. Quiche met pastinaak, wortel, noten en tijm

Jullie all-time favorieten sinds 2012

Geweldige lijst vind ik dit! Jullie all-time favorieten sinds 2012 waarbij de Surinaamse bami nog nooit van de troon is gestoten. En terecht. Ruim 650.000 mensen hebben dit recept al gelezen, niet normaal. En nou ben ik natuurlijk benieuwd! Als echte Francesca Kookt-fan: hoeveel van deze klassiekers heb jij al gemaakt?

  1. Surinaamse bami
  2. Indonesische nasi goreng
  3. Bananenbrood
  4. Pasta pesto met kip en cherrytomaten
  5. Surinaamse nasi
  6. Zelfgemaakte pizza
  7. Rabarbercompote
  8. Zuur van komkommer en rode ui
  9. Zelfgemaakte guacamole
  10. Geglaceerde wortelen met honing en tijm

Dankjewel, lieve allemaal. Voor jullie bezoeken aan mijn blog, het koken van mijn recepten, de mooie gesprekken die we gevoerd hebben op social media en dat jullie mede mijn inspiratiebron wilden zijn. Tot 2021, die gaan we rocken samen.

Tekst: Francesca, Fotografie: Francesca, DeedyLicious en Wendy van Bree Fotografie

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)