Standaard in huis, dit zijn mijn keuken basics

Regelmatig krijg ik vragen van jullie. Over mijn favoriete ingrediënten, welk merk sojasaus ik het liefst gebruik of waar ik mijn olijfolie koop. Dus daar heb ik maar eens een compleet artikel van gemaakt! Met alle producten die ik standaard in huis heb, oftewel: Francesca’s keuken basics. En dat zijn

Francesca’s Weekmenu #236 – Gezond en snel

De voorjaarsvakantie is voorbij en wij hebben een heerlijke week in Zeeland gehad, zelfs nog met wat zonnestralen toen we op het strand gingen wandelen. Wat een feest! Nu weer terug naar het ‘gewone’ leven en een nieuw weekmenu. Ik heb besloten dat het tijd wordt om mijn eetpatroon weer

10 Surinaamse gerechten om thuis te maken

Surinaams eten wordt vaak besteld of afgehaald, terwijl je het ook heel makkelijk zelf kunt maken. De meeste Surinaamse gerechten ook nog zelfs best snel. Zoals bijvoorbeeld bami of nasi. Voor andere gerechten moet je wat meer de tijd nemen, denk aan zelfgemaakte roti of saoto soep. Maar dan heb

Vegetarische captain’s dinner

Het feestmaal van de kapitein, maar dan helemaal vegetarisch… dat gaan we vandaag eten met het recept voor deze vegetarische captain’s dinner. Ik denk dat ze daar in de VOC-tijd niet echt blij van werden ;-), maar tijden veranderen en gerechten ook. En weet je wat nou het fijne is

Francesca’s Weekmenu #235 – Aziatische inspiratie

In ons deel van het land is het nu voorjaarsvakantie en dat vond ik een mooi moment om eens een bijzonder weekmenu te maken. En daarom staat het menu deze keer in het teken van Azië. Ik heb een kleine rondreis door mijn Aziatische recepten gemaakt en heb voor jullie

Francesca’s Weekmenu #234 – Verwarmende gerechten

Door het onstuimige winterweer heb ik veel behoefte aan verwarmende gerechten. Oké, echt koud is het niet buiten. Maar de stormen zorgen er wel voor dat ik mezelf wil opsluiten binnen met een kom soep of een bord curry. Daarom heb ik deze keer voor het weekmenu gekozen voor gerechten

Chocoladecake met roomkaas frosting en frambozen

Eigenlijk was deze chocoladecake de ontbijttaart voor Zayne’s derde verjaardag. Die heeft ‘ie ook gekregen ’s ochtends en smullen dat hij deed. Wij ook trouwens, en daarom besloot ik het recept verder uit te werken. Zodat jullie ‘m ook kunnen maken. Voor Valentijnsdag bijvoorbeeld, maar ook voor Pasen, Moederdag of

Francesca’s Weekmenu #233 – Terug van blogvakantie!

[Hallo lieve allemaal, daar ben ik weer! Terug van mijn blogvakantie die ik in januari heb gehouden, en wat was het fijn en nuttig. Ik wilde vorig weekend al een nieuw weekmenu voor jullie online zetten. Maar na mijn eerste werkdag stopte mijn MacBook er al mee. Helaas pindakaas, dat

Minder voedsel verspillen? Dit zijn al mijn tips!

Wil jij ook minder voedsel verspillen? Daar ga ik je vandaag mee helpen met mijn 5 beste tips. Lees ze door, pas ze toe op je eigen gezinssituatie en ga het gewoon eens een maand proberen om te kijken hoe het werkt. Bedenk dat minder voedsel verspillen tijd nodig heeft,

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)