Gelukkig nieuwjaar en tot over een maand!

Lieve allemaal! Met deze blog wil ik jullie heel veel moois toewensen voor 2020. Met liefde, gezondheid, nieuwe plannen, dromen of avonturen en heel veel lekker eten. Gisteren hebben wij het nieuwe jaar al ingeluid en samen met onze oudste een lijstje gemaakt met 3 goede voornemens en 3 dingen

Hoe kom je weer in het ritme na de decembermaand?

Francesca: “Na een maand vol gezellige etentjes, kruidnoten, chocoladeletters, 3 kerstdiners en oliebollen is het natuurlijk weer de kunst om in het alledaagse ritme terug te komen. Na een periode van eten wat los en vast zit, naar een wat meer gebalanceerd ritme. Ieder jaar loop ik er weer tegenaan.

Francesca’s Weekmenu #232 – Hallo nieuw jaar!

Het laatste weekmenu van 2019! En wat voor een, met heerlijke comfort food gerechten voor de laatste 2 dagen van het jaar. Natuurlijk hapjes en oliebollen voor Oudejaarsavond en wat meer bewuste recepten voor de dagen erna. Zoals curry met kip en pompoen, een goedgevulde Tex Mex maaltijdsoep en zelfgemaakte

Onze zomervakantie op de Oost-Deense eilanden #2

Een aantal weken geleden vertelde ik jullie al uitgebreid over het eerste deel van onze zomervakantie op de Oost-Deense eilanden. Via een tussenstop in het pittoreske Duitse Wildeshausen vaarden we over naar Denemarken voor de eerste week op het prachtige Deense eiland Møn. Vandaag reis ik met jullie verder en

Francesca’s Weekmenu #231 – Genieten met Kerst

De kerstdagen staan voor de deur en dat wordt genieten! In ieder geval met heel veel eten bij ons. Dit jaar hebben we een grote kerstborrel op Kerstavond, gaan we Eerste Kerstdag gourmetten bij oma en Tweede Kerstdag vieren we een Surinaamse Kerst met mijn schoonfamilie. De dag erna eten

Proefkoken voor Kerst: dan zit je lekker aan tafel

Samenwerking – Afgelopen weken zijn we massaal aan het proefkoken geslagen met z’n allen. Met als kers op de taart de speciale kerstuitzending van Koffietijd van zaterdag 14 december. De chefs van Koffietijd kookten het PLUS proefkookmenu live op TV, thuis kookte iedereen mee en samen met mijn foodblogcollega’s Linda,

Briochetoast met zalm-dillecrème uit Borreltijd

Als er iemand kan borrelen is het Susan Aretz. Voor haar is borrelen een way of life, ze borrelt met man, kind, familie of vrienden het hele weekend door en weet zelfs van kliekjes nog een briljante borrelplank te maken. Of tovert van left-over borrelhapjes een briljant gevulde lunchtrommel voor

Zo plan je een kerstdiner, al mijn tips!

Kerst is voor mij de tijd van genieten. Met vrienden op Kerstavond als we proosten op het afgelopen jaar en op alle nieuwe avonturen die nog gaan komen. Met mijn gezin ’s ochtends vroeg bij de kerstboom terwijl we de cadeautjes uitpakken. Met oma als we ’s avonds gaan gourmetten

Francesca’s Weekmenu #230 – Balans voor Kerst

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ga echt heel goed met het kerstbrood, de kerstchocolade en alle kerstgerechten die ik al gekookt heb de afgelopen tijd. En dan heb ik het nog niet eens over alle Sinterklaas lekkernijen gehad. Kortom, volgens mij zit er alweer een

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)